Moda

Tihi luksuz nastavio je živjeti i u hladnim danima: 7 stylinga koje bismo nosili cijele zime

  • Tihi luksuz je bez imalo dvojbe obilježio proteklu godinu kada su modni trendovi u pitanju
  • Ova prošišćena 'old money' estetika nastavila se i u hladnijim mjesecima, a fokus je ostao na kvalitetnoj izradi, vrhunskim materijalima i slavljenju bezvremenskog stila
  • Elegantne visoke čizme, pulover od kašmira i prekrasna crna torba odličan su početak, a evo i kakve bismo sve kombinacije rado nosili cijele zime

Možda u njegovom imenu stoji 'tihi', no tihi luksuz lako bi mogao biti upamćen kao najglasniji modni trend protekle godine. It djevojke sa svih strana stvarnog i virtualnog svijeta izbacile su upadljive logotipove iz svojih garderoba i zamijenile ih suptilnijim komadima, a naši su se Instagram feedove pretvoriti u promenadu čistih košulja na kopčanje uguranih u hlače, bijelih lanenih haljina uparenih s Mary Jane cipelama i odjevnih kombinacija neutralnih tonova stiliziranih neupadljivim dodacima.

Ova prošišćena 'old money' estetika nastavila se i u hladnijim mjesecima, a fokus je ostao na kvalitetnoj izradi, vrhunskim materijalima i slavljenju bezvremenskog stila. Ako su nas protekli mjeseci nečemu naučili, onda je to da je kod tihog luksuza glavno pravilo da je manje više i da je minimalizam kamen temeljac ovakve estetike uz koji tkanine i stil najbolje dolaze do izražaja. 

Možda vas zanima Zarina suknja koja odiše tihim luksuzom i savršena je za stylinge u hladnim danima Rubrika Moda Moda

A što to konkretno znači kada je odabir savršenih komada u pitanju? Tihi luksuz i dalje slavi capsule kolekcije sastavljene od basic komada, ali i statement komade u koje vrijedi uložiti i koji će biti nosivi u brojnim godinama koje dolaze. Elegantne visoke čizme, pulover od kašmira i prekrasna crna torba odličan su početak, a evo i kakve bismo sve kombinacije rado nosili cijele zime.

Sve u jednoj boji

 | Autor: Instagram @symphonyofsilk Instagram @symphonyofsilk Foto: Instagram @symphonyofsilk

Monokromatske kombinacije najjednostavniji su način za postizanje sofisticiranog izgleda, a stiliziranje komada iste boje, ali različitih tekstura daje dubinu svakom stylingu. Izvrstan primjer je ovaj potpuno crni outfit sastavljen od dolčevite, vunene suknje, dugog kaputa i pratećih dodataka u istoj boji, a bez obzira idemo li na večeru s prijateljima ili na blagdansko druženje s kolegama, ovaj će look funkcionirati u svakoj prilici.

Bogate nijanse smeđe

 | Autor: Instagram @melodiebance Instagram @melodiebance Foto: Instagram @melodiebance

Nijanse čokolade, mahagonija i tamno-smeđe su nedvojbeno raskošne, ali smeđa boja sama po sebi nije dovoljna da zadovolji test tihog luksuza. No, dodamo li u priču i malo teksture, kroz recimo torbicu od brušene kože, kaput od mekane moher vune ili čizme od fine kože, imamo outfit dostojan čiste petice. 

Crni traper

 | Autor: Instagram @camillecharriere Instagram @camillecharriere Foto: Instagram @camillecharriere

Tihi luksuz nipošto ne znači da se moramo oprostiti od traperica. Štoviše, i one mogu izgledati vrlo elegantno, a posebice ako su uparene s jednostavnim klasičnim komadima poput klasičnog kaputa i k tome izrađene od tamnog trapera. 

Oversize krojevi

 | Autor: Instagram @hannahlewisstylist Instagram @hannahlewisstylist Foto: Instagram @hannahlewisstylist

Zima zahtijeva višeslojno odijevanje pa je izuzetno bitno odabrati dovoljno komotne kapute. Topla pletenina ispod, fina kožna torba i imamo sve što nam je potrebno za uglađen look. 

Sofisticirane nijanse 

 | Autor: Instagram @leasy_inparis Instagram @leasy_inparis Foto: Instagram @leasy_inparis

Siva, smeđa, tamnoplava i bordo bezvremenske su boje koje uvijek djeluju profinjeno, a posebno kada se međusobno uspješno iskombiniraju. Sivi komadi upareni s bordo nijansama izgledat će vrlo elegantno i chic, a pogriješiti ne možemo ni s vatrenom crvenom nijansom. Smeđa i bordo? Itekako dobro mogu izgledati zajedno!

Topla maksi haljina

 | Autor: Instagram @claudia_berresford Instagram @claudia_berresford Foto: Instagram @claudia_berresford

Nema boljeg načina da se ugrijemo od udobne duge tople pletene haljine. Jednako će divno izgledati u kombinaciji s kontrastnim komadima, ali i kao dio monokromatskih stylinga u kojima će različite teksture komplementirati jedna drugu. 

Ljepota jednostavnosti

 | Autor: Instagram @juliesfi Instagram @juliesfi Foto: Instagram @juliesfi

Na kraju, vraćamo se na početak priče i onu da je jednostavnost ključna kada je u pitanju tihi luksuz. Nije nimalo komplicirano izgledati uglađeno i ponekad je sve što nam je potrebno jednostavna suknja ili lijepo krojene hlače, dolčevita i klasični kaput. Ništa manje, ništa više. 

Možda vas zanima Crveni kaput među najpoželjnijim je komadima sezone. Evo gdje nas čekaju najljepši Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @juliesfi

Komentari 0