Life&style

Stručnjaci otkrivaju - zašto NIKADA ne bi trebala spavati u donjem rublju

• U čemu spavaš ovih dana – donjem rublju, pidžami ili potpuno gola? 

• Ako spavaš gola - najzdravija si i najčišća od svih spavaća

• Sve djevojke koje nose neki komad odjeće za spavanje, trebale bi se malo zamisliti 

Doktorica Alyssa Dweck objavila je rezultate istraživanja na temu spavanja u donjem rublju te naglašava brojne zdravstvene rizike. Prvo, a možda i najočitije, nošenje donjeg rublja u krevetu ne dopušta tvom intimnom području da diše - što znači da se znoj i bakterije mogu tamo lako nakupiti - osobito u toplijim ljetnim večerima te kod žena u menopauzi koje pate od vrućina tijekom noći. To može dovesti do infekcije, iritacije, a kod muškaraca može čak utjecati na njihovu plodnost. Naime, nošenje bokserica u krevetu zagrijava testise na temperaturu koja bi potencijalno mogla ugroziti kvalitetu sperme.

via GIPHY

Ako ti se doista ne sviđa ideja o spavanju „bez ičega“, onda se odluči za najveće moguće gaće koje dišu - Bridget Jones tip gaća koje držiš negdje na dnu ladice. I tijekom toplijih noći se potrudi da održiš svježinu cijelog tijela kako bi ograničila povećanu proizvodnju znoja i bakterija te smanjila krvni tlak.

Možda vas zanima Uz ove savjete više nikad nećeš kupiti donje rublje koje ti ne odgovara Rubrika Moda Moda

Ako se probudiš osjećajući se manje svježe, ginekolog dr. Jullien Brady savjetuje kako održati intimne dijelove što je moguće više bez bakterija tijekom dana:

1. Vanjski dio i stidne usne operi vodom i malo sapuna, ako želiš.

2. Koristi jednostavne sapune bez dodanih parfema - ako tvoj tip kože ne reagira loše na sapun i voliš ga koristiti, onda koristi sapun za pranje vaginalnog područja pod tušem. Ali budi oprezna s količinom koju koristiš - malo je puno.

3. Budi svjesna svog tipa kože - ako imaš osjetljivu kožu ili alergiju, provjerite sa svojim liječnikom koji je najbolji način za održavanje vaginalne higijene.

via GIPHY

Možda vas zanima Evo što ti se sve događa ako dva dana zaredom nosiš isto donje rublje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0