Love&Sex

Znanstvenici dokazali da muškarci mogu namirisati kad je žena seksualno uzbuđena – a evo i na koji način

  • Seksualno uzbuđenje može se namirisati! Doista – i djeluje izuzetno privlačno!
  • Naime, to je pokazalo istraživanje britanskog Sveučilišta Kent
  • U okviru istraživanja sakupljani su uzorci znoja od 11 heteroseksualnih žena koje nisu uzimale hormonalne pripravke

Ako nekoga smatramo simpatičnim ili privlačnim, to ovisi i o mirisu tijela druge osobe. Primjerice, žene u plodnim danima djeluju jako privlačno muškarcima – pokazala su istraživanja. I ne samo to: prema istraživanju britanskog Sveučilišta Kent, heteroseksualni muškarci su čak u stanju prepoznati seksualno uzbuđenje žene – mirisom!

via GIPHY

Istraživanje: erotski film i znojenje

U okviru istraživanja sakupljani su uzorci znoja od 11 heteroseksualnih žena koje nisu uzimale hormonalne pripravke (poput kontracepcijskih sredstava). Prosječna dob bila je 19 godina. U prvom slučaju su žene gledale dokumentarni film o mostovima, a u drugom scene iz erotskog filma „9 Songs“. Zatim su muškarci (njih 24) mirisali uzorke znoja te ih ocjenjivali po tri kriterija: intenzivan, ugodan i seksualno privlačan.

Možda vas zanima Ispovijest: Muž i ja nismo se seksali pune 3 godine. Evo kako je došlo do toga Rubrika Love&Sex Love&Sex

Jasan rezultat: muško zanimanje se povećalo

Ispitanici su miris seksualnog uzbuđenja smatrali ugodnijim i privlačnijim – za razliku od mirisa znoja dok žene nisu bile uzbuđene. Osim toga, znanstvenici su primijetili da su žene u uzbuđenom stanju ispustile biokemijske transmitere (takozvane kemosignale) – pa se povećalo zanimanje muškaraca.

via GIPHY

„Dobiveni rezultati pokazuju da muškarci osjetno reagiraju na mirisne signale žene za vrijeme seksualnog uzbuđenja“, izjavio je voditelj istraživanja dr. Arnaud Wisman. Nada se kako će rezultati istraživanja pokrenuti daljnja istraživanja na temu seksualnih mirisnih signala u ljudskoj komunikaciji.

Možda vas zanima Seks horoskop za travanj: Rakovi, vage, vodenjaci i strijelci - pripremite se za 'vruću akciju' Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    kad je vesela vidi se u očima to.