Moda

Jednostavno nije dobro... Najvažniji razlog zbog kojeg nikad ne bi smjela nositi cipele bez čarapa

  • Nositi cipele bez čarapa? Čini se kao dobra ideja u ove vruće ljetne dane 
  • Međutim, izgleda da to ipak nije baš tako dobra ideja 
  • Nedavno provedeno istraživanje otkrilo je da čarape ne sprječavaju samo znojne noge, nego mogu zaštititi cijelo tijelo od zdravstvenih rizika 

Ljeti rado nosimo tenisice, espadrile ili mokasinke – brzo se obuju i uvijek dobro izgledaju. Čarape bi nam samo smetale. Međutim, upravo tu čuči opasnost za naše zdravlje, pokazao je veliki test klica britanskog proizvođača cipela „Size?“. 

Za potrebe istraživanja nisu testirane samo tenisice, nego i modeli cipela od kože i tkanine. Brisevi područja pete, unutarnjeg i gornjeg dijela stopala pokazali su pravu količinu nastalih bakterija u cipelama. 

 | Autor:

Možda vas zanima Tvoje te ljetne sandale žuljaju? Evo kako taj problem rješavaju poznate dame Rubrika Life&style Life&style

Čarape sprječavaju razmnožavanje mikroorganizama

Cipele koje nosiš bez čarapa prava su horda bakterija. Test je pokazao da se na unutarnjem dijelu stopala nalazi tri puta više bakterija nego u cipelama koje nosimo u čarapama. 

Vlaga, vrućina i prljavština idealna su hranjiva podloga za bakterije. Problem se lako može riješiti, jer danas postoje stopalice u raznim oblicima, bojama i veličinama. Čak i za cipele s otvorenom petom postoje odgovarajuće čarape. Od sada ćemo ih nositi te objavljujemo rat bakterijama u omiljenim cipelama! 

 | Autor: Calzedonia Calzedonia

Možda vas zanima Ravne sandale ove sezone su predivne - pogledaj kakve smo sve modele pronašli Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0