Love&Sex

Zašto je SQUIRTANJE od tabu teme postalo ultimativni ženski seks trend

  • Squirtanje je trenutačno megatrend među seks-trendovima 
  • Squirtanje ili ženska ejakulacija slovi kao ultimativno oslobađanje ženske strasti
  • Otkrivamo sve što se krije oko ovog seksualnog trenda

Kao što se to i inače događa: ono čega smo se jučer sramile, danas je super! Tko je prije imao veliku stražnjicu, sakrivao ju je ili se odricao čokolade da se smanji. Ako danas imaš veliku stražnjicu, onda možeš biti sretna – dok se druge bore s prehranom i savjetima kako je povećati…

Slično je, odnosno, još je ekstremnije sa squirtanjem. Tko je o tome govorio – recimo na prijelazu stoljeća – izazivao je reakcije „Jesi li normalna?“ ili „Zar nije to muškarcima odvratno?“. Danas u velikim svjetskim gradovima postoje seminari o squirtanju – jer je squirtanje postalo ultimativni seksualni doživljaj za žene, a i većina muškaraca se jako pali na to (tražilice za pornostranice su prepune squirtanja…). Dakle, krajnje je vrijeme da se pozabavimo s ovim trendom/tabuom. 

via GIPHY

Squirtanje: što je to doista?

Pojam squirtanje dolazi iz engleske riječi „squirt“ te znači „štrcati, prskati, ištrcati“. Koliko je poznato, žene squirtaju kod seksa kad im se stimulira G-točka – što je kod mnogih povezano s intenzivnim osjećajem zadovoljstva. Zbog snažnog uzbuđenja se kod žena aktivira skene žlijezda ili takozvana ženska prostata. Ona proizvodi vodenasti, lagano mliječni sekret čiji sastav dosad još nije poznat. I da – taj sekret onda treba van. Uglavnom izlazi za vrijeme orgazma pri čemu tekućina pronađe put kroz mokraćovod. Teoretski (povremeno i u praksi) se squirtanje i vrhunac mogu dogoditi s vremenskim razmakom – slično kao kad kod muškarca može doći do izlijeva sjemena neovisno o vrhuncu. 

Možda vas zanima 5 konkretnih načina kako poboljšati orgazam. I to - baš JAKO! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Dakle: squirtanje je potpuno prirodan proces koji se pojavljuje kod žena za vrijeme seksa. Definitivno nema razloga da bude tabu ili nešto čega se trebamo sramiti. 

via GIPHY

Squirtanje: iznimka ili pravilo 

Koliko žena squirta za vrijeme seksa je statistički – iz očitih razloga – teško izračunati pa se brojevi kreću od 5 do 54 posto. Međutim, činjenica je da ako dolazi do squirtanja, onda se događaju dvije stvari: 

• stimulacija G-točke

• opuštanje u pravo vrijeme

Da je ovo prvo sve - samo ne jednostavno i uobičajeno – što zna većina žena iz vlastitog iskustva. 

Možda vas zanima Egzotično! Takozvani 'trik s kokosom' trebao bi ti osigurati snažan orgazam... Rubrika Love&Sex Love&Sex

Što se tiče opuštanja, u ovom slučaju je otežano, jer se squirtanje u pravilu osjeća kao da moramo mokriti. Zbog toga puno žena – iz čiste navike – zadrži to u odlučujućem trenutku. Pošto se skene žlijezda nalazi blizu mjehura, a sekret izlazi kroz mokraćovod, naš mozak teško može razlikovati te dvije stvari. 

Sve navedeno navodi na pretpostavku da su žene koje squirtaju u manjini. Ono što je prijeko potrebno da se nauči squirtati: jako dobro poznavanje vlastitog tijela te sposobnost svjesno se opustiti. 

Squirtanje – mora li to svaka od nas znati? 

Postavlja se pitanje: mora li se squirtanje obavezno naučiti (ako slučajno ne znamo)? Je li cijela pompa oko toga doista opravdana? Odgovor je jasan: NE! Nitko ne mora ništa raditi u svom životu što ne želi – pa ni kod seksa. Squirtanje je očito povezano s intenzivnim tjelesnim užitkom, a nekima (ili mnogima) koji su ga doživjeli je iskustvo kojega se neće odreći. Međutim, ako je netko zadovoljan sa svojim seksualnim životom i osjeća se dobro za vrijeme seksa – nema razloga biti pod pritiskom nekog trenda. Naime, squirtanje nije nužno da bismo uživale u seksu! 

Možda vas zanima Koliko ti je vremena potrebno za orgazam? Pogledaj ulaziš li u prosjek... Rubrika Love&Sex Love&Sex

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tepleessee

    Sex spojevi za odrasle - http://tonzes.com/sdatinghr.htm Ne kažem da ćeš imati uspjeha ali barem skoro da nema lažnih profila.