Love&Sex

Ups! 7 najvećih pogrešaka u seksu koje ti se mogu zalomiti - i rješenje za svaku

  • Seksualni život se mijenja, no ako je sasvim različit (čitaj gori) od onoga kakvog ste imali na početku veze, to bi mogao biti problem
  • Ipak, za svaki problem postoji rješenje
  • Donosimo ti 7 situacija u kojima možeš zaribati, ali i kako popraviti stvar 

Nešto vam u zadnje vrijeme ne ide baš dobro u krevetu? Ako je to tako, ti i tvoj dragi imate prilično ozbiljan problem. Naravno, ne trebaš odmah paničariti! Vjerojatno se radi o nečemu sasvim bezazlenom. Morate razgovarati i pokušati istražiti uzrok. Ako se radi o ovim klasičnim seks-pogreškama, sigurno će uskoro biti sve u najboljem redu. 

1. pogreška: premalo razgovarate 

Klasična pogreška koja vodi ka nezadovoljstvu: ne razgovarate o svojim željama. Tvoj partner nije vidovnjak (i obrnuto) te ne može znati što ti nedostaje u krevetu. Važno je da mu ne predbacuješ, nego formuliraš „ja-poruke“: „Ja smatram kako bi bilo super da ti…“ Ako ćeš biti otvorena, oboje će profitirati. 

2. pogreška: previše pričate

Pričati o vlastitim potrebama ne znači da moraš sjesti s njim i satima razlagati o čemu se radi. Ponekad je dovoljno tek uzeti njegovu ruku i pokazati mu kako bi željela da te dodiruje. Naravno, ni u kom slučaju se za vrijeme seksa ne smije razgovarati o svakodnevnim stvarima, poput djece ili kuhanja večere. 

 

3. pogreška: biti egoistična 

„Ja doživim orgazam, dakle, sve je u najboljem redu!“ Baš i nije zgodno tako razmišljati. Kako bi seks bio doista dobar, oboje morate doći na svoje. Naravno, ponekad su za to potrebni kompromisi. Međutim, iskreno: ima li nešto ljepše nego kad se fino zagrlite nakon dobrog seksa?

Možda vas zanima 10 muškaraca otkrilo je što žele da njihove žene znaju o seksu (i da to i rade) Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. pogreška: nemarna sa zaštitom 

„Uzimaš li kontracepcijske tablete? Da, ne, ponekad? Bolji su kondomi. Ali, imamo li koji?“ Nimalo nije seksi spontano se brinuti za zaštitu. Prvo pravilo u vezi: pravovremeno razgovarati o zaštiti. Prvo pravilo kod seksa za jednu noć: UVIJEK koristiti kondom. 

5. pogreška: uspoređivanje 

Josip je nekako bolji u krevetu od Marina? Takve usporedbe neće donijeti baš ništa. Josip je prošlost, a za to sigurno postoji dobar razlog. Puno je bolje otvoreno razgovarati s Marinom te mu reći svoje želje. Onda ćeš brzo zaboraviti Josipa. 

6. pogreška: biti pasivna 

Ah, ponekad je lijepo leći na krevet poput morske zvijezde i raditi apsolutno ništa. Međutim, to ti ne bi trebalo prijeći u naviku. Za seks je potrebno dvoje, odnosno dvije aktivne osobe. Dakle, pazi na to da je angažman ujednačen. Tako se izbjegava frustracija i svađa. 

Možda vas zanima 6 nevjerojatnih stvari koje se događaju tvom tijelu za vrijeme seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. pogreška: dopustiti monotoniju 

Nema ništa ubojitije za ljubavni život od dosade. Problem: često oba partnera „tiho pate“. U krajnjoj liniji, nitko ne želi drugome dati osjećaj da je loš u krevetu. Nemoj(te) se suzdržavati! Ako predložiš nekoliko novih poteza ili položaja, to ne mora zvučati kao predbacivanje. Iznenadi partnera s nečim novim. Seksi donje rublje, striptiz ili romantičan ugođaj u spavaćoj sobi – ne mora uvijek biti nešto senzacionalno. 

8. pogreška: prevelika očekivanja 

Višestruki orgazmi, 20 položaja i zajednički orgazam – dosta je s prevelikim očekivanjima! Dobar seks ne mora biti savršen. Vremenom bi postao dosadan! Za erotsku večer dovoljan je odgovarajući muškarac, pravi osjećaj i činjenica da je kemija u krevetu OK. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0