Moda
francuski stil

Francuskinje su kraljice stila, a ovo je pet ljetnih stvari koje uvijek imaju u ormaru!

  • Francuskinje nas osvajaju svojim pročišćenim stilom već desetljećima
  • Uvijek slijede nekoliko modnih pravila koja svaki ljetni outfit čine savršenim
  • Bazični komadi s lakoćom se kombiniraju i uz najnovije trendove

Lakoća i elegancija stila Francuskinja ne prestaje nas fascinirati. S najjednostavnijim osnovnim komadima i modnim dodacima, uvijek stvaraju sjajne lookove koji se ne mogu nadmašiti po bezvremenosti i stilu. Stoga, ako ovoga ljeta želiš zablistati u stylingu inspiriranom ovim damama, poprati njihovi pet osnovnih pravila.

1. Kvalitetni i lagani materijali

francuski stil | Autor: Instagram@juliesfi Instagram@juliesfi Lagane, prozračne i kvalitetne tkanine poput viskoze, lana ili svile oplemenjuju ljetni outfit i ujedno osiguravaju da ti je uvijek udobno i nije vruće. Najbolje je odabrati prirodne i bezvremenske nijanse poput smeđe, bež ili krem boje. Ako voliš dodatak intenzivnih boja, uvijek možeš odabrati jedan komad,  primjerice lanenu bluzu u žutoj boji ili hlače u svijetlo zelenoj boji.

lan | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Zara (299,90 kn), Mango (249,90 kn), Stradivarius (199,90 kn)

2. Štikle, ali udobne

francuski stil | Autor: Instagram@leasy_inparis Instagram@leasy_inparis

Prošla su vremena visokih potpetica na kojima ne možeš hodati kako treba i stalno uvijati gležnjeve. Francuskinje to također znaju pa se uglavnom oslanjaju na kitten heels, debele blok pete ili špagerice na platformu. Stoga je za ljetni outfit najbolje odabrati sandale u kojima možeš normalno provesti cijeli dan.

francuski stil | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Reserverd (259,90 kn), Zalando, BOSS (1.879,00 kn), Zara (449,90 kn)

3. Smireni modni dodaci

francuskinje | Autor: Instagram@mariellehaon Instagram@mariellehaon S odgovarajućim dodacima svoj izgled možeš u trenu učiniti ljetnim. Francuskinje se i ovdje uglavnom oslanjaju na prirodne materijale i suptilne boje. Torbe od slame, svilene marame i sunčane naočale mačkastog oblika posebno su popularne. Također, ove detalje možeš lako kombinirati uz bilo koji ljetni look, pod uvjetom da odabereš boje poput bež, smeđe, bijele ili crne.

francuski stil | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Zalando, Eugenia Kim (2.669,00 kn), H&M (299,99 kn), Reserved (359,90 kn)

4. Vječne prugice

francuski stil | Autor: Instagram@overglowedit Instagram@overglowedit Ako postoji jedan uzorak koji većina Francuskinja sigurno ima u svom ormaru, to su prugice. Bilo na puloveru, kardiganu, majici ili topu: minimalistički prugasti uzorak je bezvremenski klasik među printevima. Može se idealno kombinirati s drugim bojama i svakom outfitu daje francuski štih, a u kombinaciji s crvenim ružem, postaje čak i večernji look. Ako želiš nešto klasično, možeš se odlučiti za varijantu u crno/bijeloj ili tamnoplavoj/bijeloj, a ako želiš nešto malo ljetnije - možeš odabrati i žuto/bijelu ili crveno/bijelu.

prugaste majice | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: COS (520,00 kn) s.Oliver (265,90 kn), Bershka (49,90 kn)

5. Naglasak na struku

francuski stil | Autor: Instagram@iamsaranurmi Instagram@iamsaranurmi Nije tajna: Francuskinje vole da njihove kombinacije uvijek budu seksi, ženstvene i elegantne. Slave žensko tijelo i vole naglasiti dekolte i struk. Ali one to rade tako sa stilom i s toliko profinjenosti da volimo nešto naučiti od njih. Tanki pojas oko struka je primjerice izvrstan način da pokažeš središte svog tijela.

remen | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Calvin Klein (286,00 kn), H&M (135,90 kn), s.Oliver (195,90 kn)

Gabrielle Caunesil Možda vas zanima 5 trendova sunčanih naočala koje krademo od talijanskih influencerica Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@leasy_inparis

Komentari 0