Moda

5 trikova uz koje će tvoje cipele od brušene kože puno duže izgledati kao nove

Iz godine u godinu ne možemo dočekati proljeće da ponovno nosimo svoje omiljene cipele od brušene kože, bilo da su u obliku gležnjača, mokasina ili visokih čizama, mi ih volimo sve. Međutim, postoji jedna stvar kod nošenja cipela od brušene kože o kojoj rijetko pričamo, a čest je problem svih onih koji ih posjeduju - kako ih njegovati i pravilno očistiti? Sada je savršeno vrijeme za izvlačenje cipela od brušene kože iz ormara jer nam stiže sve više sunčanih dana bez kiše, a to je najbolja prognoza za ovaj tip obuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Diba True (@dibatrue)

Čišćenje brušene kože može biti prilično mučno jer ako to učinimo pogrešno, mogli bismo uništiti svoj omiljeni par cipela. Ali ako to napravimo kako treba, naše prekrasne cipele će s lakoćom dosegnuti svoj maksimalni potencijalni životni vijek i ostat će u besprijekornom stanju kroz stotine nošenja. Uz nekoliko savjeta i trikova, tvoje cipele od brušene kože će puno duže izgledati kao nove.

najljepše cipele iz high streeta Možda vas zanima 30 najljepših cipela iz novih kolekcija high streeta: tenisice, balerinke, Mary Jane, sandale, mokasine... Rubrika Moda Moda

Stavi zgužvani papir u cipele prije čišćenja

Prije nego što ih uopće kreneš čistiti, staviti zgužvani papir u cipele kako bi one zadržale svoj prirodni oblik tijekom čišćenja. Nemoj štedjeti na papiru u ovom slučaju jer će samo tako on moći odigrati svoju ulogu kako spada. Pomoći će učvrstiti prirodno mekani materijal brušene kože kako bi se lakše očistile bilo kakve tvrdokorne mrlje.

 | Autor: Foto: ZARA

Investiraj u četkicu za čišćenje brušene kože

Brušena koža se može očistiti bez odgovarajuće četkice, ali ulaganje u nju vjerojatno je mudriji izbor, pogotovo jer se cijena jedne takve četkice kreće od otprilike tri eura nadalje. Međutim, ako si u škripcu i nemaš puno vremena, poslužit će i stara četkica za zube ili bilo koja vrsta četkice s mekim vlaknima. Kada koristiš četkicu za čišćenje cipela, pazi da četkaš samo u smjeru vlakana i izbjegavaj pomicanje četkice naprijed-natrag po površini. Budući da čak i malo vlage može ostaviti trajnu mrlju na brušenoj koži, obavezno provjeri jesu li tvoje cipele potpuno suhe prije četkanja.

Možda vas zanima Španjolski brend cipela Bellehari obožavat će svi koji vole hrabre uzorke i neobične modele. Dostavljaju i k nama! Rubrika Moda Moda

Timberland set za čišćenje brušene kože

 | Autor: Foto: Timberland (3,87 €)

Coccine četkica za brušenu kožu

 | Autor: Foto: ecipele.hr (3,00 €)

Shoeboy’s četkica za čišćenje cipela

 | Autor: Foto: qshoes (8,00 €)

Za one najtvrdokornije mrlje koristi bijeli, odnosno alkoholni ocat

Ako na cipelama imaš tvrdokorne mrlje koje je jako teško odstraniti, poput soli, hrane ili vina, na čistu krpu stavi malo bijelog octa i nježno obriši zahvaćena mjesta. Prvo nanesi ocat na zamrljano područje, a zatim pusti da se osuši. Na kraju istrljaj četkicom za brušenu kožu kako bi uklonila bilo kakve preostale mrlje.

Foto: Reserved, zlatne gležnjače s otvorenim prstima Možda vas zanima Top! Zlatne čizme su nam zapele za oko jer su poseban i odvažan komad Rubrika Moda Moda

Ukloni mrlje gumicom

Četkanje i brisanje cipela krpom ponekad neće ukloniti sve mrlje i njihove tragove. Ako primijetiš takve mrlje, nabavi gumicu koja je namijenjena čišćenju brušene kože i nježno istrljaj iz nje vodu, ulje ili masnoću. Budi nježna i nemoj primijeniti veliki pritisak na cipele dok trljaš. Ako ti gumica za čišćenje brušene kože trenutno nije dostupna, a hitno trebaš očistiti svoje cipele, možeš upotrijebiti i gumicu za brisanje olovke - samo se pobrini za to da gumica na sebi nema neke preostale mrlje od olovke koje bi mogla razmazati po svojim cipelama.

Collonil gumica za nubuk i brušenu kožu 

 | Autor: Foto: Modivo (4,00 €)

Istrljaj površinu cipela čistim ručnikom

Nakon što si svojom praktičnom četkom za čišćenje brušene kože uklonila nakupine prljavštine i mrlje, nježno istrljaj cijele cipele čistim, suhim ručnikom. Obriši ih i ukloni sve nevidljive slojeve prašine i prljavštine. Nemoj zaboraviti brisati u smjeru tkanine i izbjegavaj snažne pokrete naprijed-natrag, kreći se ručnikom samo u jednom smjeru.

Photo: Instagram @jbmartinparis

Komentari 0