Moda
Street style

Ako ti duge noge nisu jača strana uz ovih 5 styling savjeta možeš ih (vizualno) izdužiti

  • Nije svaka žena blagoslovljena beskrajno dugim nogama 
  • Ako imaš kratke noge, možeš posegnuti u svoju kutijicu modnih trikova
  • Kako bi vizualno izdužila noge, modni stručnjaci preporučuju ovih pet pametnih savjeta za styling

Nemaju sve žene dugačke i vitke noge, ali to nije uopće važno! Na sreću, moda je toliko raznolika da s nekoliko jednostavnih trikova možeš (barem vizualno) produljiti noge. Kako? Uz ove provjerene savjete za stiliziranje…

1. Nosi dugačke hlače. Stvarno dugačke

Modeli hlača sa skraćenim nogavicama (zvane cropped hlače) čine noge vitkijima jer se fokusiraju na najuži dio, odnosno gležnjeve, ali i vizualno "režu" nogu što u ovom slučaju nije dobro. Kao rezultat, čak i duge noge izgledaju skraćeno, a kratke još kraće. Dugačke hlače, s druge strane, izdužuju siluetu. Mogu biti čak i mrvicu predugačke, jer u tom slučaju izduživanju možeš pridonijeti i štiklama. Sjeti se kako to radi Victoria Beckham.

2. Nosi kratke suknje

Kod kratkih suknji i haljina vrijedi sljedeće: mini verzije optički produžuju noge. S druge strane, midi suknje nas čine još manjima, a noge kraćima. Dakle, ili mini ili maksi suknja do poda. ništa između ne dolazi u obzir.

3. Nosi hlače s visokim strukom 

Hlače s visokim strukom (zvane high waist hlače), ali i suknje s visokim strukom automatski optički produžuju noge. 

Predugački rukavi? Trik s gumicom u trenu će riješiti problem, bez skraćivanja

4. Nosi šiljaste cipele s visokom petom 

Cipele također pomažu: šiljaste cipele s visokom petom također optički produžuju stopala pa time i noge. Optimalna kombinacija je s predugačkim hlačama. Savjet: kad cipele i hlače imaju jednaku boju, „efekt produženja“ je još jači. 

Možda vas zanima Ovo je pet najboljih odjevnih komada za niske žene iz aktualne Zarine ponude Rubrika Moda Moda

5. Nosi cipele s debelim đonom 

Cipele s debelim đonom, takozvane platforma cipele, dočarat će nekoliko centimetara više te produžiti kratke noge. Bez brige, to ne moraju uvijek biti cipele na visoku petu! Postoje i tenisice i klasične cipele s debelim đonom.  

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0