Love&Sex

Ima smisla! 5 načina na koje možeš poboljšati svoj seksualni život u jednom danu

  • Nije rijedak slučaj da svakodnevica stane na put seksualnom životu
  • Ako ti se to dogodi, nemoj paničariti
  • Samo pogledaj ove svajete i - isprobaj ih 

 

Već si duže vremena u sretnoj vezi, napokon i živite zajedno, ali nekako imaš osjećaj da nešto ne štima? Vrlo vjerojatno ste upali u zamku svakodnevne rutine. Ako ste se uljuljkali u svakodnevnu rutinu, vrlo je vjerojatno da će i vaš ljubavni život pomalo „zaspati“. Ako se to dogodi, onda pogledaj ove savjete – ako ćete ih svaki dan prakticirati, vaš seksualni život odmah će se poboljšati! 

Ljubite se 10 minuta na dan (odjeveni)

U početku veze je sve uzbudljivo i poljupci odmah izazivaju trnce u želucu. Nažalost, ljubljenje se tijekom veze nekako izgubi te se još povremeno pojavi za vrijeme seksa u spavaćoj sobi. Kako biste ponovno rasplamsali seksualnu vatru, stručnjaci savjetuju da se mazite i ljubite najmanje 10 minuta dnevno. I to odjeveni i bez seksualnih primisli. Naravno, to ne mora biti deset minuta u komadu – prilagodite plan ljubljenja prema svakodnevnim obavezama. Na primjer, umjesto usputnog poljupca pri odlasku na posao, strastveno se ljubite 30 sekundi. 

Možda vas zanima Istraživanje je otkrilo točan broj: evo koliko seksa bi trebala imati u svojim godinama Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nemojte uspoređivati svoj seksualni život s drugima 

Par s kojim se družite je također u vezi jednako dugo kao i vi, ali njihov seksualni život je puno bolji od vašega? Nemojte uopće razmišljati o tome! Ako se uspoređujete s drugima, nećete imati baš nikakve koristi. Naime, svatko ima svoje potrebe i želje. A pri tome stručnjaci ne misle jedino na seksualni život prijatelja, nego i na seks iz pornofilmova ili na televiziji. Ti i tvoj partner sami morate otkriti što vam odgovara i što vam pričinjava zadovoljstvo – nemojte gledati druge. 

Razgovarajte o najboljem i najgorem događaju dana 

Ako si međusobno ispričate koji je događaj uljepšao dan, a koji učinio lošim, to ima jednu odlučujuću prednost – ako kažeš „zašto“. Naime, ako znaš razlog za veselje ili ljutnju, to daje puno uvida u naš mozak i srce, ali i našeg partnera. 

Zabrani mobitel i slične naprave za vrijeme večere

Kad se pogleda za stol mnogih parova, može se vidjeti jedno: mobitel! Pokušaj provesti večeru s dragim bez mobitela, televizora ili tableta. Elektronika sprječava razgovor i međusobnu zabavu. Postavi stroga pravila od kad ponovno možete koristit mobitel. Najbolje pola sata nakon jela. 

Napravi „listu zadovoljstva“ 

Možeš li odmah nabrojati sve stvari koje ti pričinjavaju zadovoljstvo? Nije to baš tako jednostavno, zar ne? Uzmi si nekoliko minuta i napravi popis. Nabroji sve stvari koje te uzbuđuju (npr. dugačka predigra, gledanje pornića, masaža itd.). Neka to napravi i tvoj partner. Kad liste budu gotove, dajte si oboje u zadaću svaki dan pročitati te prekrižiti po jednu stvar. Tako ćete otkriti što koga uzbuđuje. 

Možda vas zanima Ovakav seks svatko potajno mrzi, a poze su totalno precijenjene Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0