Moda
Kaia Gerber za Zaru

Kaia Gerber za Zaru je napravila divnu kolekciju. Odijela, polo džemperi, slip haljine, košulje od danas su u prodaji

  • Zara je novu capsule kolekciju za jesen napravila s modelom Kaijom Gerber koja poptisuje dizajn
  • Kolekcija dolazi danas u prodaju, a obuhvaća topove, veste s polo izrezom, široka odijela, crop traper jakne, slip haljine, pidžame, ali i modne dodatke... ukupno 30 novih komada
  • Jednostavnost i inspiracija modnim 90-ima glavne su značajke ove Zara x Kaia Gerber kolekcije

Nova modna suradnja španjolskog high-street giganta okrenula se poznatom licu s modnih pista. Kaia Gerber osim što i sama gradi uspješnu karijeru modela, od malih je nogu poznata kao kći supermodela Cindy Crawford. Koliko uspješno izlazi iz mamine sjene dokazuje i kolekcija koju je upravo napravila za Zaru, a koja danas, 4. listopada dolazi u prodaju.

Kaia koju, kao i svaku manekenku na pistama gledamo u brojnim metamorfozama, privatno gradi osebujan stil. Pod jakim utjecajem minimalizma 90-ih, izgled često nadopunjuje elegantnim košuljama i širokim sakoima - upravo zbog toga Zara je ove sezone izabrala da s mladom manekenkom napravi novu kapsulnu kolekciju koja će biti dostupna na web stranici kao i na odabranim lokacijama trgovina.

"Oduvijek sam voljela Zaru jer modu, koja nije uvijek najpristupačnija industrija, čini pristupačnom", rekla je za Vogue. "Mogu imati i skupi sako, ali na kraju uvijek zgrabim neki od svojih Zarinih sakoa kad izlazim."

Kaia Gerber Možda vas zanima Kaia Gerber ispričala je sve o YSL Bold ružu i otkrila dva najbolja beauty savjeta mame Cindy Crawford Rubrika Beauty Beauty

Kolekcija se sastoji od 30 komada što uključuje odjeću, obuću i modne dodatke, to su bazični komadi podignuti na malo viši nivo i vrlo moderni. Kaia kaže kako je "sebično željela da to budu sve stvari koje i sama želi nositi”. “Puno putujem, pa sam se zapitala: Da odlazim na put koji traje mjesec ili dva, bih li u ovoj kolekciji imala sve što mi treba?”

Kaia Gerber za Zaru | Autor: Zara Zara

Kolekcija tako uključuje topove s naramenicama, debele veste s polo izrezom, široka odijela, kratke traper jakne i slip haljine. Manekenke je otkrila kako je njezin stil prilično klasičan, voli muška odijela i dobar kroj pa je kolekcija mješavina takvih komada i onih koji više otkrivaju, poput bijele košulje s otvorenim leđima. Voli i svilene pidžame i pokušava ih nositi na nov način i u raznim prilikama.

Kaia Gerber za Zaru | Autor: Zara Zara

Paleta boja obuhvaća crne, bijele, smeđe i sive tonove i bila je namjerni odabir, kako bi se komadi lako kombinirali. "Volim boje, ali u mom ormaru uglavnom su sivi, crni i bež tonovi", kaže Gerber. “Željela sam da sve ide sa svime. Ne volim previše razmišljati dok se ujutro spremam.” Za ljubitelje boja, međutim, mislila je i na predmete koji se lako mogu uklopiti. "Možete ih upariti sa šarenom torbom ili šeširom", kaže ona. "Vaša osobnost može donijeti boju!"

Možda vas zanima Fascinantno: Kaia Gerber i Cindy Crawford na ovim slikama izgledaju poput blizanki Rubrika Life&style Life&style

Kolekcija se uvelike oslanja na modu 90-ih, minimalizam i muževnije krojeve odijel. Neke od ikona stila iz tog doba koje posebno voli (osim njezine majke supermodela?) su Carolyn Bessette-Kennedy ("Bila je najelegantnija i najcool" kaže Kaia), Winona Ryder, Gwyneth Paltrow, Kate Moss. "Svi ti supermodeli - tada je postala velika stvar što manekenke nose kad nisu na pisti."

Kaia Gerber za Zaru | Autor: Zara Zara

Izazov s kreiranjem kolekcije odjeće kaia gerber je savladala i na kraju intervjua za Vogue je napola u šali dala naslutiti da bi se uskoro mogla okušati i u novoj kategoriji. "Trenutno sam jako zaokupljena arhitekturom i dizajnom interijera, želljel bih dizajnirati svoju kuću", kaže Gerber. “A Zara ima kućnu liniju – možda Zara Home!”

Kaia Gerber za Zaru | Autor: Zara Zara

Photo: Zara

Komentari 0