Moda

10 ljetnih outfita posuđujemo s Instagrama jer ćemo u njima, bez kompliciranja, biti stylish i u trendu

  • Za ljeto se treba pripremiti. I u modnom smislu, naravno
  • Kada živa u termometru prijeđe 30 stupnjeva, važno je da su outfiti lagani i prozračni, ali ipak trendy i zanimljivi 
  • Da ne bismo gubili previše vremena što s čime nositi, inspiraciju za ljetne outfite potražili smo na Instagramu 
  • Pročitaj također: Ova 3 ljetna komada odjeće sada su 'in, a ova 3 će biti 'out' u 2024. godini

Ljetni outfiti posebna su kategorija kada je riječ o planiranju jer moramo paziti na to da odjevni komadi nisu previše zatvoreni kako nam ne bi bilo vruće, ali niti previše otvoreni kako ne bismo pokazali više nego što želimo, moramo paziti na njihovu dužinu, izbjegavati slojeve, ali i obratiti pažnju na materijale za koje je važno da dozvoljavaju koži da diše. 

Upravo zato, ponekad nam na slaganje ljetnih modnih kombinacija odlazi puno vremena koje, budimo iskreni, možemo posvetiti nečemu puno važnijem. No, kako se ovog ljeta ne bismo našli u toj situaciji, inspiraciju za jednostavne, ali trendy ljetne outfite potražili smo na Instagram profilima popularnih trendseterica. 

Crop top, maksi suknja i japanke 

Crop top idealan je ljetni komad jer nas ne pokriva previše pa se u njemu osjećamo slobodnije. Ovisno o vlastitim preferencijama možemo se odlučiti na crop top s rukavima, na bretelice, ali i onaj bez ičega te ga upotpuniti maksi suknjom od, recimo, lana. Za dodatnu ležernost sve ćemo zaokružiti kožnim japankama. 

 | Autor: Instagram @anoukyve Instagram @anoukyve Foto: Instagram @anoukyve

Maksi haljina i japanke

Japanke će se odlično slagati i s lepršavom, maksi haljinom. Ova dva komada tvore odličnu casual kombinaciju za šetnju gradom ili pak odlazak na plažu. No, ako ovu kombinaciju želiš isfurati u nekim 'ozbiljnijim' prilikama poput odlaska na ručak ili večeru, samo dodaj zlatni nakit, recimo, nekoliko zlatnih narukvica i prsten i već si tip-top sređena.

 | Autor: Instagram @anoukyve Instagram @anoukyve Foto: Instagram @Instagram @anoukyve

Prsluk od odijela i lanene hlače

Prsluk od odijela ovog je ljeta postao jedan od najtraženijih odjevnih komada i to nas niti malo ne čudi. Naime, ovaj je komad tako elegantan jer stavlja naglasak na ramena, ruke i dekolte što ga čini idealnim za brojne prilike. Lanene hlače, osobito one bijele, već su dugo zvijezda svakog ljeta, a volimo ih jer u isto vrijeme djeluju ležerno i elegantno. Ovo je zaista kombinacija iz snova koju možemo zaokružiti ravnim natikačama poput Hermés Oran i sličnih modela i dobiti savršen ljetni outfit bez puno truda. 

 | Autor: Instagram @twentysixpline Instagram @twentysixpline Foto: Instagram @twentysixpline

Top bez rukava s kratkim hlačama i tenisice

Top bez rukava pravi je basic komad koji se slaže s gotovo svim odjevnim predmetima bilo da se radi o casual i sportskim komadima ili onim malo ozbiljnijim. Ovog ćemo ljeta najčešće viđati kombinaciju topa bez rukava, kratkih hlača na crtu i tenisica poput New Balance ili adidas modela što čini savršen spoj ležernosti i elegancije. 

 | Autor: Instagram @thacianamesquita Instagram @thacianamesquita Foto: Instagram @thacianamesquita

Bijela haljina i sandale

Bez bijele haljine nikako ne možemo zamisliti ljeto bez obzira na to radi li se o kratkom ili dugom, uskom ili širokom modelu, s rukavima ili bez njih... Zaista nije važno jer ćemo odabrati onu koja nam se najviše sviđa, a iskombinirat ćemo ju sa sandalama koje nam najviše odgovaraju. Nama se najviše sviđaju one u stilu gladijatorica i to u smeđoj boji jer kombinacija smeđe i bijele djeluje baš elegantno i trendi. 

 | Autor: Instagram @jodielapetitefrenchie Instagram @jodielapetitefrenchie Foto: Instagram @jodielapetitefrenchie

Bijela majica, maksi traper suknja i torba od rafije

Baš kao i top bez rukava, bijela majica je savršen basic komad koji se slaže baš sa svime i koji je nezaobilazan u svakoj garderobi. S obzirom na to da su proteklog proljeća maksi suknje od trapera postale prilično popularne i izgledno je da će se njihova popularnost preliti i na ljeto, bijelu ćemo majicu kombinirati upravo s takvom suknjom. Cijeli outfit, za dodatnu ležernost, možemo zaokružiti smeđim natikačama ili japankama te torbom od rafije

 | Autor: Instagram @twentysixpline Instagram @twentysixpline Foto: Instagram @twentysixpline

Kratki kombinezon i japanke 

Kombinezone volimo jer, čim ih navučemo, imamo spreman gotovo cijeli outfit, a kratki kombinezoni ovog će ljeta biti najpoželjniji, a moći ćemo ih nositi u ležernim prilikama kao što je odlazak na plažu ili opuštena šetnja gradom, ali i u nekim malo elegantnijim prilikama kao što su ljetni partyji pa čak i svadbe. Ovisno o tome radi li se o ležernom ili elegantnijem kombinezonu, odabrat ćemo ležernije japanke poput onih od gume ili one malo ozbiljnije poput kožnih ili japanka sandala. 

 | Autor: Instagram @stazisweets Instagram @stazisweets Foto: Instagram @stazisweets

Top na jedno rame sa širokim hlačama i pletena torba

Ovo će ljeto biti u znaku asimetrije pa ćemo na ulicama često viđati topove na jedno rame. Za trendi outfit kombinirat ćemo ih sa širokim hlačama koje mogu biti i lanene te s pletenom torbom koja će outfitu dati dašak opuštene elegancije. 

 | Autor: Instagram @thacianamesquita Instagram @thacianamesquita Foto: Instagram @thacianamesquita

Haljina s cvjetnim uzorkom i sandale s tankim remenčićima

Cvjetni uzorak nije rezerviran samo za proljeće pa ćemo ga vrlo rado nositi i ljeti. Osobito na lepršavim haljinama na bretelice. Uz takve haljine odlično će se slagati sandale na visoku petu i to one s tankim remenčićima te mini torbica koja može biti pletena i u neutralnim bojama ili kožna, ali u jarkim bojama. 

 | Autor: Instagram @tamaramory Instagram @tamaramory Foto: Instagram @tamaramory

Oversized košulja s kratkim hlačama i natikače na petu

Oversized košulja idealna je kada znamo da će vrijeme biti promjenjivo i da bi nam, iako je vruće, u tijeku dana moglo postati hladno. Zato ćemo oversized košulju kombinirati s kratkim hlačama na crtu te s natikačama na nisku petu koje su još jedan trend koji se ove godine vraća na velika vrata. 

 | Autor: Instagram @thacianamesquita Instagram @thacianamesquita Foto: Instagram @thacianamesquita

Photo: Instagram @jodielapetitefrenchie

Komentari 0