Moda

5 modnih tajni i super trikova koje smo iskopirale od pravih fashionista

  • „Kako ću samo izgledati u ovome?!“ ili „U ovome ću izgledati poput krumpira u vreći!“ 
  • Sigurno su ti poznate takve reakcije na neke modne savjete modnih stručnjaka 
  • Međutim, ne moraš se bojati: i ti možeš jako dobro izgledati u ludim kombinacijama – uz ove trikove 

Sve ih poznajemo: te žene kojima sve savršeno stoji te koje i u najsmionijim i najluđim kombinacijama izgledaju jednostavno genijalno. Međutim – i mi to možemo! Samo treba znati kako se to radi. U tome će ti pomoći ovi mali trikovi i tajne fashionista…

1. Ja ću biti ja, ti budi ti

Najvažniji aspekt kod mode je sljedeći: treba ti biti zabavno! A to će i biti kad odjeća odgovara tebi i tvom obliku tijela. Potraži inspiracije i isprobaj različite stilove. Na kraju vrijedi sljedeće: ne odgovara svakome baš sve – a to bi i bilo nekako dosadno. Dakle, pronađi svoj individualni stil te ga razradi. Ako se ne osjećaš dobro – onda to vjerojatno nije za tebe. Slušaj svoju intuiciju te razvijaj svoju individualnost. 

via GIPHY

2. "Must Have" ključni komadi 

Pravi fashionista ne treba imati beskrajno puno komada odjeće ili obuće u ormarima, nego treba imati prave komade. Dakle, nakon što si pronašla svoj stil, vrijeme je za kupovinu. Nemoj štedjeti, ali pomno biraj točno ono što ti provjereno odgovara. U ovom slučaju također vrijedi: manje je više! 

Možda vas zanima Jedna ljetna H&M haljina od 150 kuna zaludila je Instagram, a evo kako su ju cure kombinirale Rubrika Moda Moda

3. Uzorci 

Nemoj se bojati uzoraka, glasi deviza stilski osviještenih fashionista. Bezvremenski uzorci poput linija i karo uzorka – svejedno radi li se o bluzi ili cool hlačama – uvijek prolaze. Čak i divlja mješavina uzoraka je povremeno dopuštena, ali ako će ukupna slika outfita ostati harmonična. Pazi na skladne kombinacije boja te se pobrini za nenapadne modne dodatke kako ne bi „pretrpali“ izgled. Budi hrabra i miješaj, kombiniraj. Kad se izvježbaš, rijetko ćeš nositi jednobojne komade odjeće. 

via GIPHY

4. Sve je u detaljima 

Modni dodaci zaokružuju izgled. Uzmi si vremena za odabir te uskladi pojedine komade. Svejedno radi li se o torbici, cipelama, nakitu ili sunčanim naočalama – svaki dio trebaš pomno birati iz dana u dan. Još jedan savjet: ne moraju to uvijek biti skupi brandovi. Dopušteno je sve što ti je zabavno. Kombiniraj jeftinije komade koji sjajno izgledaju i poboljšavaju ti kompletan izgled. 

via GIPHY

5. Druga prilika za pojedine komade 

Da, pravi fashionisti idu u lov na blago. Svejedno radi li se o sajmu rabljene robe ili online – neke stvari su jednostavno previše cool i treba ih nabaviti. Često se takvi jedinstveni komadi mogu pronaći za malo novaca i to u jako dobrom stanju. Dakle, oslobodi svog unutarnjeg fashionista i rasturaj svojim stilom. 

via GIPHY

Možda vas zanima Plavokosa Splićanka prošetala je u hit haljini sezone - zanimljivo je kako ju je kombinirala Rubrika Moda Moda
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0