Moda 18. listopada 2019.

Coca-Cola i Diesel kreirali su traperice od recikliranih boca! Pogledaj kako to čudo izgleda...

Shutterstock.
  • Što se dogodi kad proizvođač napitaka susretne modnu marku?
  • I to ne bilo koji: naime, odnedavno je dogovorena suradnja Coca-Cole i Diesela
  • I to je nadasve zanimljiva suradnja: lansirali su traper-kolekciju od recikliranih plastičnih boca – time obje tvrtke žele pokazati kako se brinu za održivu budućnost 

Coca-cola se u zadnje vrijeme jako brine za očuvanje okoliša. Nedavno su punili novinske retke viješću da će raditi boce isključivo od reciklirane plastike koja se izvuče iz mora. A sada su kreirali vlastitu kolekciju – zajedno s tvrtkom Diesel. „Radimo s Coca-Colom kako bismo razvili nove metode s pomoću kojih bismo razvili materijale za koje bismo koristili reciklirane materijale, odnosno kako bismo ih integrirali u naše kolekcije“, objašnjava osnivač Diesela – Renzo Rosso.

Tvrtka trenutačno prodaje causal-odjeću koju proizvodi od recikliranog materijala. Dakle, sada se mogu kupiti majice, traperice, hudice, ali i kupaći kostimi u kojima se nalazi prerađena reciklirana plastika od boca te reciklirani pamuk. 

Možda vas zanima... Crne ili tamnoplave traperice ti brzo izgube boju? Neće ako ih pereš isključivo na ovaj način Rubrika Life&style Life&style

Upravo je traper problematičan za okoliš. Na primjer, za proizvodnju jednih traperica potrebno je potrošiti prosječno 7.000 litara vode. Kod ove nove kolekcije je proces bojanja trapera – zahvaljujući posebnoj tehnici špricanja – ipak održiviji. 

Komentari 0