Moda

Ako ćemo ljeto pamtiti po jednom detalju, onda je to namjerno pokazivanje grudnjaka

Je li "goli grudnjak" odnosno grudnjak koji namjerno pokazujemo mikro trend koji je obilježio ljeto? Izgleda da jest. Makar će se neki složiti da je detalj koji lako prođe ispod radara. A drugi - da je stvar koja NIKAKO ne može promaknuti. Vidljivi grudnjak nije pogreška, faux pass u odijevanju. On je ovdje da se vidi, potvrdile su to velike modne kuće na revijama i influencerice na Instagram profilima. Mada među Hrvaticama, ruku na srce, nije tako masovno zaživio. Ali influencerice poput Pamele Badžek nemaju ništa protiv...

 | Autor: Instagram @august_xvi Instagram @august_xvi Foto: Instagram @august_xvi

Grudnjak bez grudnjaka, mikro grudnjak ili otkriveni i jasno vidljivi grudnjak - ovo ljeto je čak nekoliko trendova koji se vrte oko ovog komada rublja. U središte pozornosti došli su na crvenom tepihu, od dodjele Oscara do Filmskog festivala u Cannesu. Dapače, bilo je više haljina, u više prilika u kojima je haljina tako krojena da jedan njezin dio "glumi" grudnjak koji proviruje.

 | Autor: Instagram @miumiu Instagram @miumiu Foto: Instagram @miumiu; Britanska glumica Nathalie Emmanuel

 | Autor: Foto: babiradpicture/F.Altmann; Scarlett Johansson

A onda su se vidljivi grudnjaci elegantno prelili i u svakodnevni život... Više nije aktualan moto 'Free the Nipple' već "Free the Bra". Najnormalnije je nositi košulju tako raskopčanu da se grudnjak jasno vidi ili odjenuti sako bez majice, samo s grudnjakom ispod njega. Pokazivanje grudnjaka ne samo da može izgledati super lijepo u svakodnevnom životu, već djeluje i osnažujuće: usudile smo se to učiniti i osjećamo se baš dobro!

Da ne spominjemo kako trend dobro kolidira s najvrućim godišnjim dobom - u kojem je baš osvježavajuće raskopčati košulju i pustiti da povjetarac dopre do nas. 

 | Autor: Instagram @veneti.a Instagram @veneti.a Foto: Instagram @veneti.a

Model i influencerica Elsa Hosk otišla je korak dalje s plavim balconette grudnjakom na prugice i s romantičnom mašnjcom koji je komplet s košuljom od iste tkanine. Riječ je o setu njezinog brenda Helsa koji stvara pravu Scandi vibru, no govori i o tome da je pokazivanje grudnjaka otišlo korak dalje. Sad već u startu, dok ga kupujemo znamo da ćemo ga pokazivati. Elsa je ovu kombinaciju upotpunila bijelim hlačama od odijela i uskim kožnim remenom.

 | Autor: Instagram @hoskelsa Instagram @hoskelsa Foto: Instagram @hoskelsa

Možda vas zanima Bluze koje se vežu mašnicama su hit, ali grudnjak lako proviri... Ovim trikom ćemo ga lako sakriti Rubrika Moda Moda

Na neke stvari treba ipak pripaziti ako kanimo uskočiti u trend vidljivog grudnjaka. Za to ne možemo koristiti onaj naš najudobniji, isprani i pomalo rastegnuti komad. Grudnjak je sad ravnopravni sudionik u modnoj kombinaciji, reprezentativna stvar za pokazivanje, možda čak i kupljen s tom namjerom.

 | Autor: Instagram @gigihadid Instagram @gigihadid

 | Autor: Mango Mango Foto: Mango

Također, moramo pripaziti i da je usklađen s ostatkom odjeće. Ali, ni jedno, ni drugo nam neće teško pasti za takav statement. 

 

 

 

Photo: Instagram @hoskelsa

Komentari 0