Moda

Elle MacPherson se nakon 14 godina vratila na modne piste. Kako 59-godišnji model danas izgleda?

  • 59-godišnji australski super model Elle MacPherson jučer se vratila na modnu pistu nakon punih 14 godina pauze
  • Elle je postala svjetski slavna tijekom 80-ih nakon pojavljivanja u časopisima 'Sports Illustrated', a časopis 'Time' joj je 1989. skovao nadimak 'The Body'
  • Prije jučerašnje revije, posljednji je put modnom pistom prošetala 2010. kada je zatvorila reviju Louisa Vuittona na Tjednu mode u Parizu

Elle MacPherson nakon punih se 14 godina pauze jučer vratila na modnu pistu. 59-godišnji supermodel nosio je reviju Triumphant x PayPal Runway tijekom Melbourne Fashion Festivala 2024., prošetavši nekoliko elegantnih lookova s potpisom Biance Spender te pritom oduševivši sve prisutne.

 | Autor: Profimedia Profimedia

 | Autor: Profimedia Profimedia

Jedan od lookova bio je pastelno žuti baloner u kombinaciji s hlačama i clutch torbicom, drugi je bio smeđa vunena haljina odjevena  preko smeđeg para svilenih hlača, s još jednom vunenom haljinom svezanom oko njezinih ramena, te uparena s dugim smeđim kaputom i smeđom torbicom, a onaj koji je izazvao sveopće oduševljenje bio je monokromatski crni look s haljinom prozirnog, dubokog dekoltea.

Možda vas zanima 33 godine poslije Vogue opet ima supermodele na naslovnici. Prisjetili smo se kako je to izgledalo 1990-e Rubrika Moda Moda

S osmijehom od uha do uha, Elle je pistom koračala samopouzdano kao da nikada ni nije bila na pauzi, a nakon revije na svojem je Instagramu podijelila koliko se zbog povratka dobro osjeća. “Zahvalna sam što su me zamolili da prošetam @paypalau za @melbfashionfestival - tako je dobro vratiti se kući podržavajući australske dizajnere - Hvala @paypalau", poručila je.

Elle je postala slavna diljem svijeta još tijekom 80-ih nakon pojavljivanja u časopisima 'Sports Illustrated', a časopis 'Time' joj je 1989. skovao nadimak 'The Body'. Prije jučerašnje revije, posljednji je put modnom pistom prošetala 2010. kada je zatvorila reviju Louisa Vuittona na Tjednu mode u Parizu.

Možda vas zanima Bob kakav su supermodeli nosili 90-ih najglamuroznija je verzija volumena u kratkoj kosi Rubrika Beauty Beauty

Iako ju tek godina dana dijeli od velikog okruglog 60. rođendana, i dalje izgleda senzacionalno, a za što je nedvojbeno zaslužan njezin životni stil o kojem je nedavno progovorila. U intervjuu s Amandom Wakeley tijekom podcasta 'Amanda Wakeley: StyleDNA', otkrila je da kofein zaobilazi u širokom luku te da spava bez odjeće. “Idem u krevet s osmijehom. Idem u krevet sa sretnim srcem. I maskom za oči, i bez odjeće. Samo moja koža”, poručila je.

 | Autor: Profimedia Profimedia

Dotaknula se i toga kako održava svoj mladolik izgled, naglasivši da je naša vanjska ljepota odraz našeg unutarnjeg zdravlja i da je ona samo djelić naše ljepote. “Važno je hraniti svoje mitohondrije, otkucaje svog srca, kako biste ostali zdravi. Ja to između ostaloga postižem ograničavanjem unosa kofeina i ne jedenjem preblizu vremenu odlaska na spavanje. Odvikla sam se od kave i jedem ranije tijekom dana, ne kasnije od 17 sati”, zaključila je. A hoćemo li je uskoro gledati kako nosi još koju reviju ili je ovo za nju bilo tek jedno usputno nostalgično putovanje, pokazat će vrijeme. 

Photo: Profimedia

Komentari 0