Love&Sex

Žene su napaljene u sasvim drugo doba dana od muškaraca (znamo i točan sat!)

  • U skladnoj si i stabilnoj vezi, ali ti i/ili on smatrate da je seksa premalo? Možda nije riječ o manjku želje nego vas dvoje ne možete uskladiti satove...
  • U muškaraca je razina testosterona najviša ujutro pa su tada i najviše zainteresirani za seks
  • U žena su te hormonske oscilacije puno manje, a na želju utječe mnogo drugih faktora
Možda vas zanima Ove jeseni istakni se u masi - složili smo tri super kombinacije koje možeš kopirati Rubrika Moda Moda

Prema istraživanju koje je provela kompanija Lovehoney koja se bavi seks-igračkama, sat može biti krivac za sve propuštene prilike za seks. Naime, muškarci su pohotni najčešće ujutro, dok su žene češće pohotne noću.

Kad se budi pohotnica u tebi?

U istraživanju je anketirano 2300 odraslih osoba i utvrđeno je da gotovo 70 posto žena kaže da su bile s partnerom čiji je seksualni nagon uvelike bio neusklađen s njihovim vlastitim, a da je jedan od glavnih razloga bilo vrijeme kad je on raspoložen za seks (a ona nije) i obratno. Muškarci su izjavili da radije započinju dan s malo jutarnjeg seksa, najbolje između 6 i 9 sati, dok su žene radije dan završile vođenjem ljubavi, i to između 11 navečer i 2 ujutro!

Što to znači za tvoj seksualni život?

Ok, nismo sigurne da nam dođe milo čim sat otkuca 11 navečer ili ponoć, ali vjerojatno smo sve imale trenutaka kad on želi, a mi nemamo ni najmanje volje ili kad nama svakakve ideje padaju napamet, a on već hrče kao top. Djelomično možemo za to okriviti različite hormonalne cikluse - muškarcima je razina spolnog hormona testosterona najviša ujutro dok ženama pomalo raste tijekom dana. (U žena razina testosterona također ne oscilira tako jako tijekom dana kao u muškaraca i više ovisi o našem menstrualnom ciklusu - najviša je za vrijeme ovulacije).

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Ovo sve nema s njim veze...

Srećom, ovaj hormonalni "raspored" ne mora biti ubojica našeg seksualnog života. Žene su poprilično fleksibilne po tom pitanju, kaže doktorica ginekoligije i opstetricije Allison Hill iz Los Angelesa. "Dok je spolni nagon u muškaraca direktnije povezan s hormonima, na spolni nagon žene može utjecati puno različitih faktora. Ženski je libido vrlo kompliciran, uglavnom je psihološke prirode. I, uglavnom, nema previše veze sa ženinim partnerom, više je stvar toga kako se ona osjeća u vlastitoj koži i vlastitoj seksualnosti." Pa tako, ako se osjećaš samopouzdano i seksi bit ćeš otvorenija i prema seksu te lakše postizati orgazme, bez obzira na to što piše na satu.

Možda vas zanima 9 misli koje većina muškaraca najčešće vrti tijekom seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nema smisla gledati na sat

Izjedajuća krivnja zbog toga koliko često želiš (ili ne želiš) seks je isto važna komponenta dobrog seksualnog života. Seksualna želja u žena može biti uvjetovana psihološki, fizički ili odnosom u kojem jest - ili svim tim zajedno. Drugim riječima, može se mijenjati ovisno o tome što se u tom trenutku događa u njezinu životu. I OK je reći ne, ako nisi u raspoloženju za seks.

 S druge strane, mnoge žene vole tu bliskost s partnerom koju seks stvara i zbog toga žele da seksa bude više. U tom slučaju, umjesto da čekaš da dođe savršen trenutak, treba uzeti stvari u svoje ruke. Naime, žene često ne osjećaju želju sve dok ne počne predigra. A, onad... ludilo. Stoga uživaj, čak i ako je 6:54 ujutro. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0