Love&Sex 25. srpnja 2020.

Zanimljivo: Postoji jako, jako dobar razlog zašto bi prije seksa trebala popiti čašu vode

Shutterstock/Instagram.
  • Imaš osjećaj da bi trebala isprazniti mjehur prije seksa?
  • A jesi li znala da se pun mjehur može pobrinuti za intenzivan orgazam?
  • Stručnjaci objašnjavaju kako to funkcionira te na što moraš paziti kod takozvanog „peegasma“

Ti i dragi ste u ljubavnom klinču i jedva čekaš potpuno se prepustiti strasti. Međutim, tada ti se počne po glavi vrzmati sljedeća misao: možda da radije odem na brzinu na toalet, inače se neću moći potpuno opustiti. Ili? Objasnit ćemo ti zašto bi umjesto toga trebala još i popiti čašu vode.

Možda vas zanima... Zanimljivo... Evo u što muškarci na tvom tijelu najradije gledaju za vrijeme seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

Orgazam zbog punog mjehura: evo o čemu je riječ

Radije odgodi odlazak na toalet za kasnije! Naime, pun mjehur doista ti može pomoći da doživiš vrhunac. Doktorica Carol Cooper objašnjava zašto: „Prepuni mjehur stimulira mišiće karlice. Opuštanje može izazvati osjećaj sličan orgazmu.“ Osim toga, tako se vrši dodatni pritisak iznutra pa je trljanje za vrijeme seksa intenzivnije. Tako možeš brže i snažnije doživjeti orgazam.

Osim toga, brzo ćeš zaključiti da je među nogama vlažnije. Dakle, osim vaginalnog orgazma, tako je vjerojatnija takozvana ženska ejakulacija. Također zanimljiva činjenica: pun mjehur preko noći može izazvati seksualne snove!

Međutim, kod svega toga je odlučna prava mjera: naime, ako je mjehur prepun, onda se događa suprotno. Dodiri mogu biti neugodni te se osjeća bol kod seksa – što je totalno nepoželjno.

Stručnjaci savjetuju: nema mokrenja prije seksa

Sa medicinskog gledišta je također smisleno preskočiti mokrenje prije seksa. Urolog iz New Yorka, dr. David Kaufman, otkrio je da mokrenje prije seksa povećava vjerojatnost od upale mjehura. I to iz jednostavnog razloga: tko urinira netom prije seksa, neće to napraviti nakon seksa.

Ako izostane mokrenje nakon seksa, slobodan je put koli bakterijama i drugim klicama koje dolaze kroz mokraćni kanal u mjehur. Kaufman tvrdi da je to najčešći uzrok upale mjehura. „Najučinkovitija metoda“ za sprječavanje toga je pričekati s uriniranjem za vrijeme nakon seksa. Kaufman čak preporučuje popiti čašu vode netom prije seksa. „Što je veći i snažniji mlaz mokraće, veća je vjerojatnost da će se isprati bakterije.“

Opasan trend: peegasm

Međutim, ne smije se predugo čekati s mokrenjem. Stručnjaci ne preporučuju isprobavanje novog seks trenda „peegasma“. Kod te prakse žene jako dugo ne odlaze na toalet. Nakupljeni urin tada kod mokrenja izaziva takozvani „mini orgazam“. Pri tome je opasno sljedeće: zbog dugog zadržavanja urina mogu se razmnožiti klice u mjehuru te tako nastati upala mjehura – u najgorem slučaju može nastati i upala bubrega.

Možda vas zanima... Je li se i tebi poklopilo? 3 para horoskopskih znakova imaju najbolji seks! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Komentari 0