Moda

7 maštovitih načina kako nositi šal ove zime

Kad vani zahladi, šal nam postaje najbolji prijatelj. Osim što nas grije, super je detalj koji pristaje na svaku jaknu ili kaput

Sve vrste šalova možeš vezati na razne načine, a ako si i ti jedna od nas koja se drži jednog, ali provjerenog, možda je ova zima idealna da to promijeniš. Upravo je u Google tražilici svake godine pri vrhu upita i ono kako vezati šalove. Zato, donosimo ti nekoliko savjeta koji će ti osvježiti stajling. 

via GIPHY

SLAP

Ništa nije lakše nego šalom stvoriti efekt "slapa". Postići ćeš to ako izabereš šal u obliku kvadrata, poput marame. Od šala napravi trokut koji ćeš prisloniti na prsa, a krajeve stavi oko vrata. Ukoliko ne želiš da ti krajevi ostanu visiti, zaveži ih ispod trokutastog dijela koji predstavlja slap ili ih možeš samo pustiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EDYTA KRAKÓW 🙋‍♀️ (@edyta75_moda) on

ČVOR

Voliš nositi šal skroz zamotan oko vrata, ali ne želiš da ti krajevi vise sa strane i stalo odmotavaju šal? Imamo rješenje i za taj problem. Zamotaj šal oko vrata kako voliš, a zatim dijelove koji vise zaveži u čvor na prednjoj strani. Osim što je praktičan, prednji čvor izgleda moderno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ID 🆔 (@iva_daria_nova) on

Možda vas zanima Ove frizure idealne su za nošenje ispod kape Rubrika Beauty Beauty

BEZ VEZANJA

Ako planiraš ići negdje gdje ćeš biti vani i zbog toga si se deblje odjenula, šal ti vrlo vjerojatno nije potreban. No ipak zgodno ga je staviti kao modni dodatak. Jednostavno ga samo stavi oko vrata i pusti da mu dijelovi lagano padaju preko tvog kaputa. Izgledat će efektno, a možeš na njega pričvrstiti i broš ako želiš elegantniji izgled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lifestyle Vlogger 📽🎬 (@mashinthebeauty) on

KLASIKA 

Prilično jednostavan, a stilski način vezanja je i onaj najklasičniji. Samo ga omotaj oko vrata, a krajeve pusti neka vise i padaju kako žele. Osim što će super izgledati sigurno će te i ugrijati, a tvoja odjevna kombinacija bit će primijećena ako se odlučiš i za raskopčani kaput. Ovaj način je super i za sportske i za elegantne kombinacije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EDYTA KRAKÓW 🙋‍♀️ (@edyta75_moda) on

PREKO JEDNOG RAMENA 

Ovaj način vezanja gotov je doslovno u trenu. Šal ogrneš oko vrata i jednu stranu samo prebaciš preko suprotnog ramena. Najčešće odabiremo ovu vrstu kad smo u žurbi ili nosimo puno stvari, pa nam smetaju dijelovi koji vise ili nam je jedan dio duži pa si olakšamo tako što ga prebacimo preko sebe. Također, ovo je jedan od najčešćih stilova nošenja šalova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A Y L I N (@aylin_koenig) on

JEDNOSTAVNO PROVLAČENJE 

Na ovaj su nam način vezali šal dok smo bili mali kako bi nam čvrsto stajao, a ujedno bili i sigurni da će nas grijati. Sam postupak je vrlo jednostavan. Šal presavineš na pola i staviš ga oko vrata, a kroz rupu koju si dobila na jednoj strani provučeš drugu stranu.  Tako ćeš ispod svog vrata dobiti veliki čvor i možeš biti sigurna da ti se neće odvezati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ID 🆔 (@iva_daria_nova) on

 JEDNOSTAVAN ČVOR

Još jedan način vezanja za koji ti ne treba više od pola minute. Nije bitno radi li se o jako dugačkom ili pak kratkom šalu. Dovoljno je da se samo ogrneš šalom, a od dijelova koji ti vise napraviš potez kao na vezici za cipele. Dobit ćeš jednostavan i lagani čvor koji će već na pogled izgledati jako toplo i mekano. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by devoguettes • IG inspiration® (@devoguettes) on

Možda vas zanima I dalje se nosi 'teddy coat', a mi smo pronašli pristupačne modele Rubrika Moda Moda
Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0