Moda
Instagram @filippzorz

Elegantne Francuskinje padaju u drugi plan: ovog ljeta se ugledamo na Skandinavke i kopiramo njihovih 5 outfita

  • Francuskinje su djevojke čiji stil volimo i pratimo, ali čini se da su ovoga ljeta sve više pažnju privukle djevojke iz Skandinavije
  • Osim što su plavuše često ljubomorne na njihovu prirodno svijetlu kosu, moramo priznati da nam se vrlo sviđa njihova moda i to kako ne prate slijepo trendove
  • Izdvojili smo pet modnih kombinacija Skandinavki koje ćemo svakako kopirati ovoga ljeta. I da, vjerujemo da veliki broj komada imaš u svom ormaru, samo ćeš ih možda iskombinirati na nove načine
  • Pročitaj više: 5 frizura koje Skandinavke obožavaju - evo inspiracije za isprobavanje novog stila

Da nam je do prije nekoliko godina netko rekao da ćemo Skandinavke i njihov stil (osobito onaj ljetni) stavljati uz bok s Francuskinjama, ne bismo mu vjerovali. Ipak, situacija se promijenila, modna pravila također, a šik i tihi luksuz su klasika iz koje mlade djevojke sve više vole bježati.

Polako, ali sigurno skandinavski brendovi poput Ganni, Stine Goya i Rotate postali su popularni diljem Europe, a Skandinavka Matilda Djerf jedna od najpoznatijih Influencerica na svijetu. I tako je Skandinavska estetika ušla i u naše živote. S obzirom na to koliko su fizički udaljeni od nas, uopće nas ne čudi što je i njihova moda te stil potpuno drugačiji od ostatka Europe, a iako su se nekada smatrale "ženama bez stila", vremena su se promijenila i eksperimentiranje s uzorcima i materijalima je postalo jako popularno.

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf

Pravila u svijetu mode za Skandinavke apsolutno nema, a kada gledamo fotografije s njihovih tjedana mode, djevojke koje dolaze na reviju uvijek su odjevene tako da se pitamo "kako li se ovo sjetila spojiti?". U njihovim ljetnim kombinacijama prevladava puno popularnih odjevnih komada kao što su Mary Jane balerinke, bluze s mašnicama i duge hlače od pidžame, ali spoj komada se razlikuje od onoga na što smo naviknuli kod nas. Sada smo odlučili učiti od najboljih i pronašli smo pet modnih kombinacija koje ćemo kopirati od ovih prekrasnih djevojaka. 

Bijele lanene hlače i japanke u boji

Iz bijelog lana nitko se ne skida ovoga ljeta, a iako su popularne crne japanke u dnevnim kombinacijama, Skandinavke su i ovom trendu morale dodati malo posebnosti i barem promijeniti boju svoje obuće. 

Instagram @filippzorz | Autor: instagram @filippzorz instagram @filippzorz Instagram @filippzorz

Capri hlače i cipele na petu spoj 'cool girl' i 'girly girl' vibri

Iako bismo capri hlače nosili na tenisice ili kaubojske čizme, ove djevojke su ih odlučile malo poženstveniti pa ih kombiniraju s balerinkama ili cipelama na petu.

Instagram @emilisindlev | Autor: Instagram @emilisindlev Instagram @emilisindlev Instagram @emilisindlev

Velika torba od rafije

Što veća torba od rafije, to bolje. Djevojke XXL cekere nose ni više ni manje nego na pidžama setove. Udobnost na prvom mjestu, zar ne?

 | Autor: Instagram @amalienielsenn Instagram @amalienielsenn Instagram @amalienielsenn

Bluza s mašnicama i puff rukavima

Da nema brenda Ganni, ne bi bilo ni ludila za bluzom koja ima puf rukave i mašnice. Iako su bluzu iskopirali brojni brendovi, Skandinavke je nose na najoriginalniji način - s hlačama u što zabavnijim uzorcima.

 | Autor: Instagram @sisseledelbo Instagram @sisseledelbo Instagram @sisseledelbo

Japanka sandale

Da, japanke na visoku petu su dugo godina bile omražen komad, ali tome je došao kraj jer ih nose baš sve Skandinavke. I da, haljine, hlače, dan, noć - ove cure ne biraju. Toliko ih vole.

 | Autor: Instagram @pernilleteisbaek Instagram @pernilleteisbaek Instagram @pernilleteisbaek

Možda vas zanima Svjetski popularna influencerica Matilda Djerf, poznata po savršenoj frizuri, lansira vlastitu beauty liniju za njegu kose Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: instagram @filippzorz

Komentari 0