Love&Sex

Veza bez seksa: kako se dogodi da jedan od partnera više nema želje - i ostanemo na suhom

  • Često se u vezama dogodi sljedeće: u jednom trenutku nestat će poznate ružičaste naočale 
  • Nakon toga događa se da s vremenom nestanu i strastveni trenuci u spavaćoj sobi 
  • Nažalost, to se događa većini parova…

Što napraviti kad odjednom nedostaje vrlo važan dio veze – naime, (seksualno) zadovoljstvo? Saželi smo ovu krizu u četiri faze…

Faza 1 - polako opadanje strasti 

Ne govorimo o stalnoj želji da jedno drugome strgnemo odjeću i izvodimo lude položaje iz Kamasutrec, ovdje i sada, i na kuhinjskom stolu. Riječ je o užitku općenito. O libidu. Normalno je da su „sušna razdoblja“, slikovito rečeno, dulja u duljim vezama. Ali, što ako želja za seksom zapravo nestane? Prvo vjerojatno dođe do šoka, jer oduvijek smo bile seksualno aktivne i seks nam je zapravo bio omiljena tema, jer je vraški zanimljiv. Nakon nekoliko godina veze s muškarcem kojeg volimo, u jednom je trenutku to bilo gotovo. Ne želja za partnerom, nego općenito želja za samim seksom. Osjećaj užitka, libido, glad za tjelesnom ljubavlju - to je jednostavno zakržljalo poput biljke koju više nitko ne želi zalijevati.

via GIPHY

Faza 2 - od malih pukotina do golemih pukotina na temeljima veze

Što to znači za zajednički život? Prvo, naravno, kreće potraga za izgovorima. Nema seksa, jer uz sve ukućane jednostavno nije opuštena atmosfera. Nema seksa jer smo jednostavno iscrpljene od posla. Nema seksa jer se on ozlijedio igrajući nogomet. Jer je trenutačno užasno stresno. Jer smo jednostavno teško jeli. Jer je gledanje neke serije trenutačno uzbudljivije. Jer to je tako u duljoj vezi. Ali tužna je istina zapravo sljedeća: jednostavno nam se ne da. Tada se seks događa iz grižnje savjesti, jer uostalom, kao dobre partnerice, moramo biti rakete u krevetu. Točno?

POGREŠNO. NETOČNO. PREKINI MISIJU! Najgore što možeš učiniti u ovom slučaju je upustiti se u seks. Ako do seksa i dođe, čak bude i dobar, kasnije ćeš se osjećati loše. Naime, bila si neiskrena. 

Možda vas zanima 4 rečenice koje znaju stati između tebe i stvarno dobrog seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

Sljedeći korak u potrazi za libidom: masturbacija. U internetskoj trgovini naručimo sve što je, prema recenzijama, izvrsna zabava i  ženama bi trebalo pružiti opojni orgazam u roku od nekoliko sekundi. Zaključak: nada. 

via GIPHY

Faza 3 - Suočiti se s istinom

Nakon više od godinu dana licemjerja, pokušaja, ignoriranja i očaja, jasno je da moramo tražiti razgovor. I to ne s prijateljima koji vjerojatno neće pomoći, nego će u nama drastično pogoršati grižnju savjesti uvjeravajući nas da nisu imali seks tako često, a opet češće nego mi. Treba razgovarati sa svojim partnerom.

I prvi put kad stvarno pričamo o seksu i PROBLEMIMA tijekom seksa - je prilično loše. Priznati partneru da si u potpunosti izgubila libido i nije baš nešto zabavno. 

Možda vas zanima Ima smisla! 5 načina na koje možeš poboljšati svoj seksualni život u jednom danu Rubrika Love&Sex Love&Sex

Faza 4 – dječjim koracima polako nazad u formu 

Ali, želimo poručiti svima koji su čitali do ovog trenutka, jer možda imaju potpuno isti problem: pomaže! Naime, odjednom primijetiš gdje je užitak izgubljen. Možeš sama sebi priznati u čemu su zapravo problemi (npr.: u vezi sam se jako udebljala i potpuno izgubila želju za tjelesnom ljubavi). Skini pritisak sa sebe. Seks nije natjecateljski sport i uopće nije važno hoćeš li uživati u akciji svaki dan ili samo svakih nekoliko tjedana ili mjeseci. U vezi je važno da se nježnost ne izgubi i seks čak za to nije potreban. Ako ne forsiraš zadovoljstvo, nego jednostavno iz njega izbaciš pritisak i osjećaj dužnosti, primijetit ćeš da se užitak jednostavno vraća. Neredovito, iznenađujuće, neočekivano, ali dolazi. A kad dođe vrijeme: i Kamasutra će izgledati poput slikovnice za malu djecu.

via GIPHY

Photo: Freepik

Komentari 0