Love&Sex

Četvrtina muškaraca glumi orgazam - doznaj iz kojih sve razloga oni to rade

  • Izgleda da i muškarci znaju glumiti orgazam - i to puno više nego što se misli
  • Zanima li te kojim se trikovima služe da zavaraju partnericu?
  • Postoji i način da provjeriš je li ili nije dosegnuo vrhunac 

Općenito je rašireno vjerovanje kako samo žene glume orgazam. Međutim, to rade i muškarci – nedavno provedeno istraživanje pokazalo je čak da to rade puno češće nego što smo mislile. 

U istraživanju Sveučilišta Quebec znanstvenici su se pozabavili pitanjem zašto muškarci glume orgazam. Ispitali su o toj nezgodnoj temi 230 muškaraca u dobi između 18 i 29 godina. A oni su priznali da su otprilike kod jedne četvrtine svih seksualnih susreta s partnericom – fejkali orgazam! Razlozi za to su višestruki: seks je trajao predugo, nisu više mogli održati erekciju, izgubili su želju tijekom seksa ili su bili preumorni. 

 

 

Možda vas zanima Višestruki orgazam kod muškaraca? Moguće je ako mu pritisneš ovu točku, doznaj kako to funkcionira Rubrika Love&Sex Love&Sex

Koliko muškaraca glumi 

Jesu li ti muškarci iznimka? Čini se da nisu. U jednom istraživanju Sveučilišta Kansas iz 2010. godine su znanstvenici ispitali 180 studenata te došli do rezultata da je oko četvrtina ispitanika barem jednom u životu odglumila orgazam. 

Kako uspijeva prevara 

Muškarci pokušavaju odglumiti orgazam „akustičnim signalima“ – to jest glasnim stenjanjem te jakim napinjanjem tijela nakon kojeg slijedi potpuno opuštanje. Ako nosi kondom, onda nam je teško dokučiti je li doista došlo do izljeva sjemena. Muškarci brzim skidanjem i bacanjem kondoma sprječavaju žene da primijete glumi li ili ne. Kod seksa bez kondoma često odglumi brisanje sperme sa penisa s pomoću toaletnog papira ili ručnika. 

Kako ćeš otkriti je li glumio 

To će ti uspjeti s iznenađujuće jednostavnim trikom: dodirni ga sasvim nježno po njegovom osobito osjetljivom mjestu. Nakon orgazma je tvoj partner u većini slučajeva ekstremno osjetljiv na dodire, jako je škakljiv ili će se naježiti. Ako ne reagira osjetljivo na tvoje dodire, moguće je da nije doživio orgazam. 

Što napraviti ako je glumio 

To ovisi o tome kakva je veza s tvojim seksualnim partnerom. Ako je to bio tek seks za jednu noć, onda se ne isplati trošiti energiju na razgovor o tome. Ako se radi o dugotrajnoj vezi, onda je važno utvrditi zašto je glumio orgazam i koliko često to radi. Možda bi nešto novo htio iskušati s tobom ili je u nekom području svog života pod stresom. Budi iskrena s njim i daj mu do znanja da ga razumiješ te da si tu za njega. Osim što ćeš svom seksualnom životu dati novi zamah, vjerojatno će i vaša veza dobiti novi, puno uzbudljiviji smjer. 

Možda vas zanima Znanstvenici su napokon otkrili koji je najbolji dan za orgazam, slažeš li se s ovom tvrdnjom? Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    maloje takvih haha