1/7

"Matchmaker" kolekcija Ivana Alduka osvaja

Ivan Alduk predstavlja novu kolekciju i kampanju za sezonu jesen/zima 2015/16. Nova kolekcija sastoji se od 40 modela u kojoj je naglasak ovaj put stavljen i na dnevni dio kolekcije, a ne samo na već tradicionalno atraktivne večernje haljine. Novost ove kolekcije očituje se u ručno vezenim košuljama, prslucima, kaputima, suknjama i dnevnim haljinama, a isti su komadi protkani tipičnim ALDUK rukopisom.

Simetrični krojevi koji laskaju tijelu, udobne tkanine, zanimljiva igra tamnijim koloritom te pomalo viktorijanska inspiracija oznaka su nove kolekcije.

 | Autor: Franjo Matković Franjo Matković

Što se tiče večernjeg programa, popularne Aldukove kratke, koktel i duge haljine učinile su modele s ALDUK etiketom i te kako traženima, a u ovoj sezoni dolaze u nezaobilaznoj crnoj, bordo, crvenoj, petrolej, plavoj i sivoj boji. Naglasak na finim krojevima koji laskaju ženskoj silueti je akcentiran tkaninama kao što su čipka, viskoza, vuna, til i neopren. Ručna dorada, voluminozni rukavi, visoke kragne te detalji od čipke ili vez daju posebnost svakom odjevnom komadu koji ima za cilj ženu učiniti dodatno ženstvenijom i privlačnijom. 

 | Autor: Franjo Matković Franjo Matković

Nova kolekcija je kreativni nastavak na moj radi koji iz sezone u sezonu doživljava osvježenje i razvoj, a čemu se uz mene iznimno vesele i moje klijentice jer zajedno rastemo i sazrijevamo što je doista pravi spoj ili „Matchmaker“ kako kolekcija nosi naziv. Uvijek se uvode nove tkanine, krojevi i modeli koji imaju moj dizajnerski pečat i koje slijede modernu, pročišćenu i ženstvenu estetiku brenda“ izjavio je dizajner.  

 | Autor: Franjo Matković Franjo Matković

Originalan pristup osim u stvaranju kolekcije, koja se već nalazi u ALDUK showroomu, je iz sezone u sezonu vidljiv u vizualno atraktivnim i vrhunskim modnim kampanjama koje opetovano letvicu postavljaju visoko. Najbolji hrvatski modni fotografi suradnici su pri stvaranju ALDUK modnih kampanja, a za ovu je zaslužan talentirani Franjo Matković.

 | Autor: Franjo Matković Franjo Matković

Snažni vizuali nove kampanje su karakteristika svake moje kolekcije jer oni prenose duh i image branda na kojemu mnogo radimo stoga za svaku modnu kampanju posebno osmislimo svježu ideju, lokaciju i stil snimanja. Pazimo na svaki detalj, to nas veseli i poslovno raduje, a vrlo značajnu ulogu u tome svemu imaju kreativni i kvalitetni suradnici koji kroz posao postanu i prijatelji“ kaže Ivan Alduk. 

 | Autor: Franjo Matković Franjo Matković

U prostoru karting arene Zagreb koji je izvrsno poslužio kao set nove kampanje, modeli Ivana Vukušić i Medina Pašić iz Talia model agencije su izvrsno utjelovile snažne ALDUK žene. Za frizuru i make up je zaslužan uigrani dio tima – Tanja Kuštović za Keune Akademiju i Mihaela Dodić

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Franjo Matković

Komentari 0