Moda
Mach & Mach

Iza najtraženijih sandala krije se bajka o cipelama koja je postala stvarnost

  • Visoka peta, predimenzionirana mašna i puno sjaja zaštitni su znak brenda Mach and Mach
  • Iza brenda stoje sestre Macharashvili koje su pokorile modni svijet
  • Posljednja među ljubiteljicama je Adriana Ćaleta Car koja ih je nosila na crkvenom vjenčanju

Mach and Mach jedan je od dizajnerskih brendova o kojima se trenutno najviše govori. Podrijetlom iz Tbilisija u Gruziji, Mach and Mach su pokrenule dvije sestre, Nina i Gvantsa Macharashvili prije deset godina, a svoj stil su definirale dodacima ukrašenim kamenčićima i izrazito ženstvenim dizajnom obuće.

Mach & Mach | Autor: Instagram@katelanpell Instagram@katelanpell

Sestre su oduvijek bile velike ljubiteljice mode. Gvantsa ima diplomu dizajna i prethodno iskustvo kao profesionalna dizajnerica, a Nina je prvotno studirala medicinu. Na nagovor sestre, odustala je od doktorske karijere i krenula u potpuno suprotnom profesionalnom smjeru. Pet godina nakon osnivanja brenda, Mach and Mach je predstavio svoju kolekciju na Mercedes-Benz Fashion Weeku u Tblisiju, a nakon toga su bile zadužene za kostimografiju Katy Perry za njezin ekskluzivni live-stream koncert Witness World Wide 2017. godine. Lagano zatišje u lansiranju brenda, neočekivano je prekinuto tijekom pandemije kada su njihove cipele dostigle kultni status. Mach and Mach stekao je  međunarodnu pozornost nakon svog debija obuće na pariškom Fashion Weeku 2020. godine. I od tada oduševljenost njihovim komadima ne prestaje! Isfurale su ih, naravno, Katy Perry koja je već imala uspješnu suradnju, ali i Solange Knowles te sestre Kardashian i fenomen je započeo.

Oduvijek nam je bio cilj stvarati kolekcije koje će zračiti dobrim vibracijama i na neki način biti izvor optimizma, a one su se besprijekorno uklopile periodu pandemije”, izjavile su jednom prilikom sestre koje su dosta samozatajne po pitanju medijskih izjava.

Mach & Mach | Autor: Instagram@juhigodambe Instagram@juhigodambe

Ljubiteljice mode i influencerice naprosto obožavaju kristalima ukrašene štikle s dvostrukom mašnom i dvostruko omotanim remenom za gležnjeve, a njihovoj ljepoti nije odoljela ni Adriana Ćaleta Car koja se odlučila za nešto plavo na svom crkvenom vjenčanju u vidu Mach and Mach cipelica.

adriana ćaleta car | Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL Grgo Jelavic/PIXSELL

Baš kao u bajci, ove štikle dolaze u nijansama nježno ružičaste, baby plave, smaragdne i bakrene. Glamurozne cipele oduševile su ne samo Adrianu, već i borjne influencerice, a u kolekciji obuće za proljeće/ljeto, ova legendarna potpetica je osmišljena u nekoliko novih stilova. Uz manju veličinu mašne, cipele zadržavaju svoje omiljene izvorne značajke i dobivaju novi moment glamuroznim vintage dodatkom niza bisera.

francuski stil Možda vas zanima Francuskinje su kraljice stila, a ovo je pet ljetnih stvari koje uvijek imaju u ormaru! Rubrika Moda Moda

Mach & Mach | Autor: Instagram@maybelline Instagram@maybelline

Osim cipela, nedvojbeno je postala hit i torba s mašnom koja je već rasprodana na svim prodajnim mjestima po cijeni od 886 eura, dok se cijena obuće kreće od 1000 eura na više. 

Mach & Mach | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Christian Louboutin kolekcija Možda vas zanima Christian Louboutin predstavio uzbudljivu Greekaba ljetnu kolekciju Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@maybelline

Komentari 0