Moda

Džemperi ti izgledaju dosadno? Za trendi džemper obrati pozornost na dva detalja

  • Džemperi su udobni, dobro nas griju, no katkad su prejednostavni, pomalo dosadni
  • No i najjednostavniji, jednobojni džemper začinit će dva detalja
  • Obrati pozornost na one s V-izrezom koji ove sezone dobivaju modernu nadogradnju 

Sada je vrijeme da se toplo odjeneš i učiniš ormar otpornim na zimu. Svi modeli džempera s V-izrezom su na samom vrhu modnih lista za savršen stil sezone. Osobito ako su obogaćeni s dva detalja: polo ovratnik ili cool kopčanje, bilo zipom, bilo zanimljivom dugmadi u kontrastnoj boji. Bez obzira radi li se o trendi džemperu od grubog pletiva ili finijoj pletenoj varijanti: s pravim izrezom i dva najvažnija detalja, ništa ne može poći po zlu.

Možda vas zanima Traperice + džemper: 6 dobitnih kombinacija s 2 jednostavna komada Rubrika Moda Moda

Zip It Up!

Džemperi s patentnim zatvaračima popularni su diljem Interneta, jer tako V-izrezom dobiva trendi nadogradnju. Patentni zatvarač daje „ono nešto“. Džemper s V-izrezom te s patentnim zatvaračem na ovratniku savršeno se slaže s trendi izgledom (mješavina sportskog izgleda i elegancije). Ovdje dodajemo određeni zaokret udobnom izgledu koji je prevladavao u pandemiji. Klasični džemper s V-izrezom podignut je na novu razinu zahvaljujući sportskim detaljima. Patentni zatvarač obično počinje u visini prsa i može se zatvoriti do brade. Ovaj ovratnik pretvara džemper u casual statement komad te postaje više od običnog džempera koji se vraća svake godine.

A najbolji izbor džempera s polo okovratnikom pronašli smo u Mangu...

Džemperi s polo okovratnikom | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus S lijeva nadesno: Mango (249,90); Mango (349,90); Mango (349,90)

Prava veličina ovratnika

Polo džemper je možda najprimjetniji trend ove sezone. Polo ovratnik i V-izrez kombinirani su s minimalističkim, jednostavnim stilom. A ovaj it komad umjesto patentnog zatvarača mogu grasiti i gumbi ili pak neki ukras poput volana na izrezu. Ovaj se džemper teoretski može nositi tijekom cijele godine. Trend polo pulovera izvorno datira iz 1990-ih, a već se ovog ljeta nosio u mornarskom looku. Jedno je sigurno: polo džemper ima apsolutni kultni status i bez njega je teško zamisliti ovu jesen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NA-KD.com (@nakdfashion)

Džemperi s polo okovratnikom | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

S lijeva nadesno: Mango (169,90, na sniženju); Zara (299,90); Mango (169,90 na sniženju)

Kako stilizirati

Svaka fashionistica jako dobro zna da i dalje ostaje pitanje što bi trebalo kombinirati s trendovskim džemperom. Ponekad to ne može biti tako lako. Naime, it komad trebao bi biti pravilno „prikazan“. Kako se džemperu ne bi ukrala glavna uloga show, idealan je casual look. Neutralne, suzdržane prirodne boje i pastelni tonovi daju džemperu punu pažnju i „ono nešto“. Većinu komada odjeće za kombiniranje vjerojatno već imamo u svom ormaru. Traperice visokog struka i svijetle boje ili bež hlače širokih nogavica, klasični trenchcoat i par čizama i look je gotov. Ovaj jesenski trend ne samo da je ugodan i grije, nego ga je i potpuno jednostavno stilizirati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Savjet za nakit: budući da u zimi 2021. svi gledamo u područje vrata, izgled se može poboljšati upečatljivim lančićem. Na taj način još jednom usmjeravamo pogled na područje vrata i ujedno upotpunjavamo izgled.

Photo: Pr/Mango

Komentari 0