Moda
jaknica od buklea

Jaknice od buklea bezvremenski su komad - i tako francuski chic

  • Jaknice od buklea već desetljećima spadaju u bezvremenske komade koji uvijek izgledaju elegantno i chic
  • Nastale prema zamisli Coco Chanel, njihova teksturirana tkanina, stroga silueta i raskošni gumbi i danas osvajaju obožavateljice mode
  • Duže i kraće verzije, u jarkim ili neutralnim bojama, u modnim kolekcijama danas postoji bezbroj verzija ovog obožavanog odjevnog komada

U bezvremenske modne komade, one koji u našim ormarima mogu živjeti desetljećima i uvijek izgledati savršeno chic, osim primjerice male crne haljine, kaputa boje devine dlake ili motorističke kožne jakne, ubraja se i jedan pravi klasik, jaknica od buklea.

jaknica od buklea | Autor: Instagram @xeniaadonts Instagram @xeniaadonts

Prva ju je konceptualizirala Coco Chanel još 1950-ih, a njen strogi i minimalistički kroj inspiriran je muškim sakoima po mjeri. Kockasta silueta, kontrastni ukrasi i bukle materijal ovih jaknica postali su prepoznatljivi zaštitini znak Chanela, a danas ih viđamo u mnogobrojnim verzijama i drugih velikih modnih kuća, kao i high street brendova.

jaknica od buklea | Autor: Instagram @anoukyve Instagram @anoukyve

Ovaj prilagodljiv odjevni komad, kojim ćemo lako uhvatiti chic i jednostavan, a ženstven stil Parižanki, odličan je za podizanje svake modne kombinacije! 

Bukle je teksturirana tkanina najčešće dobivena od vune, karakteristična po petljama u tkanju koje mu daju strukturu. 

Možda vas zanima Najljepše jakne i kaputi s janjećim runom: ove će nas jeseni grijati na jako stylish način Rubrika Moda Moda

jaknica od buklea | Autor: Instagram @olympiamarie Instagram @olympiamarie

Jaknicu od buklea možemo nositi i u najjednostavnijoj kombinaciji traperica, bijele majice i balerinki, jer će outfitu u trenu dodati uglađenost i dotjeranost. Osim balerinki, tijekom zimskih dana, u kombinaciju s bukle jaknicom, odlično će se uklopiti i visoke čizme.

Klasične komade uvijek se može uspješno kombinirati i onima koji su trenutno u trendu, poput crop topa i raznih modela kožnih hlača.

jaknica od buklea | Autor: Instagram @leiasfez Instagram @leiasfez

Osim uz hlače, jaknica od buklea dodat će dozu elegancije i svakom outfitu s haljinom ili suknjom, što može biti savršena opuštena kombinacija za večeru.

jaknica od buklea | Autor: Instagram @streetstyle__daily Instagram @streetstyle__daily

U trenutnim kolekcijama high street i luksuznih brendova, pronašle smo predivne modele jaknica od buklea!

jaknica od buklea | Autor: Zara/Mango Zara/Mango Zara, blejzer od teksturirane tkanine, (449,90 kn); Mango, jakna od tvida s džepovima, (449,90 kn); Mango, jakna od tvida s ukrasnim gumbima, (899,90 kn) jaknica od buklea | Autor: Farfetch/MyTheresa/Zara Farfetch/MyTheresa/Zara Karl Lagerfeld, strukirana jaknica od buklea, (1492,00 kn); Isabel Marant, Étoile Nelly jaknica od buklea, (3669,86 kn); Rotate Birger Christensen, Mie jaknica od buklea, (1986,04 kn)

Ulična moda Možda vas zanima Koža na kožu, na kožu... Dvije prijateljice blistaju u vrtoglavo visokim čizmama i kožnim jaknama Rubrika Moda Moda

 | Autor: Instagram@nlmarilyn Instagram@nlmarilyn

Photo: Instagram @clairerose

Komentari 0