Moda

5 savjeta kako niske djevojke mogu nositi 'oversized' odjeću (i izgledati superseksi)

'Oversized' trend sve je popularniji iz sezone u sezonu, ali istini za volju, to nije nešto što niske cure rado nose. U nastavku ti otkrivamo kako ga uklopiti na +/- 160 centimetara i pritom ne izgledati baš tako nisko

Osim što u takvim komadima niske djevojke djeluju još niže, predimenzionirana odjeća nerijetko im dodaje i neželjene kilograme. A to nitko ne želi, zar ne? Srećom, ovo vrijedi samo ako ih se nosi na pogrešan način. Uz pomoć nekoliko pravila koje ti donosimo u nastavku, pri odabiru i nošenju takvih komada nećeš izgledati debelo ni zdepasto. 

1. Oversized komad + komad s visokim strukom

Već i ptičice na grani znaju da su komadi s visokim strukom vrlo poželjni u ormarima niskih djevojaka jer vizualno izdužuju noge i dodaju im željene centimetre. Upravo zato poželjno je kombinirati ih uz oversized odjeću kako bi cjelokupna kombinacija izgledala skladnije i kako nas ne bi dodatno smanjivala. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

2. Oversized majicu, pulover ili košulju uvuci u hlače ili suknju

Već smo ustanovili da hlače ili suknja u kombinaciji s predimenzioniranim komadima moraju imati visoki struk, ali to pravilo definitivno ne vrijedi ako ih nepravilno odjenemo. Svoju oversized košulju, majicu ili pulover nosi tako da ih uguraš u hlače ili suknju i tako dodatno istakneš svoje noge. Tek tada će visoki struk doći do izražaja. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima 3 outfita u kojima niske djevojke izgledaju mnogo više Rubrika Moda Moda

3. Biraj oversized komade s V izrezom

V izrez odličan je saveznik niskih djevojaka jer sužava vrat i čeljust, a obrnuti trokut prebacuje pozornost na struk i optički izdužuje tijelo. Isto pravilo kao i za svu drugu odjeću vrijedi i za oversized komade. Stoga pri kupovini posegni za onima koji imaju mrvicu dublji dekolte i "spasi" svoje centimetre. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

4. Naglasi struk remenom

Naglašeni struk laska svakoj figuri jer, kao i odjeća visokog struka, vizualno produžuje noge. Pa, ako si ove jeseni pronašla odličan oversized pulover, kardigan ili blejzer koji ti baš i ne stoje, poslužiti se ovim stilskim trikom i izgledat ćeš odlično. Mi smo isprobale - i djeluje! 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima 6 komada koje niže djevojke moraju imati - jer će u njima izgledati fantastično Rubrika Moda Moda

5. Ne zaboravi na štikle

Obuća s potpeticama i platformama glavni je adut za postizanje dugih nogu i upravo zato trebala bi se pronaći ormarima svih niskih djevojaka. Jasno ti je da će uz njih svaki oversized komad izgledati puno bolje, posebno ako se budeš pridržavala gore navedenih savjeta. Imaj to na umu pri kombiniranju svih svojih outfita, a posebno onih koji uključuju predimenzioniranu odjeću. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0