Moda

Ispod oboda - predivni Sensi šeširi

  • Dobar i kvalitetan šešir je spoj estetike i funkcionalnosti, pomno biranih materijala i ruku koje će ga izrađivat, a o njima kao i mnoge druge priče, intervjue i puno modnih i beauty trendova pročitaj u miss7 magazinu, koji te čeka na svim kioscima na 276 stranica, za 25 kuna
  • Šeširi caruju ljetom. Osim što štite od sunca, odlično dopunjuju i naglašavaju svaki modni stil. Odaberite onaj koji je nastao spojem tradicije i održiva razvoja  
  • Za miss7 magazin, novinarka Loredana Lindić predstavila nam je predivne Sensi šešire

Od Josephine Baker do Jackie O., od Audrey Hepburn pa sve do Kraljice Elizabete II. i Lady Gage, ove su poznate ličnosti dokaz da ne postoji ništa elegantnije i zabavnije od eksperimentiranja sa šeširima. Dok je Josephine Baker, legendarna zabavljačica i aktivistica s cilindrom na glavi i odijelom koketirala sa svojom muškom stranom, Audrey Hepburn je u filmu „Doručak kod Tiffanyja“ vješto isfurala razne varijacije šešira koji su u to vrijeme bili i više no ekshibicionistički. Koliko je to važan komad i u kraljevskoj garderobi svjedoči službeni protokol koji nalaže njihovo nošenje na svim važnijim događanjima, a sama je kraljica Elizabeta II. kroz život iznosila oko pet tisuća šešira.  

Možda vas zanima Ljetni broj miss7 magazina čeka te na kioscima! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Sensi Studio Press Sensi Studio Press

Žene se danas odlučuju za nošenje šešira iz raznih razloga, a najčešće kako bi začinile jednostavan stajling. Dobar i kvalitetan šešir je spoj estetike i funkcionalnosti, pomno biranih materijala i ruku koje će ga izrađivati, a to vrlo dobro zna i moderna klobučarka Stephany Sensi. Svoj je zanat ispekla asistirajući Tomasu Maieru, dugogodišnjem dizajneru brenda „Bottega Venetta“ na Floridi. Nakon godina asistiranja srce ju je ponovno privuklo rodnom Ekvadoru gdje je naposljetku iste te godine, odlučila i osnovati vlastiti modni brend „Sensi Studio“.

 | Autor: Sensi Studio Press Sensi Studio Press

U svojoj kolekciji nudi razne druge modne dodatke, ali naglasak joj je na ručnoj izradi panamskih ili, laički rečeno, slamnatih šešira. Proizvodnju je smjestila u malu “boutiqe” tvornicu, a posebnu je važnost pridala socijalnom kontekstu proizvodnje i funkcionalnosti proizvoda. Svoju ponudu prilagođava stvarnim željama i potrebama kupca te se “skromno” naziva ekspertom u kreiranju novih stilova i varijacija panamskih šešira koji izvorno datiraju još iz 17. stoljeća. No, osim što proizvodi prekrasne modne dodatke, Stephany za cilj ima održivost tog starog zanata i stvaranje kreativnih poslovnih mogućnosti za obrtnike u Južnoj Americi. Za izradu jednog šešira su potrebna otprilike tri dana, a posebnost ručne izrade čini svaki šešir unikatom.

 | Autor: Sensi Studio Press Sensi Studio Press

Kvalitetu i atraktivnost ovih modnih dodataka su prepoznale i mnoge poznate osobe poput Reese Witherspoon, Kourtney Kardashian, Shay Mitchell, Lady Gage, Selene Gomez i mnogih drugih koje ih vole nositi u raznim prigodama. Hrabra, razborita, moderna i dosljedna, Stephany je primjer uspješne poslovne žene koja u svaki svoj ručno rađeni proizvod ulaže vrijeme, pažnju, ali i ono najvažnije – ljubav. Svaki proizvod priča priču za sebe, a krajnjem korisniku pruža mnogo više od samog šešira – spoj funkcionalnosti, dizajna, ručne izrade i prirodnih materijala koji će na policama njihovih ormara predstavljati uvijek rado viđeni modni dodatak.

Photo: Sensi Studio Press

Komentari 0