Moda

15 savršenih crnih haljina za svaki event u tvom kalendaru

Možeš nam stvarno reći svašta, ali da je crna haljina dosadna - e, to već shvaćamo osobno. Ovo je komad koji spašava u svim prilikama, na svim događanjima i uvijek, ali baš uvijek je elegantna, moderna i šik!

Sigurni smo da ne pretjerujemo kad kažemo da baš svaka cura u ormaru ima onu jednu, malu, crnu haljinu koja joj stoji kao salivena, spašava u svim nepredvidivim situacijama i odgovara svakom dress-codeu. Kad želiš izbjeći modnu katastrofu - biraš crnu haljinu. Kad imaš iznenadni poslovni ručak - biraš crnu haljinu. Spoj s dečkom iz snova? Biraš crnu haljinu!

Malu crnu haljinu originalno je 1926. godine kreirala i predstavila najveća modna ikona u povijesti, Coco Chanel. To je bio prvi moderni pogled na haljinu i žene je od tada neumorno nose, vole, obožavaju. Pa zašto je mala crna haljina toliko popularna? Zato što dobro izgleda na svima - bez obzira na oblik tijela, dob, veličinu, stil. Ono što želimo reći jest da ni jedan ženski ormar nije potpun bez crne haljine. Što je i razlog zašto danas predstavljamo svoj popis favorita za sezonu proljeće/ljeto. Nositi ćeš ju kad god poželiš ostaviti dojam - bilo da se radi o posebnim prilikama ili jednostavno situacijama u kojima ne znaš što odjenuti. 

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: ASOS (320 kuna), Topshop (295 kuna), Zara (149 kuna), Topshop (325 kuna)

Midi dužina je uvijek najsigurnija opcija. Izgleda najelegantnije u svim varijantama, a jednako dobro se nosi i na ravne cipele, ali i visoke potpetice. Ova dužina dobro stoji na djevojkama svih građa tijela, a lijepo će vizualno izdužiti i naglasiti tvoju figuru upravo tamo gdje i treba.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Stradivarius (199 kuna), Zara (199 kuna), H&M (260 kuna), H&M (185 kuna)

Možda vas zanima OVA high-street trgovina ima najbolje proljetne haljine Rubrika Moda Moda

Slip haljine jedne su od najmodernijih ove sezone, ali jednako će dobar odabir biti i primjerice haljinica otvorenih ramena. Što se tiče mini crnih haljina, drži se onog jednostavnog pravila: ako je otvorena u donjem dijelu, neka bude zatvorena u gornjem dijelu. 

 | Autor: miss7 miss7 H&M (220 kuna), J.Crew (695 kuna), Bershka (169 kuna)

Ove haljine nosive su na svim eventima koje možeš zamisliti, a uz to jednostavno nikada neće izaći iz mode! Jako se jednostavno kombiniraju i ne trebaš se puno brinuti oko modnih dodataka koje nositi uz malu crnu haljinu. Šarene cipele i upadljiva torba? Naravno da može! Ali i sve neutralne nijanse izgledati će savršeno šik uz crnu haljinu.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva a desno: ASOS (270 kuna), Uterqüe (1.255 kuna), Zara (229 kuna), Bershka (249 kuna)

Photo: miss7

Komentari 0