Moda 19. kolovoza 2019.

Evo što ti se sve može dogoditi ako predugo nosiš svoje donje rublje

Shutterstock/Instagram.
  • Kad nam hlače ili cipele više ne stoje dobro, odmah ih se riješimo, zar ne?
  • Međutim, kad je riječ o grudnjacima i gaćicama, obično ih predugo nosimo 
  • Hm, a to nije potpuno bezopasno – naime, može imati posljedice za zdravlje 

Kad si posljednji puta bacila svoj stari grudnjak ili gaćice? Ako se toga ne možeš sjetiti, krajnje je vrijeme da investiraš u novo donje rublje. Uglavnom se razdvojimo od starih komada odjeće kad nam pukne tkanina, remen ili boja totalno izblijedi. Međutim, to je očigledno prekasno te može imati negativne posljedice za zdravlje. 

Možda vas zanima... Uz ove savjete više nikad nećeš kupiti donje rublje koje ti ne odgovara Rubrika Moda Moda

via GIPHY

Kako ćemo znati je li vrijeme za novi grudnjak?

Čim ti grudnjak postane neudoban ili moraš prtljati po remenu, to je prilično jasan znak da je dosegao svoj maksimalni vijek trajanja te je vrijeme za „mirovinu“. Naša leđa nose većinu težine. Ako grudnjak više dobro ne sjeda i rastegnuo se, onda možeš imati problema s leđima. Najmanje jednom godišnje trebaš provjeriti svoje grudnjake te eventualno napraviti čistku.

Možda vas zanima... Smrdi vam perilica za rublje? Nakon ovog trika više neće! Rubrika Life&style Life&style

Preporučuje se da uvijek imaš najmanje tri grudnjaka – jednog kojeg nosiš, jednog koji je u prljavom rublju i jedan u ladici kao backup. Teoretski ih više nije potrebno. Međutim, što ih više imaš, toliko manje moraš kupovati nove – jer ih češće mijenjaš te se tako produžuje vijek trajanja. 

via GIPHY

Koliko često treba kupovati nove gaćice?

Ako su gaćice izgubile boju, rastegnule se ili ti jednostavno više ne odgovaraju, vrijeme je da se odvojiš od njih te investiraš u nove modele. Uopće nije loše priuštiti si s vremena na vrijeme lijepi set donjeg rublja. Osim što lijepo izgleda, možeš iznenaditi svog partnera nečim novim. To će se i njemu sigurno svidjeti. 

Možda vas zanima... Evo što ti se sve događa ako dva dana zaredom nosiš isto donje rublje Rubrika Life&style Life&style

Inače, tendencija je donje rublje prati na 30 ili 40 stupnjeva. Međutim, tako neće nestati sve bakterije. Radije ih peri na 60 stupnjeva ili koristi poseban higijenski deterdžent za perilicu. A grudnjake peri ručno. 

via GIPHY

Komentari 0