Moda
Trik kako se riješiti predugačkih rukava

Predugački rukavi? Trik s gumicom u trenu će riješiti problem, bez skraćivanja

  • Kožna jakna, sako ili kaput – predugi rukavi ubijaju svaki pokušaj da izgledaš sređeno
  • Uz ovaj trik su predugi rukavi stvar prošlosti
  • Donosimo ti upute za jednostavan trik kako „skratiti“ rukave 

Ako si vrlo noska rasta ili pak malo jače konstitucije zbog koje si prisiljena kupiti odjeću broj, dva veću, vrlo je vjerojatno da muku mučiš s rukavima koji su ti često predugački. Je li ti poznata ovakva situacija: pronašla si najbolju i najljepšu kožnu jaknu po razumnoj cijeni te radost zbog tvog novog omiljenog komada odjeće ne može biti veća. Ali, postoji kvaka, a dolazi u dvostrukoj količini. Nalazi se s obje strane tvog novog omiljenog komada odjeće i jako lako kvari dojam. I raspoloženje. Predugački rukavi ne samo da živciraju, nego i nisu baš privlačnog izgleda. Pokazat ćemo ti vrhunski trik kako se u trenu riješiti predugačkih rukava.

Možda vas zanima 6 komada koje niže djevojke moraju imati - jer će u njima izgledati fantastično Rubrika Moda Moda

Predugački rukavi su prošlost

Vise i upadaju u hranu, u kavu, posegnuti negdje postaje izazov, jer predugački rukavi magično upijaju sve što im se nađe na putu. Izgledaju neukusno, a u najgorem slučaju završimo s mrljama koje se ne mogu ukloniti ni pri pranju. Da ne spominjemo da pokvare i najbolji stajling, iz aviona se vidi da su ti rukavi predugi, kao da si nasljedila preveliku košulju od starije sestre.

Na Instagramu smo otkrili stajling trik koji nas u tren oka rješava problema predugih rukava. Ne trebaju ti škare, igla i konac kako bi odrezala višak tkanine i zašila okolo, potrebne su ti samo dvije vezice za kosu, a možeš i koristiti kuhinjske ili druge elastične trake.

Ovako funkcionira trik 

Rukavi s manžetama izgledaju i elegantno, ali obično opet brzo skliznu prema dolje pa postanu vrlo neugodni. Uz trik koji korisnica Instagrama „milenalife.style“ pokazuje na svom kanalu, rukavi koje povučeš prema gore ostaju točno tamo gdje bi trebali biti.

Naime, trik je u osnovi vrlo jednostavan: malo iznad donjeg kraja rukava pričvrsti gumicu za kosu, zatim povučeš cijeli rukav do željene dužine, izvučeš malo tkanine iznad gumice pa zatim staviš preko gumice da je sakriješ. Gotovo! Rukavi su značajno kraći za kratko vrijeme, bez puno truda.

5 savjeta kako niske djevojke mogu nositi 'oversized' odjeću (i izgledati superseksi)

Photo: Shutterstock

Komentari 0