Moda

Balon haljina novi je hit na društvenim mrežama. Umjetničko djelo ili katastrofa?

  • Na reviji londonskog modnog sveučilišta CMS među 43 predstavljene kolekcije najviše se izdvojila kolekcija Balon haljina
  • Iza napuhanih gumenih balona koji se pretvaraju u nosive odjevne predmete stoji mladi norveški dizajner Fredrik Tjærandsen
  • Balon haljine su postale viralni hit, a svom kreatoru su priskrbile prestižnu nagradu za mlade talente

Neobični modni komadi svako toliko osvoje pažnju šire javnosti, a ovoga puta radi se o balon haljini. Ova gumena haljina se velikom brzinom proširila društvenim mrežama i izazvala šarolike reakcije. Dok se prvi zgražaju, drugi je smatraju pravim umjetničkim djelom, a trećima je u n najmanju ruku duhovita. Bilo kako bilo, reakcija je proizvedena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FREDRIK TJÆRANDSEN (@fredriktjaerandsen)

Možda vas zanima Ovaj puder nanijela sam ujutro i testirala hoće li izdržati do večeri Rubrika Beauty Beauty

Iza ove haljine stoji norveški dizajner Fredrik Tjærandsen, student londonskog modnog učilišta Central Saint Martins. Prije nekoliko dana, na diplomskoj reviji CSM-a održanoj u Londonu, Fredrik je predstavio kolekciju tzv. Balon haljina. Modeli su se na pisti pojavili okruženi velikim gumenim sferama koje su oko njihovih glava formirale mjehuriće (balone). Kada se oni ispušu, model poput leptira, izlazi iz čahure koja se pretvara u gumenu haljinu. Scenski vrlo efektno, a na trenutke i zastrašujuće.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Kolekcija je sastavljena od osam komada izrađenih od gume podrijetlom sa Šri Lanke, a svaki predstavljeni izgled je uključivao transformaciju balona. Dok je za najmanje komade bilo dovoljno da se napušu u 10 minuta, napuhavanje velikih balona prije revije je potrajalo više od sat vremena. Modeli su u početku bili obavijeni balonima u gornjem dijelu tijela, a njihove potkoljenice i noge bile su vidljive ispod. Neki su bili vezani trakama od gume, dok su drugi bili odjeveni u uske gumene tajice u bojama koje su odgovarale njihovom balonu.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima Nećeš vjerovati što sve modni brendovi rade da bi privukli tvoju pažnju Rubrika Moda Moda

Za vrijeme studija, Tjærandsen je radio kao asistent dizajna u vodećim modnim kućama, uključujući Louis Vuitton i Balenciaga. A ova kolekcija mu je omogućila dobitak nagrade L'Oreal Professional Young Talent Award i vjetar u leđa za samostalnu karijeru. Nesumnjivo je Fredrik Tjærandsen ime o kojem ćemo još slušati i čije će kreacije izazivati lavinu reakcija. Što ti misliš o ovim kreacijama?

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0