Love&Sex

Zašto oženjeni muškarci traže žene izvan braka? Evo, zbog ovoga...

  • Veze i brakovi nikada nisu jednostavni te premda bismo voljele da se uistinu ostvari ona "živjeli su sretno do kraja života" to nerijetko nije tako
  • Nevjera je jedan od najčešćih razloga koji dovodi do prekida bračne zajednice, a statistički gledano krivci za to su većinski - muškarci
  • Premda je svaka veza individualna, a svaka prevara nosi svoje razloge otkrivamo ti 7 univerzalnih primjera koji otkrivaju zašto oženjeni muškarci "padaju" na druge žene

Mnogi od nas sanjat će o savršenim vezama koje se zaključuju u savršenim brakovima sa savršenim partnerima. Ali nažalost, svijet ima druge planove te naše želje neće uvijek biti ispunjene. Puno onoga čemu se nadamo izgubile se na vjetru. Romantične veze nisu uvijek tako jednostavne kao što ih mi činimo; i one će uvijek zahtijevati znatan napor s naše strane. Uvijek ćemo se morati potruditi da ovi odnosi funkcioniraju. Ipak stvari ne idu uvijek onako kako si ih zacrtamo te u bračnoj zajednici može doći do kraha. Jedan od vodećih uzroka razdvajanja i razvoda brakova je nevjera. Prema statistikama, muškarci su skloniji upustiti se u nevjeru. Zašto je to tako? Pa, ima mnogo čimbenika koji ulaze u takvo pitanje jer je u igri mnogo varijabli i uvijek će to ovisiti o zasebnom slučaju. Ali ono što ovaj članak želi učiniti jest dati ti bolju ideju zašto puno muškaraca pada pod utjecaj treće strane. Evo nekoliko razloga zbog kojih oženjeni muškarci još uvijek padaju na druge žene.

Možda vas zanima Ovo je glavni razlog zašto se muškarci žene. I ima veze s novcima... Rubrika Love&Sex Love&Sex

via GIPHY

1. On samo traži prijatelje

Uvijek je normalno da muškarac traži prijateljstvo izvan braka, ne možeš ga kriviti za to. Dapače, trebala bi biti zabrinuta ako nema drugih bliskih prijatelja osim tebe. Međutim, dopuštajući njemu da razvija nova prijateljstva pristaješ na rizik da se neko od njih pretvori u romantičnu vezu. 

2. Previše je nezreo da bi postao ozbiljan

Možda je oženjen za tebe, ali možda još nije dovoljno sazrio da bi u potpunosti shvatio odgovornost biti u predanoj vezi. Možda nije znao u što se upleo kad se oženio tobom i kao rezultat traži zabavu izvan braka. Shvatio je da je premlad uletio u brak i proživljava strahove što nije iskusio sve čari samačkog života.

3. Privlači ga ono što ne može imati

Mnogo je muškaraca takvih i privlači ih ono što ne mogu imati. U stvari, velika većina muškaraca živi od uzbuđenja potjere i kad dobiju nešto što su oduvijek željeli, dosadit će im. A to bi moglo biti slučaj s vašom vezom. Možda tvoj partner brak smatra dosadnim i izazov traži upuštanjem u "zabranjenu" vezu.

via GIPHY

Možda vas zanima 6 brakorazvodnih odvjetnika otkriva slučajeve koji su ih najviše šokirali Rubrika Life&style Life&style

4. Voli žene koje su pozitivne i sretne

Ne kažemo da vam nije dopušteno da s vremena na vrijeme budete tužni, ali pokazalo se kako je to ogroman faktor. Sva ta negativna energija može imati vrlo loše utjecaj na njega kao osobu. Možda mu se ne sviđa negativno nabijeno okruženje pa će umjesto toga prisiliti sebe da traži sreću i pozitivnost kod drugih žena.

5. Želi novo uzbuđenje da razbije monotoniju

Da, izgleda da kod muškaraca uistinu postoji nešto kao previše stabilnosti u odnosima. Možda je iznutra pravi kralj drame, a mrzi činjenicu da je vaš brak previše siguran i lagan. Možda će početi tražiti nove poslove i veze samo da bi malo rasplamsao stvari i doda još uzbuđenja u svoj život.

via GIPHY

6. Nije zadovoljan s tobom

Možda misli da je pogriješio odlučivši se na ženidbu. Događa se. Možda brak nije ispunio njegova očekivanja i uopće se ne osjeća ispunjenim. Možda samo pokušava izvući maksimum iz nesretne situacije ako ostane u braku s tobom; ali traži ljubav i smisao drugdje.

7. Osjeća se podcijenjeno u braku

Možda mu ne iskazuješ dovoljno ljubavi i zahvalnosti te se ne osjeća sigurno u vašem braku; i kao rezultat toga on će to što mu nedostaje potražiti u nekom ili nečem drugom. Nesretna je ona situacija kada novo zadovoljstvo pronađe u drugoj osobi. 

Možda vas zanima 4 male stvari koje će tvoj stan ove jeseni učiniti najugodnijim mjestom na svijetu Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ja

    Bilo bi super kad bi ih se napokon prestalo stavljat u 1. plan. Ne vrti se cijeli svijet oko muškaraca. Ne vidim članke o tome zašto su žene nezadovoljne u braku.