Moda
Modni trendovi za proljeće i ljeto

9 najvećih proljetnih i ljetnih modnih trendova koje ćemo nositi (ili ih izbjegavati) ove godine

  • Ono što su najveći dizajneri predstavili na svojim modnim pistama u modnim prijestolnicama i što vole street styleri, sada konačno može početi osvajati naše proljetne i ljetne ormare
  • To ne uključuje samo moderne must-have trendy stvari već i druge komade koji će ostaviti dojam
  • Otkrit ćemo ti koji trendovi će dominirati ovog proljeća i ljeta

Kad bi se s nekoliko riječi mogli opisati modni trendovi za ovo proljeće i ljeto, bilo bi to sljedeće: bit će sportski, pompozno, a u isto vrijeme nježno i ženstveno. Pitaš se kako sve to izvesti sa stilom? Sasvim jednostavno: s trendovima koji sežu od tenniscorea i plisiranih suknji, do crvene boje i girly looka. To nije sve, čeka te još vrhunaca u modnom svijetu za proljeće i ljeto. 

Ovo su modni trendovi za proljeće/ljeto 2024. godine

1. Sve crvene boje

Ova boja daje svakom izgledu nešto sigurno u tren oka: govorimo o upečatljivoj crvenoj boji trešnje, koju je Gucci postavio kao must-have na modnoj reviji. U trenutačnoj proljetnoj i ljetnoj sezoni ovaj ton jasno dominira nad svijetlim nijansama. Kao jedini dodatak u monokromatskom izgledu ili u kombinaciji s različitim nijansama crvene u outfitu, postoji pravi stajling za svaku fashionisticu. Naravno, ovaj trend može se kombinirati i s drugim žarkim nijansama. Naš modni savjet: ružičasta, zelena ili narančasta osobito su prikladne.

2. Tenniscore

Bit će sportski u proljeće i ljeto 2024. godine! Zapravo, ne nužno, jer je tenniscore zapravo romantizacija sporta. Kao što samo ime govori, inspiriran je estetikom i životnim stilom tenisača. Kombinira sportske elemente poput polo majica, tenisica i teniskih suknjica s modernim detaljima i dodacima. Kao dio tihog luksuza trebao bi biti čist i minimalistički, uparen s daškom sportskog stila i elegancije. Talijanski brend Miu Miu i marka Sporty & Rich najbolji su primjeri ovog trenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

3. Stil supruge mafijaša

Trend ne mora uvijek dolaziti s velike modne piste, može potjecati i s platforme društvenih medija - baš poput mob wife stila odnosno stila supruge mafaijaša, koji ima milijune pregleda na TikToku. Riječ je o raskošnim, opakim i ekstravagantnim izgledima koji koriste materijale poput kože, uzorke poput leoparda ili golemog nakita. Supruge mafijaša služe kao uzori…

4. Girly trend

Hiperženstvena estetika je u procvatu i treba nam i u 2024. Trend koji su proslavili Miu Miu s mašnama i Jean Paul Gaultier sa Simonom Rochaom u girly lookovima 2023. godine. Fokus će i ove godine biti na nostalgiji, povezanosti i osnaživanju. Kako nositi ovaj trend? S torbom u obliku srca, svila i saten, detalji mašnica, volani i puno ružičaste boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

5. Leopard print

Koji se uzorak vratio 2024.? Leopard uzorak! Nismo iznenađeni, jer se estetika 90-ih već vratila u našu garderobu u svakom pogledu. Međutim, ovaj trend gubi svoj seksi imidž u toploj sezoni te je poboljšan i vrlo moderan zahvaljujući bezvremenskim siluetama. Od Ferragama do Bottega Venete i Stelle McCartney do Blumarinea, otkrili smo ovaj stil u nekoliko luksuznih kuća. Naš stilski savjet: istakni leopard print modernom crvenom bojom. Isto radi i zaljubljenica u modu Kezia Cook. Osim toga? Capri hlače i kitten cipele također odlično pristaju i upotpunjuju štih 90-ih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

6. Capri hlače

Zašto preporučujemo capri hlače s leopard printom? Model hlača, koji završava malo ispod koljena, već smo uočili na revijama za proljeće/ljeto 2024. - Blumarine, Supriya Lele, Cormio, N°21. Modni dizajneri koriste različite materijale poput pletiva, mreže ili čak trapera. Sjajno se slažu uz romantične balerinke ili slingbacks cipele.

Anastazija Makjanić Možda vas zanima Anastazija Makjanić nosi divnu haljinu s Asosa, pronašli smo slične Rubrika Moda Moda

7. Pidžama hlače

Skandi djevojke vole udobne pidžama hlače i za njih su jedan od apsolutnih must-have komada za proljeće i ljeto 2024. Fenomen da pidžamu nosimo izvan svoja četiri zida naravno nije nov, zahvaljujući gornjim dijelovima od najfinije čipke i satena, ali je nadopunjen prugastim pamučnim hlačama za casual, ležeran izgled. Ako se usudiš, poput Else Hosk, možeš ići na potpuni pidžama look – a baloner pruža potrebnu eleganciju. Ovaj trendovski komad čuvamo za vruće ljetne dane, kada su prozračne hlače prava stvar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

8. Uski krojevi

Elegantni predimenzionirani krojevi definitivno imaju konkurenciju u proljeće i ljeto. I dalje su traženi, ali naš se modni repertoar proširuje na uske krojeve. Bilo da se radi o sakoima, bluzama ili topovima – trebaju se čvrsto stegnuti oko struka i time naglasiti sredinu tijela. Taj smo stil mogli masovno otkriti na Tjednu mode u Parizu, a omiljene high street etikete već ih odavno slijede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by natasha (@narrinanatasha)

9. Prozirna odjeća

Još jedan trend koji ćeš viđati posvuda na proljetnim i ljetnim temperaturama? Riječ je o prozirnim odjevnim komadima koji odišu predivnom elegancijom i daškom razigranosti. Ovaj trend u obliku prozirnih suknji već smo vidjeli na reviji u Milanu. Fendi nam je, pak, pokazao haljine izrađene od zavodljivog materijala i donio simbiozu lakoće i elegancije na modnu pistu s modelima bez ramena. Izgled postaje prikladniji za svakodnevnu upotrebu s prozirnom bluzom u kombinaciji s prekrasnim čipkastim grudnjakom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Kako kombinirati trendove poput fashionistice Marion Pascale

Tražiš inspiraciju za provođenje najnovijih trendova na proljetnim i ljetnim temperaturama? Ne brini, fashionistica Marion Pascale vodi nas na stilsko putovanje i pokazuje pet vrućih kombinacija koje se temelje na najvrućim trendovima. Manekenka ne samo da vješto ističe crvenu boju, nego i stilski kombinira plisirane suknje, krojeve po mjeri i oversized krojeve. Osim toga? Od nje možemo kopirati i trendi scandi look s pidžama hlačama.

H&M haljina Možda vas zanima Strukirana košulja-haljina iz H&M-a elegantan je model koji jedva čekamo odjenuti i dolazi u dvije boje Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @la_sosoff

Komentari 0