Love&Sex

4 rečenice koje znaju stati između tebe i stvarno dobrog seksa

  • Seks je super stvar, ali nekad nam se ne da - i to je sasvim u redu
  • Ali, ponekad i kad zapravo imamo volje, nešto nas drži podalje od toga 
  • Male blokade strasti znaju sprječavati nezaboravne vruće noći, a eksperti kažu da ih se može pobijediti

Spavaš li već ili će možda prije biti još i seksa? Ponekad male blokade strasti sprječavaju nezaboravne vruće noći. Može ih se prebroditi, tvrde stručnjaci. 

Jasno nam je što sve možemo raditi kad navečer legnemo u krevet – primjerice, strgnuti prekrivač sa sebe i strastveno voditi ljubav! Međutim, možda je žena svom dragom prije spavanja rekla nešto poput: „Dragi, ne danas, tako sam umorna.“ Sve mi znamo te rečenice koje poput crvenog svjetla na semaforu blokiraju pristup centrima strasti. Ponekad i krene vožnja, ali pojave se znakovi upozorenja. A tada se osjećamo kao da smo krenule na ludi tulum, a cesta je zatvorena i moramo se vratiti kući. Stručnjaci su izdvojili anti-seks-rečenice te kako ih najbolje neutralizirati, dakako, ako ti je stvarno do toga, iz nijednog drugog razloga. Rezultat se isplati: više seksa i više ekstaze! 

„Danas sam previše iscrpljena za seks.“ 

Stres spada među najčešće „uništavače“ volje za seksom – gotovo 50 posto žena tvrdi da u stresnim razdobljima nema volje za seksom. Muškarci tu reagiraju drugačije – za njih je seks sredstvo za smirenje i otresanje stresa. „Žene trebaju opuštenu atmosferu kako bi se uzbudile“, kažu stručnjaci. I savjetuju – ukoliko često izgovaraš ili misliš na tu rečenicu – postavi si nanovo prioritete: trebam li se doista zbog stresne svakodnevice odreći ispunjenog seksualnog života? Je li posao doista važniji od ljubavi? Pitaj se što te doista frustrira i razgovaraj o tome s partnerom – osim što će ti se ubrzo vratiti volja za seksom, općenito će procvasti veza. 

Možda vas zanima Kako da seks poza 'ona gore' postane još intenzivnija - za tebe i njega Rubrika Love&Sex Love&Sex

„Izgubila sam volju.“ 

Prije si kod određenih dodira osjećala vatru – a sada ništa ne osjećaš. Razlog za zabrinutost? Ne, tvrde stručnjaci! Naša strast podliježe promjenama, tijelo se mijenja i sve je to sasvim normalno. Jednostavno si moramo dati malo više vremena da se „zagrijemo“. Stručnjaci savjetuju da tražiš više blizine s partnerom – izlazite, intenzivno pričajte. I planirajte seks – inače biste mogli predugo čekati da se spontano dogodi. 

„Zašto je ovdje toliko hladno?“ 

Znanstvenici s nizozemskog Sveučilišta Groningen otkrili su nešto nevjerojatno: kada žene za vrijeme seksa nose čarape, povećava se vjerojatnost da će postići orgazam za 30 posto! Razlog je fiziološke prirode: zbog manje količine mišića i osjetljivijih receptora hladnoće u koži, ženama brže postaje hladno od muškaraca, a osobito na dlanovima i stopalima. A kako bismo mogle opušteno uživati u seksu, trebamo se osjećati dobro. Ponekad je to vrlo jednostavno – a ako netko baš ne voli nositi čarape u krevetu, onda neka pojača grijanje ili si noge omota u deku. 

„Nadam se da neće vidjeti moj šlauf na trbuhu.“ 

O našem poimanju vlastitog tijela mogle bi se napisati knjige i knjige. Žene često pretjeruju i prečesto se brinu zbog svojih „slabih mjesta“ – stražnjice, trbuha, grudi… A kod seksa to može itekako smetati. Stručnjaci savjetuju sljedeće: koncentriraj se na ono što se trenutačno događa. Kako miriše tvoj partner, kakva mu je koža? Ako prebaciš svoja čula na „primanje“, nećeš više biti u ulozi promatrača. 

Možda vas zanima 3 najbolja - i najmanje neugodna - seksualna položaja za vrijeme menstruacije Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0