Love&Sex

Stručnjaci tvrde da su uspješniji brakovi s većom razlikom u godinama. Ovo su njihovi argumenti

  • Kaže se da ljubav ne zna za godine, no veća razlika u godinama ipak bi mogla imati određene prednosti
  • Pojedini stručnjaci recept za uspjeh braka vide upravo u razlici godina među partnerima
  • U nastavku ti donosimo njihove argumente zašto je baš veća razlika ključna za sretan brak

Jesu li velike razlike u godinama između partnera prednost ili nedostatak za uspješnu vezu ili brak? Ovoga puta iznijet ćemo stajališta stručnjaka koji upravo veću razliku smatraju prednošću, odnosno karakteristikom koja može pozitivno utjecati na dugotrajnost braka. Ovo su njihovi argumenti:

Možda vas zanima Velika dobna razlika nije stala na put ovim brakovima, čak ni ona od 39 godina! Rubrika Stars Stars


1. Oboje znaju što žele, a njihove godine odgovaraju prioritetima jedno drugoga

Ljudi mogu težiti različitim ciljevima kada dosegnu određenu dob. Postoje neke mlađe žene koje su spremne za obitelj i stariji muškarci koji možda ipak žele imati djecu. U ovom slučaju, starije i mlađe uparivanje je "dobra investicija". Žena koja želi podići obitelj možda traži zrelost i stabilnost koju može pružiti iskusniji muškarac, dok stariji muškarac koji želi imati djecu možda traži nekoga tko je reproduktivno sposoban.

Za parove u kojima je žena starija od muža, jedna je prednost što je žena već sigurna u ono što želi u životu. To znači da su manje šanse od nje dobiti miješane poruke, a muškarac će točno znati gdje stoji. Starije žene također imaju tendenciju logičnije i pravednije rješavati probleme.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Heidi Klum i Tom Kaulitz

Možda vas zanima Slavna Heidi Klum otkriva svoj recept za ljubav: "Evo što me čini dobrom suprugom svom mužu" Rubrika Stars Stars

2. Stariji partneri razumiju što je potrebno njihovim mlađim supružnicima

Udaja za stariju osobu mogla bi značiti više prostora za stvari koje želiš raditi. Nekada su i oni bili mladi pa imaju više razumijevanja ako trebaš odvojiti malo vremena za svoje hobije ili interese. Neće ti nužno zamjeriti to ili pretpostaviti da nešto nije u redu s vezom.

Istraživanje: u ovom razdoblju svog braka bit ćeš najsretnija, a tvoj suprug pogotovo

3. Njihov brak ima kombinaciju mudrosti i energije

Imati različite razine zrelosti može biti zdravo ako pruža parovima komplementarnu perspektivu. Budući da su u različitim životnim fazama, donose različite stvari na stol kada su u pitanju pregovori. I dok stariji supružnik daje mudrost, mlađi se može ponašati kao izvor mladosti, donoseći posebnu vrstu spontanosti u odnos.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Amal i George Clooney

Je li zajednički život prije braka dobar ili ne? Možda vas zanima 8 jako dobrih razloga zašto bi parovi trebali živjeti zajedno prije braka - i 2 problema Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Veza se kreće bržim tempom

Svjesni da ih pritišće vrijeme, brojni parovi s većom razlikom u godinama su ranije odlučili ozakoniti vezu ili započeti obiteljski život. Prema stručnjacima, ujedno su i manje skloni svađama jer ograničeno vrijeme nastoje provesti bez sukoba.

5. Više se trude oko veze ili braka

Parovi s većom razlikom u godinama često su izloženi društvenim kritikama, a susreću se i s nedostatkom podrške obitelji i vršnjaka. Različiti putevi karijere i zdravstveni problemi također su čimbenici koji mogu utjecati na njihovu povezanost. Te ih stvari prisiljavaju da se snađu u teškim preprekama na početku veze, a to pridonosi gradnji čvršćih temelja danjeg zajedničkog života. Sve dok je odnos izgrađen na povjerenju, predanosti i poštovanju, brak će vjerojatno uspjeti, bez obzira na godine.

Photo: Shutterstock/instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    jau to ne vjerujem bas