Moda

Hrvatice obožavaju životinjski uzorak. Pogreške u stiliziranju mogu se izbjeći uz ova 3 jednostavna pravila

  • Premda upečatljiv, životinjski uzorak zna biti doista izazovan kada je u pitanju njegovo sparivanje s preostalim odjevnim komadima
  • Modni stručnjaci su osmislili jednostavna i primjenjiva pravila koja ti mogu pomoći da uspješno 'ukrotiš' ovaj trend
  • Pravila smo potkrijepili i primjerima prolaznica koje su ih uspješno primijenile na vlastite odjevne kombinacije

Fotografije nastale na domaćim ulicama svjedoče kako Hrvatice obožavaju komade s upečatljivim životinjskim uzorkom. Poznate kao vrle ljubiteljice mode i ovoga puta vjerno prate trendove, budući da su komadi s animalnim printom postali i neizostavan dio aktualnih proljetnih kolekcija.

Ipak, s ovim je uzorkom vrlo lako pogriješiti. Srećom, postoje jednostavna osnovna načela koja ti mogu pomoći 'ukrotiti' ovaj modni trend. Ista su već uspješno svladale domaće dame koje smo zamijetili na gradskim ulicama. Evo koja pravila valja slijediti:

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic
Možda vas zanima Idealni prijelazni komad! Hrvatice s punim pravom obožavaju ovaj popularni model haljine Rubrika Moda Moda

1. Samo jedan uzorak

Iskusni modni znalci možda neće imati problema s miješanjem različitih životinjskih otisaka, ali ako tek započinješ s nošenjem ovog uzorka, bolje je odabrati samo jedan print po izgledu. Velika je vjerojatnost da kombiniranje različitih uzoraka neće pridonijeti kreiranju skladne odjevne kombinacije, a to je ono što pod svaku cijenu želimo izbjeći.

Ovo pravilo sjajno je primijenila prolaznica koju smo zamijetili na zadarskim ulicama, a koja je efektnu haljinu zebrastog uzorka odlučila spojiti s decentnim dodatcima zahvaljujući kojima je ona (po)stala zvijezda outfita.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Gole noge, ultra kratke suknje i kožni komadi! Ove dvije Zagrepčanke znaju kako privući pažnju

2. Dovoljan je jedan detalj

Ako je nošenje komada sa životinjskim printom za tebe ipak preveli zalogaj, no poželjela si ispratiti i ovaj trend, odluči se na modni detalj koji je ukrašen ovim uzorkom. Tako ćeš minimalizirati rizik, a upečatljiv dodatak može samo podići tvoju modnu kombinaciju na višu razinu.

Upravo su to učinile dvije mlade Zadranke, koje su vrlo uspješno razigrale odabrane odjevne kombinacije modnim detaljima sa životinjskim printom.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Imaj na umu da komadi s animalnim printom privlače pažnju na dijelove tijela na kojima ih nosiš. Ako, na primjer, želite pomaknuti naglasak na svoje lice, razmisliti o nošenju naočala s okvirom životinjskog printa. Također, sjajan način privlačenja pažnje su i cipele ukrašene životinjskim uzorkom.

Riječ je o osebujnim i eklektičnim komadima koji mogu efektno začiniti jednostavni stajling. Naravno, valja se pridržavati prvog spomenutog pravila pa ako se odlučiš na njih daj im primat - neka one postanu zvijezde stajlinga. Sjajno su to učinile i ove dvije prolaznice:

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Modni peteroboj: Koja je od prolaznica najbolje iskombinirala bijele tenisice? Otkrij nam u anketi

3. Animal + monokromija

Jednobojna odjeća i životinjski uzorak dobitna su kombinacija. Primjerice, ako kombiniraš leopard suknju s crnim gornjim dijelom i crnim cipelama, ona će biti u fokusu. Istovremeno će svojom efektnošću podići naoko 'dosadne' i jednolične modne kombinacije. Ovo pravilo sjajno je primijenila još jedna prolaznica koju smo zamijetili na zadarskim ulicama. Manje je i u ovom slučaju bilo više!

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Ocjenjivali smo ženstvenost i eleganciju: ove tri Zadranke odnijele su pobjedu Rubrika Moda Moda
Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0