Love&Sex

Žene koje ovo rade izgledaju mlađe i do 10 godina od svojih vršnjakinja

  • Činjenicu da aktivan seksualni život pozitivno djeluje na raspoloženje, to već odavno znamo 
  • Međutim, sada su istraživanja pokazala još nešto 
  • Oh, là, là, orgazmi se pozitivno očituju na našoj koži

Ispunjen seksualni život dobar je za zdravlje, samopouzdanje, vezu i za raspoloženje. Ali, to nije sve! Pronađen je još jedan razlog zašto bi trebalo uživati u strasti mirne savjesti: česti orgazmi djeluju pozitivno na našu kožu. 

Tri orgazma tjedno čine te deset godina mlađom

Kao što je otkrio škotski doktor David Weeks, žene koje najmanje tri puta tjedno dožive orgazam u prosjeku djeluju deset godina mlađe nego što to doista jesu. Muškarci čak 12 godina. „Pretpostavljam da slavne žene koje izgledaju vrlo mlado u kasnijoj dobi, na primjer Goldie Hawn, Helen Mirren i Joan Collins, imaju vrlo aktivan i zdrav seksualni život“, izjavio je doktor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And a huge thank you to Harry Winston and Dior. I am honored

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren) on

 

 

Weeks je ispitao 3.500 ljudi mladolikog izgleda o njihovom seksualnom životu te pri tome zaključio da imaju jednu stvar zajedničku: minimum tri puta tjedno orgazam! „Seksualna strast je odlučujući faktor za očuvanje mladosti“, objašnjava Weeks. „Seks nas čini sretnima te oslobađa tvari koje nas održavaju mladima.“ 

Anti aging faktori orgazma 

Jedna od tih tvari zove se endorfin. Naime, endorfin se naziva još i hormon sreće jer nam poboljšava raspoloženje, a pomaže i da dobro spavamo – što je za mladalački izgled najvažnije!  

Kao drugo, naše tijelo za vrijeme orgazma proizvodi hormone sreće, koji pozitivno djeluju pri obnovi stanica – što je također izuzetno važno za mladalački izgled. 

Možda vas zanima Upoznaj tzv. slowgazam, dugo putovanje s fantastičnim svršetkom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kao treće, kod žena se za vrijeme orgazma potiče proizvodnja estrogena. A estrogen potiče proizvodnju kolagena, za kojeg je poznato da je najbolji prijatelj koži, a visoka razina estrogena poboljšava prirodnu elastičnost i količinu vlage kože pa tako nastaje manje bora. 

Ali, to nije sve! 

I hormon oksitocin pridonosi sjajnom tenu i to zato jer smanjuje razinu stresa, a svi znaju koliko su povezani stres i bore…

I još nešto: za vrijeme i nakon orgazma je naše tijelo dobro prokrvljeno te zato i dobro opskrbljeno kisikom – što također potiče proizvodnju kolagena. Osobito ovaj posljednji učinak se brine za takozvani „sjaj nakon orgazma“ (engleski: „Orgasm Glow“). 

Ruku na srce: sami seks nas sigurno neće održati mladom te ako netko ne doživljava uredno tri orgazma tjedno neće nužno brže starjeti. U krajnjoj liniji, zdrav i ispunjen seksualni život je (nažalost) tek jedan dio zdravog i ispunjenog života te svaki čovjek mora sam odlučiti koliko mu seksa treba i čini mu dobro. Međutim, ako tvoj dragi komentira brojnost tvojih anti aging proizvoda (ili koliko koštaju), imaš dobar argument da ga pozoveš u krevet i tražiš brojne orgazme…

Možda vas zanima Razlike u muškom i ženskom orgazmu: evo zašto teško možemo zajedno doživjeti vrhunac za vrijeme seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Getty Images

Komentari 0