Life&style

Elle Macpherson (59) otkrila je 4 stvari uz pomoć kojih ostaje mladolika i koju čokoladnu poslasticu si priušti

  • Izgledati dobro i osjećati se dobro, san je svake žene, a tajna se često krije u načinima na koje svakodnevno brinemo o sebi
  • Svjetski poznati supermodel i osnivačica tvrtke WelleCo - Elle Macpherson izgleda zadivljujuće u 59. godini, ali ističe da nije uvijek bilo tako
  • Evo što je Elle Macpherson pomoglo da se osjeća (a i izgleda) tako dobro u svojoj koži

Zdravlje i izgled rezultat su načina na koje svakodnevno brinemo o sebi. Svjetski poznati supermodel Elle Macpherson ima 59 godina i u zom godinama izgleda zadivljuće, a kao "tajnu" navodi svakodnevne rituale kojima brine o zdravlju i izgledu. Ističe i da nije uvijek tako dobro izgledala: "Bila sam ovisna o šećeru i kavi, bila sam pothranjena, ali sam se svejedno debljala i bila napuhana. Nisam dobro spavala, nisam imala energije i bila sam neinspirirana."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Get The Gloss (@getthegloss)

Možda vas zanima Trend koji trebamo i volimo: bathleisure je više od ljenčarenja u kadi, to je trenutak samo za nas Rubrika Life&style Life&style

Stoga je  2014., s dr. Simonéom Laubscherom, pokrenula WelleCo, brend koji proizvodi dodatke prehrani na biljnoj bazi, a podijelila je i rituale koji su joj pomogli na njenom putu.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Elle Macpherson

1. Jutarnja rutina

Macpherson dan započinje zahvalnošću i pozitivnim afirmacijama: "Budna sam, vitalna sam, nadahnuta sam, uzbuđena sam zbog svog dana". Mobitel koristi samo kada joj je nužan, a ne u svrhu skrolanja po društvenim mrežama. Jutarnja rutina uključuje i veliku staklenku vode koju je pripremila večer prije sa svježe iscijeđenom limetom i četvrtinom žličice keltske morske soli, matchu od zobenog mlijeka i desetominutno sjedenje na suncu. Joga joj se pokazala kao izvrsna jutarnja tjelovježba.  

2. Tjelovježba

Macpherson kaže da jednostavno voli kretanje, bilo da je riječ o planinarenju, vožnji biciklom, plivanju, već spomenutoj jogi... Primarni cilj nije vježbati da bi isklesala tijelo, nego vjeruje da su vježbanje i disanje važni za zdravlje (fizičko i mentalno). Ističe i moć parnih sauna koje su je preporodile!

 | Autor: Instagram @ellemacpherson Instagram @ellemacpherson Foto: Instagram @ellemacpherson

3. Prehrana 

Jedan od proizvoda vlastitog brenda koji ju je spasio je 'Super eliksir', koji kombinira 50 multivitamina i minerala, adaptogene, probiotike i prebiotike. Pije ga ujutro, a nakon njega jede jede nešto lagano, ali hranjivo, poput chia pudinga, kokosovog jogurta ili voća s maslacem od proklijalog badema. Zatim po potrebi uzima dodatke prehrani za kosu, kožu, imunitet... Osim toga, njena je prehrana većinom veganska. 

4. Večernja rutina

Nakon što završi s poslom, Macpherson sjedi u prijenosnoj infracrvenoj sauni 'Therasage' sat vremena gdje ujedno obavlja i četkanje tijela. Potom slijedi hladna kupka koja je izvrsna za imunološki sustav. 

Poslastica 

Omiljena poslastica joj je 'The Evening Elixir' - najnoviji proizvod brenda WelleCo. On predstavlja zdraviju verziju vruće čokolade i idealnu noćnu poslasticu bogatu antioksidansima, prožetu magnezijem, prirodnim vitaminom C i niacinom, formuliranu za zdravlje kože, kao i funkcioniranju živaca i mišića. 

Možda vas zanima 'Wall pilates' je sve popularniji način vježbanja. Evo o čemu je zapravo riječ Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @ellemacpherson
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    bravo svaka cast