Moda

Coca-Cola i Diesel kreirali su traperice od recikliranih boca! Pogledaj kako to čudo izgleda...

  • Što se dogodi kad proizvođač napitaka susretne modnu marku?
  • I to ne bilo koji: naime, odnedavno je dogovorena suradnja Coca-Cole i Diesela
  • I to je nadasve zanimljiva suradnja: lansirali su traper-kolekciju od recikliranih plastičnih boca – time obje tvrtke žele pokazati kako se brinu za održivu budućnost 

Coca-cola se u zadnje vrijeme jako brine za očuvanje okoliša. Nedavno su punili novinske retke viješću da će raditi boce isključivo od reciklirane plastike koja se izvuče iz mora. A sada su kreirali vlastitu kolekciju – zajedno s tvrtkom Diesel. „Radimo s Coca-Colom kako bismo razvili nove metode s pomoću kojih bismo razvili materijale za koje bismo koristili reciklirane materijale, odnosno kako bismo ih integrirali u naše kolekcije“, objašnjava osnivač Diesela – Renzo Rosso.

Tvrtka trenutačno prodaje causal-odjeću koju proizvodi od recikliranog materijala. Dakle, sada se mogu kupiti majice, traperice, hudice, ali i kupaći kostimi u kojima se nalazi prerađena reciklirana plastika od boca te reciklirani pamuk. 

Možda vas zanima Crne i tamne traperice ti brzo izgube boju? Neće ako ih pereš na ovaj način Rubrika Life&style Life&style

Upravo je traper problematičan za okoliš. Na primjer, za proizvodnju jednih traperica potrebno je potrošiti prosječno 7.000 litara vode. Kod ove nove kolekcije je proces bojanja trapera – zahvaljujući posebnoj tehnici špricanja – ipak održiviji. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0