Moda
Vjenčanice za mladenke kojima je jednostavnost draža od kiča

13 vjenčanica za mladenke kojima je jednostavna elegancija draža od raskoši

  • I dok smo u prošlosti bili naviknuti na ogromne princeza haljina za taj tzv. najljepši dan u životu, danas se sve više mladenki odlučuje za minimalistički pristup
  • Dizajneri tako koriste glatke tkanine bez čipke i tila, jednostavne krojeve koje upečatljivima čine detalji - predimenzionirane mašne, neobični izrezi, asimetrija... 
  • Jednostavnost i karakter zajednička su im crta, a wow efekt ne izostaje unatoč "skromnosti" ovih haljina

Velike, krinolina haljine, kao za princeze zabavne su, viđamo ih u romantičnim filmovima, na kraljevskim vjenčanjima i nekim starim fotografijama, a mnoge mladenke i danas se odlučuju za njih. Ipak, sve je veća vojska onih koje biraju jednostavnost i eleganciju, pa umjesto ogromnih haljina biraju modernije i skromnije vjenčanice. Ni Meghan Markle nije žejela princeza haljinu za svoje kraljevsko vjenčanje, što pokazuje da se vremena mijenjaju.

Posljednjih smo godina i malo stali na loptu (s pandemijskim vjenčanjima) pa smo pojednostavili ceremoniju, smanjili broj uzvanika, a i vjenčanice su tako spontano dobile diskretnije verzije. Drukčije, netradicionalne vjenčanice sviđaju se i dalje sve više žena koje cijene manje stezanja korzeta, vezenja i ukupne težine tkanine. 

Bira se "modernija" odjeća za vjenčanje, ne samo minimalističke haljine već i vjenčana odijela ili kombinezoni. Haljine često izgledaju poput spavaćice ili kombinea, čak i materijali postaju skromniji, uz saten, čak i pamuk. A najbolje o trendu govori i podatak da sad haljine za vjenčanje izbacuju i brendovi poput Zare. 

Možda vas zanima Totalno smo zaljubljene u 5 minimalističkih vjenčanica iz Zarine nove kolekcije Rubrika Moda Moda

Ako si mladenka i ljubiteljica mode i želiš zasjati dok koračaš prema oltaru (bez volumena svoje divovske suknje) onda je ovaj moderan vodič za kupnju vjenčanica za tebe.

Taller Marmo, 14.764 kn

 | Autor: Taller Marmo Taller Marmo Svilena haljina na jedno rame obrubljena perjem moderna je vjenčanica 2022., ako nas pitate.

eNVy room: od 7000 kuna naviše 

 | Autor: eNVy room eNVy room

Predivnu haljinu s puf rukavima potpisuje dizajnerski dvojac eNVy rooma koji ima u ponudi više od 100 modela vjenčanica. Sve vjenčane haljine šivaju se po mjeri. Njihove cijene dugih vjenčanica su od 7 do 15 tisuća kuna, a najam ne prakticiraju.

Clover London, 8894 kn

Sve haljine Clover London izrađuju se po narudžbi od 100% svile, a ovaj dizajn mnogima je jedan od omiljenih. Jednostavan, bezvremenski i duboko cool, s lijepim mašna naramenicama od organze za poseban dodir.

 | Autor: Clover London Clover London

Carolina Herrera, 23.801 kuna

 | Autor: Carolina Herrera Carolina Herrera

Svilena mini haljina s detaljem mašne na sredini haljine. Graciozno, ženstveno, suvremeno, ali jednako dramatično kao vjenčanica pune dužine i princeza suknje.

Vjenčanice na crvenom tepihu: 11 slavnih dama koje su odlučile da vjenčanice nisu samo za vjenčanje!

Alduk, cijena na upit

 | Autor: Alduk Alduk

Alduk tnudi zbir od pedesetak modela dostupnih za isprobavanje i naručivanje uz potrebnu personalizaciju. Haljina je iz najnovije bridal kolekcije, a cijela kolekcija je bazirana na modelima koji prate liniju tijela ili pak idu u raskošnu A siluetu s naglaskom na struku. Efektne tkanine i detalji su vizualno jako bitni, a osnova je izbor siluete i kroja koji figuri najviše laska.

Reformation, 2.668 kuna

Reformationova svadbena kolekcija riznica je jednostavnih haljina koje još uvijek ostavljaju veliki dojam. Predivna midi haljina s naborima i kratkim puf rukavima te četvrtastim dekolteom prava je moderna modna poslastica.

 | Autor: Reformation Reformation

Lokomotiva, 3000 kn

 | Autor: Lokomotiva Lokomotiva

Bijela lanena haljina s volanima i otvorenih leđa sa sivom satenskom mašnom dolazi iz radionice Lokomotive. Komadi su bezvremeni, u bogatim materijalima, puno pozornosti se pridaje detaljima i izvedbi.

Emilia Wickstead, 27.795 kn

 | Autor: Emilia Wickstead Emilia Wickstead

Midi haljina s reverima Emilie Wickstead odiše bezvremenskom elegancijom.

Zara, 999 kuna

 | Autor: zara zara

Jednostavna i elegantna haljina iz Zarine kolekcije pristupačna je, a vrlo jednostavna. Detalj proreza na dekolteu voljet će mnoge buduće mladenke.

The OWN Studio, 14.675 kuna

 | Autor: The OWN Studio The OWN Studio

Zašto se ne bi odlučila za nešto potpuno netradicionalno? Ovaj veličanstveni kombinezon savršen je za plesanje cijele noći..

Crne vjenčanice su u trendu Možda vas zanima Crne vjenčanice su sve popularnije: Možeš li se ikako zamisliti u crnome na svom vjenčanju? Rubrika Moda Moda

Esse Studios, 6670 kuna

 | Autor: Esse Studios Esse Studios

Maxi haljina na jedno rame pravi je izbor za moderan vjenčani izgled 2022. godine.

Zara, 999 kuna

 | Autor: zara zara

Zara u bridal kolekciji ima predivnu dugu satensku haljinu otvorenih leđa i ramena uz zgodan detalj, veže se oko vrata.

Whistles, 4438 kuna

Whistles ima sjajan asortiman za mladenke koji djeluje tako glamurozno, ali dolazi po stvarno razumnim cijenama. Ovu haljinu otvorenih leđa mnoge bi mladenke poželjele imati za svoj poseban dan.

 | Autor: Whistles Whistles

 

Photo: Instagram@weddingdressesguide

Komentari 0