Moda
najljepše haljine Cannesa

20 nezabravnih haljina koje su prošetale Cannesom i ušle u povijest

  • Uz vrhunske filmove, Cannes uvijek donosi i sjajne modne kombinacije pa ni ovo, 75. izdanje filmskog festivala nije podbacilo, a mi smo se prisjetili nekih ikoničkih lookova u proteklih 15 godina
  • Najbolja izdanja poznatih dama ostavila su trag u modnom svijetu, canneski festival promovirala kao vrhunski glamurozno događanje

Započeo je 75. filmski festival u Cannesu koji donosi sjajne filmske projekcije, ali jednako tako i zanimljive modne kombinacije na crvenom tepihu. Već prva večer festivala nije razočarala modnom šarolikošću koju smo imali prilike vidjeti, a upravo je to razlog da se prisjetimo najboljih i najljepših haljina koje su prošetale Cannesom.

Cannes 2020. Možda vas zanima Cannes 2022.: Od Julianne Moore do Eve Longorie, tko nosi najljepšu haljinu festivala Rubrika Moda Moda

Penelope Cruz u Elie Saab Haute Couture

Prekrasna glumica zablistala je 2006. godine u raskošnoj Elie Saab toaleti. Haljina u boji slonove kosti je na najbolji način laskala Penelopinoj liniji, a pravi princeza efekt postignut je zahvaljujući elegantnom padu haljine i elegantnom tilu kao fantastičnom detalju.

2006_Penelope Cruz_ Elie_Saab_Haute_Couture | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Kerry Washington u Jean Paul Gaultier haljini

Lepršavost, slojevitost i elegancija su 2007. godine stavile glumicu Kerry Washington na poziciju jedna od najbolje odjevenih dama Canessa. Iznimno popularan ombre efekt tada je na crveni tepih stigao s Gaultierovim potpisom i pokrenuo pravi val romantike u pastelnim nijansama.

2007_Kerry_Washington_ Jean_Paul_Gaultier | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Linda Evangelista i haljina Lanvin

Asimetrija i metalik efekt 2008. godine su na crvenom tepihu došli u najboljoj kombinaciji koju je sjajno iznijela prekrasna manekenka. Poigravanje siluetom, golim ramenom i apstraktnim rukavom učinili su ovaj styling zlatnim u doslovnom i prevedenom značenju!

2008_Linda_Evangelista_Lanvin | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Robin Wright i Elie Saab Haute Couture

Elie Saab jedan je od nošenijih dizajnera na crvenim tepisima diljem svijeta, a 2009. je prigrlio visoki metalni sjaj koji je usklađen s romantičnim krojevima koji naglašavaju figuru. Robin Wright je sjajno iznijela kombinaciju, ostavivši naglasak upravo na haljini zahvaljujući decentnom nakitu i podignutoj kosi.

2009_Robin Wright_Elie_Saab_Haute_Couture | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Cate Blanchett u haljini Alexander McQueen

Cate Blanchet je uvijek bila među najiščekivanijim pojavama na crvenom tepihu, a isto je bilo i davne 2010. godine. Ni tada nije razočarala kada je kročila na scenu u prekrasnoj haljini pokojnog Alexandra McQueena kojom dominira izvezeni srebrni motiv orla te detalji u vidu bogatog tila.

2010_Cate Blanchett_ Alexander_McQueen | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Kirsten Dunst u Chanel Haute Couture

Visoki sjaj i metalik detalji nisu trajali samo jednu sezonu, a 2011. godine je Karl Lagerfeld dizajnirao prepoznatljivi moderniji Chanel look za glumicu Kristen Dunst. Strogi gornji dio u srebrnoj boji i minimalističkih linija usklađen je s raskošnim i slojevitim donjim dijelom kao sušta suprotnost.

2011_Kirsten_Dunst_Chanel_Haute_Couture | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Angelina Jolie i Atelier Versace

Jedna od haljina o kojoj se najviše pisalo bila je prekrasna Atelier Versace haljina u tamnoj, čokoladno smeđoj boji. Najpoznatiji detalj na haljini je visoki prorez s lijeve strane koji je otkrivao nogu jedne od najpoznatijih glumica u povijesti. Savršen kroj, odličan detalj u vidu mašne iznad proreza i Angelina koja je sjajno iznijela ovu haljinu ušli su u modnu povijest.

2011_angelina_jolie_atelier_versace | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Jessica Chastain i Armani Prive

Decentnost s pomakom, slobodno bismo tako mogli nazvati ovu kreaciju nude tona koju krase brojni ušiveni detalji. Naglašeni i pomalo strogi donji dio koji se zatim nježno i romantično spušta u lepršave slojeve svile donio je ozračje Zlatnog doba Hollywooda koji glumici Jessici Chastain stoji kao saliven!

2012_Jessica_Chastain_Armani_Prive | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Doutzen Kroes i Atelier Versace

Puderaste nijanse najčešće pružaju romantičan dojam, ali u rukama Donatelle i Ateliera Versace, dobiva se iznimno seksi look koji nimalo ne koketira s vulgarnošću. Pomalo provokativan gornji dio čini duboki izrez i neizostavne Versace šljokice, dok se donji dio pruža u višeslojnu svilu uz proreze koji su Doutzen Kroes učinili jednom od najseksepilnijih dama koje su prošetale Cannesom.

2013_Doutzen_Kroes_Atelier_Versace | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Blake Lively i Gucci

Da crno bijela kombinacija može biti sve samo ne dosadna, pokazali su Blake Lively i modna kuća Gucci. Jednostavno poigravanje monokromatikom rezultiralo je haljinom dostojnom crvenog tepiha i krojem koji je u potpunosti laskao liniji prekrasne glumice. Visoko podignuta kosa i minimalan nakit ostavili su fokus na haljini koja je ušla u povijest,

2014_Blake_Lively_Gucci | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Cara Delevingne i Chanel Haute Couture

Lagerfeldova muza, Cara Delevigne prošetala je Cannesom i 2014. izazvala salvu komentara zbog – minice. Iako je haljina dizajnirana kao jednostavan „tuba“ komad, bogato izvezene šljokice omogućile su da izgleda iznimno efektno i dramatično!

2014_Cara_Delevingne_ Chanel_Haute_Couture | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Julianne Moore i Chanel Haute Couture

Samo godinu dana kasnije, Julliane Moore je prošetala u Chanelovom dizajnu kojeg su i dalje krasile izvezene šljokice, ali u puno decentnijem smislu. Ovoga puta je fokus stavljen na dramatičan gornji dio dubokog dekoltea i resica, dok je donji dio nježno pratio siluetu i dramatično prelazio do samog poda. Kritike na račun preduge haljine Lagerfeld nije komentirao, a već sezonu kasnije su brojna velika imena prikazala haljine upravo takve dužine.

Tko je nosio tenisice, a tko 'hudicu' na crvenom tepihu u Cannesu?

2015_Julianne Moore_Chanel_Haute_Couture | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Lupita Nyong'o i Gucci

Dozu kolorita na crveni tepih unijela je 2015. godine glumica Lupita Nyong'o kada je prošetala u kreaciji Gucci koju je tada izradio Alessandro Michele koji je samo par mjeseci ranije imenovan kreativnim direktorom ove modne kuće. Plise, lepršavost, igra bojama i cvjetni detalji na dekolteu bili si pravi uvid u revoluciju koja je nedugo kasnije stigla iz Guccija te traje i danas.

2015_Lupita_Nyong'o_Gucci | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Jessica Chastain i Armani Prive

Ni godinu dana kasnije nije nedostajalo boje na crvenom tepihu, a prekrasnu žutu nijansu, ponovno u stilu Zlatnog doba Hollywooda, iznijela je Jessica Chastain u kreaciji Armani Prive. Klasična ženstvena elegancija uz naglasak na isticanju gornjeg dijela!

2016_Jessica_Chastain_Armani_Prive | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Rihanna i Dior Haute Couture

Manje je više, a moda je igra bila je nit vodilja Rihanne i Diorovog tima kada je pjevačica kročila na crveni tepih 2017. godine. Bijela haljina čini komplet s oversized ogrtačem, a Rihanna je styling dopunila dijamantnom statement narukvicom, prstenovima te mini bijelo-srebrnim sunčanim naočalama.

2017_Rihanna_Dior_Haute_Couture | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Nicole Kidman i Calvin Klein by Appointment

Bilo je potrebno 150 sati, 165 metara tila, 70 slojeva materijala, svaki od 15 različitih duljina, i četiri isprobavanja da bi fantastična haljina za Nicole Kidman postala stvarnost. Nošena na crvenom tepihu 2017., haljina koju je dizajnirao Raf Simons za Calvin Klein by Appointment u potpunosti je bila prilagođena za glumicu. Svileni crni bustier kombiniran je s bijelom suknjom, inspiriranom klasičnom balerinskom tutom, u kombinaciji s komadima svilenog tila koji je rađen ručno u ateljeima američke kuće. Nošen s crnim štiklama Calvin Klein, outfit Nicole Kidman ušao je s razlogom u modnu povijest.

2017_Nicole Kidman_Calvin Klein_By_Appointment | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Bella Hadid i Elie Saab

Bella Hadid nosila je Elie Saab kreaciju s visokim vezanim ovratnikom , dok je stražnji dio u potpunosti otkrivao leđa. Stilizirana s blistavo plavim naušnicama, dijamantnim statement narukvicama i jednostavnom clutch torbicom. Iznimno zanimljivo poigravanje uzorkom ispucane zemlje, ali u srebrnim nijansama, haljina i kombinacija su ušli u modnu povijest.

2018_Bella_Hadid_ Elie_Saab | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Je li Bella Hadid uopće nosila nešto ispod izazovne haljine? Miss7 miss7

Kendall Jenner i Schiaparelli

Za svoje pojavljivanje na Canessu, Kendall Jenner je 2018. godine odabrala elegantnu i, kako su je mediji prozvali, iznimno golu haljinu s potpisom Schiaparelli Haute Couture. Haljina izrađena od prozračnog bijelog svilenog tila dodatno je ukrašena širokim remenom koji je naglasio struk, a velike naušnice i glomazni prsten dodatno su pojačali efekt čitave kombinacije.

2018_Kendall_Jenner_Schiaparelli | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Elle Fanning i Reem Acra

Glumica Elle Fanning odisala je 2019. godine elegancijom u princezastoj haljini ukrašenoj draguljima sa slojevima tila i dramatičnom pelerinom. Haljina je bila dio svadbene kolekcije Reema Acre, a uz pripijeni gornji dio, haljina se prelijeva u punu suknju sastavljenu od slojeva nježnog tila nude nijanse i boje slonovače. Delikatni tonski vez prekriva gornji dio i spušta se niz suknju, dok izvezeni detalji mašne privlače pažnju na struk. Elle je kosu skupila u punđu i dodala male naušnice, dokazujući da svadbeni izgled ne mora biti rezerviran za crkvu i tako ušla u anale crvenog tepiha Cannesa.

2019_Elle_Fanning_Ralph_Russo | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Priyanka Chopra i Georges Hobeika

Šećer na kraju je Priyanka Chopra koja se na crvenom tepihu pojavila u - vjenčanici. Priča je još bolja jer se glumica nedugo prije udala za Nicka Jonasa, čime je reakcija na crvenom tepihu bila još burnija. Priyanka je odabrala vjenčanicu s potpisom Georges Hobeika. Haljina bez naramenica sadržavala je voluminoznu, višeslojnu suknju, a prelijepa Indijka ju je stilizirala s dijamantnim Chopard nakitom.

2019_Priyanka_Chopra_Georges_Hobeika | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0