Moda

5 modela suknji koje ćeš poželjeti nositi ove sezone

  • Garderoba za toplije mjesece svakako uključuje suknje, it komad proljeća i ljeta
  • Ako si u potrazi za novosezonskim inspiracijama pripremili smo ti 5 modela suknji koji će ove biti popularni
  • Nose se maksi suknje, asimetrične suknje, minice... Neka od njih bit će baš po tvom ukusu!

Dulji dani i rascvjetani pupoljci pokazatelji su majke prirode da  je proljeće stiglo, dok su prozračne tkanine i slobodne siluete modni znak sezone. Eterična dnevna haljina odlična je za tople dane, ali nemoj zanemariti ni svestranost proljetnih suknji. Bilo da preferiraš siluetu strožeg kroja u stilu Versacea ili duži boemski vintage stil à la Yves Saint Laurent, svaka interpretacija proljetne suknje pružit će ti olakšanje od traperica i tajica (kojima ćeš se i preznojavati ovih dana).

Možda vas zanima Satenske haljine, hlače, suknje, čak i sandale: sudeći po Zarinoj kolekciji ovo ljeto nosit ćemo - saten! Rubrika Moda Moda

Trenutno postoji toliko mnogo proljetnih suknji, cijeli niz boja i printova, od životinjskih do cvjetnih uzoraka, tako da ćeš sigurno pronaći  neki koji ti odgovara. Poigraj se asimetričnim rubovima, printevima i naborima te biraj između raznih tkanina. Teži dio biti će samo odlučivanje o favoritu. Pogledaj naše glavne kandidatkinje za suknju proljeća... 

1. Maksi suknja

Uvijek postoje bezvremenski modni komadi, a jedan od njih zove se maksi suknja. Komad je uobičajen za društvene prilike kao što su noćna događanja i čini vrlo elegantan izgled. No već godinama se maksi suknje i haljine nose i danju, vrlo opušteno. Možeš je stilizirati s bijelom košuljom, puloverom minimalističkog izgleda kada želiš ležerniji outfit ili topom otvorenih ramena.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Mohito (259,90 kn), Reserved (199,90 kn), Mango (349,90 kn)

2. Asimetrična suknja

U moru nevjerojatnih trendova suknji, postoji jedan koji se ove sezone posebno ističe: asimetrična suknja. Asimetrične suknje su jedinstvene, lijepe i zanimljive, a izvrsne su za naglašavanje atributa i prikrivanje tzv. problematičnih područja. Uz asimetričnu suknju slobodno možeš nositi tajice ili najlonke. Što god odabrala, uzmi u obzir boju i tkaninu svoje suknje. 

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Zara (549,90 kn), New Yorker (249,90 kn), Zara (249,90 kn)

Obrati posebnu pozornost na obuću. Asimetrične suknje uglavnom se slažu s visokim potpeticama. Savjetujemo ti da cipele budu jednostavne i crne, bijele ili boje kože, ili, barem, iste boje kao tvoja suknja.

Badići su stigli u trgovine. Ako je vjerovati Zari nosit će se ova tri modela

3. Preppy suknja

Preppy suknje prizivaju trend školskih uniformi (odmah nam napamet padaju Serena i Blair iz "Tračerice") Kraće plisirane suknje, katkad karirane i/ili jarkih boja odlično izgledaju uz kratki džemper na kopčanje. Ili, s romantičnim topom ili korzetom za večernje izlaske. A kako bi dala mladenački štih outfitu, spoji suknju A kroja s tenisicama i vintage trenirkom ili crop-topom.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Primjeri: Pull&Bear (159,90 kn), New Yorker (159,90 kn), Bershka (179,90 kn)

4. Mini suknja

Mini suknja je osnovni element ormara koji nikad ne izlazi iz mode (pod uvjetom da nosiš minice). Bio je to komad za svaku It djevojku iz 90-ih i snažno se vraća s dizajnerima kao što su Mui Miu i Valentino.  Može se kombinirati s gotovo svime i suprotno onome što možda misliš, mini duljine nisu samo za sitne žene ili one mlađe od 25 godina - mogu izgledati šik i uglađeno na svakome, u određenim kombinacijama. 

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Mohito (99,90 kn), Zara (249,90 kn), Mango (199,90 kn)

Visoke potpetice mogu izgledati super seksi uz mini haljinu ili suknju, ali za ležeran dnevni look jednostavno su previše. Ravne čizme ili niska peta dobar su izbor jer će pomoći u održavanju ravnoteže (dva seksi komada bila bi previše). Također, nemoj izabrati prekratku suknju (s kojom ćeš imati problema svaki put kad sjedneš.)

5. Statement suknja

Iako ovaj stil suknje govori sam za sebe, samo zato što će obično imati upečatljive boje, kroj ili print, ključ da se istinski ističe može biti i ono s čime ćeš je nosiri. Majica s logotipom i dalje je veoma popularan trend i hrabro je spojiti ju sa upečatljivom suknjom. Kako bi tvoj izgled ostao kohezivan, pokušaj u svoj gornji dio ugraditi sličnu paletu boja kao na suknji.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Primjeri: Reserved (259,90 kn), Mohito (159,90 kn), Zara (299,90 kn)

 

Možda vas zanima Zaljubile smo se u H&M-ovu proljetnu kolekciju punu čipke i heklanih komada Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@pipatavaress

Komentari 0