Moda
jakna cvjetnog uzorka

Cvjetna jakna, kao posuđena iz bakinog ormara, je it komad za proljeće. Evo kako ju kombinirati!

  • Cvjetni print sinoniman je proljeću, a osim u modelima romantičnih bluza i lepršavih haljina, ponovno ga nosimo i na jaknama
  • Meke prošivene jakne, koje su često i dvostrane, ponovno su omiljeni izbor influencerica, a s proljetnim danima možemo očekivati sve više outfita s ovim jaknama u središtu
  • Izvezeni sitni cvjetni uzorak koji krasi jakne sjajno će se uklopiti u proljetne stylinge, a mi smo izdvojile primjere kako ju kombinirati! 

Prošivene ili izvezene jakne cvjetnog uzorka, pomalo starinskog štiha, koje su se još prije nekoliko sezona našle u kolekciji brenda Isabel Marant, a zatim i u high street verziji u kolekcijama iz Manga i dalje su poželjan komad za proljeće, a možemo ih nositi na toliko načina! U ovo doba godine trend iznova zaživi, nose ga fashionistice na Instagramu, a najbolje je da katkad ne treba tražiti dalje od bakinog ormara. Jakne s cvjetnim vezom nosile su i naše bake, a evo kako to "staro blago" nositi i dati mu svježi štih.

Ovakvi modeli jakni, odlični za proljeće, najčešće dolazi u silueti ravnog i kraćeg kroja ili pak u onoj naglašenog struka pojasom od istog materijala, što ovaj kroj čini nalik modelu kimona. Upravo je cvjetni model kratke jakne iz Manga još prošle godine nosila i Pamela Badžek, koja je svoj primjerak kombinirala uz bijelu haljinicu i kaubojske čizme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pamela Badžek (@august_xvi)

Cvjetna jakna u casual kombinaciji

Osim u ovoj romantičnoj verziji, jakna cvjetnog uzorka lijepo će se uklopiti i u casual kombinaciju s trapericama i majicom, budući da su ovakvi modeli, osim udobni i jako praktični te mogu zamijeniti traper ili kožni model jakne.

jakna cvjetnog uzorka | Autor: Instagram @oliviaandalice Instagram @oliviaandalice Foto: Instagram @oliviaandalice

Prošivena jakna cvjetnog uzorka uz hlače u boji

Za nešto odvažniji i po bojama usklađeniji look, uravnoteženi i chic styling postići ćemo spajanjem boje hlača ili suknje s paletom boja cvjetnog uzorka na jakni, što će jaknu još više staviti u centar pažnje.

jakna cvjetnog uzorka | Autor: Instagram @tessavmontfoort Instagram @tessavmontfoort Foto: Instagram @tessavmontfoort

Možda vas zanima Pariški chic na zagrebačkim ulicama: Nasmijana prolaznica oduševila nas je jednostavnim i ženstvenim lookom Rubrika Moda Moda

Cvjetna jakna uz kratke hlače ili suknju

Za osvježeni i moderniji izgled ove jakne koja ponekad može izgledati kao da smo ju posudile iz bakinog ormara, možemo ju spojiti s kratkim hlačama ili suknjom!

jakna cvjetnog uzorka | Autor: Instagram @oliviatps Instagram @oliviatps Foto: Instagram @oliviatps

Modni dodaci važni su i u outfitu s cvjetnom jaknom

Modni dodaci onaj su završni "touch" koji može savršeno upotpuniti outfit, a uz ovakav model cvjetne jakne savršeno će se složiti modeli pletenih košara torbi ili pak one u pastelnim nijansama.

jakna cvjetnog uzorka | Autor: Instagram @mariellehaon Instagram @mariellehaon Foto: Instagram @mariellehaon

Zamjena jakni cvjetnog uzorka može biti i prsluk s istim printom

Također, osim u klasičnom modelu kratke jakne, ovaj trend možemo dočarati i uz model prošivenog prsluka s cvjetnim uzorkom, koji će biti idealan za prijelazno razdoblje i chic slojevite outfite!

jakna cvjetnog uzorka | Autor: Instagram @mariellehaon Instagram @mariellehaon Foto: Instagram @mariellehaon

Izdvojile smo i nekoliko modela jakni i prsluka cvjetnog uzorka iz trenutnih kolekcija!

jakna cvjetnog uzorka | Autor: my-jewellery.com my-jewellery.com Foto: my-jewellery.com, kimono jakna cvjetnog uzorka (59,99 eura) jakna cvjetnog uzorka | Autor: Nobody's Child Nobody's Child Foto: Nobody's Child, Rena prošivena jakna cvjetnog uzorka (sad 46,11 eura) jakna cvjetnog uzorka | Autor: Farfetch Farfetch Foto: Farfetch, Collina Strada, jakna cvjetnog uzorka (sad 289,00 eura) jakna cvjetnog uzorka | Autor: Mango Mango Foto: Mango, jakna s izvezenim cvjetnim uzorkom (69,99 eura) jakna cvjetnog uzorka | Autor: Zalando Zalando Foto: Zalando, Vero Moda prošivena kimono jakna (59,59 eura) jakna cvjetnog uzorka | Autor: Zalando Zalando Foto: Zalando, Next, dvostrani prsluk (56,00 eura) jakna cvjetnog uzorka | Autor: Zalando Zalando Foto: Zalando, Ivko kratka jakna (189,00 eura)

Možda vas zanima Klasik koji čini svaku kombinaciju luksuznijom: 12 najboljih komada od brušene kože za prijelazno razdoblje Rubrika Moda Moda

 

Photo: Instagram @tessavmontfoort

Komentari 0