Moda

Imamo 10 ideja za siječanjske outfite koji će najtmurniji mjesec u godini pretvoriti u zabavnu modnu igru

  • Siječanj zovu najdepresivnijim mjesecom u godini, no mi smo ga odlučili uljepšati i začiniti najljepšim zimskim kombinacijama
  • Budući da vjerujemo da se u svakoj od nas krije malo više modnog potencijala od izvlačenja iz ormara omiljenih traperica i toplog džempera, donosimo deset ideja za najstylish početak godine
  • Podsjećamo da su svi modni dodaci koji će im dodati osobni pečat i učiniti ih još zanimljivijima itekako su dobrodošli

Dovoljno je da pogledamo kroz prozor da se podsjetimo zašto siječanj zovu najdepresivnijim mjesecom u godini. Nakon blagdanskog blještavila, lampica i raskošnih domjenaka popraćenih najsvečanijim outfitima, upravo u siječnju zima po prvi puta pokaže svoje zube pa naizgled sve djeluje nekako tmurno, sivo i bezlično.  

Istina, svim se silama trudimo pronaći u njemu nešto pozitivno, najčešće se usredotočujući na 'nova godina, nova ja' momente, budući da ne postoji savršeniji trenutak od siječnja za bilo kakve nove početke, a ne bismo li ovaj mjesec učinili barem malo ljepšim i dodali nešto više stila u svoju svakodnevicu, zašto ga ne iskoristiti za početak putovanju kroz stilski besprijekornu godinu.

Možda vas zanima DryRobe zovu kaputom za sva godišnja doba, a obožavaju ga svi, od Rite Ore do Harryja Stylesa Rubrika Moda Moda

I ptice na grani znaju da su ključni komadi koje volimo zvati klasicima osnova svake stilski dobre priče, a budući da vjerujemo da se u svakoj od nas krije malo više modnog potencijala od izvlačenja iz ormara omiljenih traperica i toplog džempera, donosimo deset ideja za najstylish početak godine. Svi modni dodaci koji će im dodati osobni pečat i učiniti ih još zanimljivijima itekako su dobrodošli!

Crno bijela klasika s pomakom

 | Autor: Instagram @modedamour Instagram @modedamour Foto: Instagram @modedamour

Bijela košulja i klasične crne hlače komadi su koje svi imamo u ormaru, a u kombinaciji s puloverom bez rukava visokog ovratnika daju jednostavnu, ali vrlo chic kombinaciju koja će odlično izgledati u svakoj prilici. Topli kaput u boji, gležnjače s udobnom blok petom i torba bezvremenskog dizajna sve su što nam je potrebno za pokoriti svijet.

Samterice za sportsku eleganciju

 | Autor: Instagram @anoukyve Instagram @anoukyve Foto: Instagram @anoukyve

Tijekom proteklih je mjeseci više puta bilo govora o tome kako su hlače širokih nogavica sve popularnije, bilo da je riječ o trapericama ili nešto formalnijim modelima. Materijal koji je dušu dao u najhladnijim mjesecima je samt, a čak će i kombinacija tenisica i sportskog pulovera djelovati elegantnije uparimo li je s dugim vunenim kaputom. 

Tajice, pletivo i salonke

 | Autor: Instagram @_jeanettemadsen_ Instagram @_jeanettemadsen_ Foto: Instagram @_jeanettemadsen_

Je li ono netko rekao da su tajice rezervirane isključivo za vježbanje i općenito slobodno vrijeme? Tajice itekako mogu izgledati elegantno, dakako, ukoliko je riječ o nešto finijim i kompaktnijim modelima od čvrstih materijala, a ne onim najbazičnijima koje su napola prozirne. Posebno chic će izgledati u kombinaciji s chunky pletivom i salonkama.

Školske uniforme

 | Autor: Instagram @maryljean Instagram @maryljean Foto: Instagram @maryljean

Plisirane minice koje neodoljivo podsjećaju na školske uniforme komadi su na koje smo oduvijek posebno slabi i koji mogu izgledati vrlo chic. Ove zime, nosimo ih uz tople dolčevite, visoke kožne čizme i oversize vunene jakne.

Maksi haljina i kožni kaput

 | Autor: Instagram @cassklatzkow Instagram @cassklatzkow Foto: Instagram @cassklatzkow

Modni znalci vjeruju da će ovu godinu obilježiti vintage komadi koji izgledaju kao da su išetali iz 80-ih godina, a posebice kožne jakne i kaputi. U ovim hladnijim mjesecima, predlažemo maksimalno duge modele uparene s još dužim pletenim haljinama.

Bunda od umjetnog krzna i kožne hlače

 | Autor: Instagram @thestylestalkercom Instagram @thestylestalkercom Foto: Instagram @thestylestalkercom
Crne kožne hlače klasik su koji nikada neće izaći iz mode, a osobito će dobro izgledati u kombinaciji s jednostavnom crnom vestom, chunky crnim čizmama i super toplom bundicom od umjetnog krzna. Garantiramo da je ovo provjereni recept za styling kojeg se ne bi posramile ni najokorjelije rock'n'roll zvijezde. 

Elegancija u jednom tonu

 | Autor: Instagram @thestylestalkercom Instagram @thestylestalkercom Foto: Instagram @thestylestalkercom
Dobro je poznato da malo što može nadmašiti profinjenost i eleganciju kojom odišu monokromatske kombinacije, a iako će izgledati sjajno u svakoj boji, ima nešto posebno privlačno u nježnoj prirodnoj boji vune. Samo neka sve bude u jednom tonu i provjereno ne možemo pogriješiti. 

Romantični kardigan i štofane hlače

 | Autor: Instagram @tamaramory Instagram @tamaramory Foto: Instagram @tamaramory

Lijepo krojene hlače od štofa uparene s toplim kardiganom vječiti su klasik koji odiše stilom i elegancijom. Hlače neka budu visokog struka, a kardigan dužine taman do ruba hlača. Ovakav romantični retro look baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Oversized kaput i tanka prošivena jakna

 | Autor: Instagram @taffymsipa Instagram @taffymsipa Foto: Instagram @taffymsipa

Kaput se vjerojatno nikada ne bismo sjetili odjenuti preko nešto tanje prošivene jakne, no ovakva kombinacija zapravo izgleda vrlo chic, a što je još važnije, dodatno će nas utopliti u hladnim mjesecima. Chunky čizme, ali i one koje izgledaju kao jahače bit će joj najbolji začin.  

Oversize šalovi

 | Autor: Instagram @dawn.tan Instagram @dawn.tan Foto: Instagram @dawn.tan

I najjednostavniju kombinaciju u trenu će podignuti dugi topli šal nemarno omotan oko vrata, a posebno privlačno ovakvi šalovi izgledaju u kombinaciji sa ženstvenim i fluidnim krojevima poput midi suknji i toplih kardigana. Nositi uz visoke ravne čizme za ležerniju, ili salonke za nešto profinjeniju varijantu. 

Margot Robbie, Barbie Možda vas zanima Ovo su bili najveći modni trendovi 2023. prema TikTok-u, od #barbiecore do #mermaidcore Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @tamaramory

Komentari 0