Moda

7 pogrešaka koje radimo pri kupnji novog badića

Obožavamo shopping. Osim kad je riječ o badićima. Jer zbog patničkog suočavanja s groznim svjetlima i ogledalima u kabini najčešće uzmemo prvi koji nam dođe pod ruku - pa radimo ovih sedam pogrešaka...

Kupnju badića odgađamo skoro koliko i pranje kose. Znači, do onog trenutka kad moraš priznati sama sebi da je vrag odnio šalu. I da se ne možeš još jedno ljeto za redom pojaviti u istom badiću. Ne zato što je out, ma čak ti i nije dosadio, nego zato što su mu se naramenice toliko rastegnule da ih praktički možeš omotati oko glave... 

Digni ruku ako svake godine proživljavaš istu agoniju nakon koje sama sebi kažeš "ma ne treba mi novi badić ove godine". Ma ne treba ti vraga! Ne trebaju ti ni nove cipele pa ih kupiš. Ali muka zvana kupnja badića dovodi nas do ruba ludila već i prije nego što smo krenule put shopping centra. Baš zbog stresnih suočavanja s ogledalima događa nam se da najčešće radimo ovih 7 pogrešaka prilikom kupnje novog badića, ali brže bolje smo ih odlučile srezati u korijenu - jer bikini sezona je pred nama i čvrsto smo odlučile kako ćemo ove godine sve zajedno njome vladati!

Možda vas zanima OVO će biti najveći bikini trend godine! Rubrika Moda Moda

Br. 1: Fokusiraš se na "pokrivanje" i na veličinu na etiketi 

Izbjegavaš li izreze na badićima ili gaćice brazilke zato što pokušavaš sakriti celulit? Biraš crne bikinije zato što smo "u crnom vitkije"? Hej, oprosti što ti to moramo reći, ali "savršeno tijelo" je mit, a tvoje je prekrasno upravo takvo kakvo je! Plus: puno previše razmišljamo o veličinama koje pišu na etiketi. Nije važno jesu li te gaćice S, M ili L - važno je da ti dobro stoje i da se udobno u njima osjećaš. Osim toga, veličine uvijek variraju od dućana do dućana, tako da se s time ne trebaš opterećivati, probaj više veličina i odaberi onu pravu za sebe. 

 

Objavu dijeli Lydia (@lydiaemillen)

Br. 2: Misliš da su jednodijelni badići "bapski"

Izbjegavaš jednodijelne badiće jer su ti nekako pre retro i zamišljaš svoju baku u njima. Jao, kako krivo! Jednodijelni badići su totalni hit i jako, jaaaako su seksi. Ovog ljeta izađi iz svoje komforne zone i poigraj se s različitim badićima. Iznenadit ćeš se kad shvatiš što si sve propuštala...

Br. 3: Biraš krivi model za svoj oblik tijela

Osjećaš kako ti se bikini urezuje u kožu? Ili još gore, pruža toliko (pre)malo potpore tvojim grudima da osjećaš neugodnu bol u ramenima? Ovo su sve znakovi krivog badića. Najveća greška koju žene rade prilikom kupnje badića jest krivi model za njihov oblik tijela. Jako je važno da se u badiću osjećaš udobno i da se u njemu možeš nesmetano kupati. Udobnost na prvom mjestu, uvijek!

 

Objavu dijeli Tamara Kalinic (@tamara)

Br. 4: Previše brineš o tome je li bikini "trendi"

Naravno, zabavno je eksperimentirati s trendovima, ali kada govorimo o badićima - zaboravi na njih! Badići s volanima možda su favorit među tvojim omiljenim zvijezdama, ali ako se osjećaš totalno neugodno u njima, nisu vrijedni kupnje. Uvijek odaberi bikini koji ti se sviđa, koji laska tvojem tijelu i u kojem se osjećaš udobno i sretno.

 

Možda vas zanima Mango ove godine ima savršene badiće - odabrali smo 15 najboljih! Rubrika Moda Moda Br. 5: Držiš se uvijek iste trgovine

Da, možda i imaš omiljenu trgovinu u kojoj uvijek nađeš neki genijalni badić, ali obavezno pogledaj ponudi i u ostalim trgovinama! Nikad ne znaš, možda postoji trgovina čiji modeli su kao stvoreni za tebe, a nikad ni ne uđeš u nju! 

 

Objavu dijeli Camila Coelho (@camilacoelho)

Br. 6: Ne slikaš se

Pa nisu Kardashianke blesave! Stalno se fotkaju u badićima... Iako bikini selfie nije nikakva novost među ovim curama, ustvari smo otkrile kako je odlična ideja fotkati se u kabini dok probavaš badiće. Tako možeš vidjeti kako ti stoji iz svih kuteva i dobiti malo bolju ideju o modelu. 

 

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Br. 7: Gledaš se samo pod jednim svjetlom

Ako se osjećaš ugodno, izađi iz kabine i stani pred neko veće ogledalo u prostorijama za presvlačenje. Tamo ćeš se vidjeti pod sasvim drugim osvjetljenjem i vidjeti kako ti badić stoji pod malo "prirodnijim" svjetlom. 

 

Objavu dijeli Wailea Shop (@wailea.swimwear)

Photo: Instagram

Komentari 0