Love&Sex

Istraživanje: u ovom razdoblju svog braka bit ćeš najsretnija, a tvoj suprug pogotovo

  • Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujete kao par i sve si sretnija i sretnija? Ili ništa od toga?
  • Znanstvenici su otkrili kad ćeš biti najsretnija sa svojim partnerom u braku
  • Evo kad će nastupiti taj trenutak…

„U dobrim i lošim vremenima“ – to vrijedi kod mnogih parova, odnosno, tako glasi dio bračnog obećanja. U svakom braku postoje veličanstveni vrhunci, ali i loši trenuci koje treba savladati. Znanstvenici su nedavno obznanili u kojem trenutku su parovi najsretniji u braku.

Možda vas zanima Jesu li stabilniji brakovi koji počnu s velikom zaljubljenosti? Psiholozi su dali odgovor Rubrika Love&Sex Love&Sex

Velika sreća nakon puno godina

Istraživanje su vodili Paul Amato sa Sveučilišta Pennsylvania State i Spencer James sa Sveučilišta Brigham Young. Napravili su metaanalizu postojećih podataka istraživanja „Marital Instability Over the Life Course“ koja je obuhvaćala 2034 vjenčana para.

Parovi koji su sudjelovali u istraživanju priznali su da su u prvih 20 godina braka bili sve nesretniji i nesretniji sa svojom vezom. Zatim je zadovoljstvo počelo rasti. „Naši rezultati pokazuju da bračna sreća, osobito kod muškaraca, lagano raste u kasnijim godinama“, rekli su autori istraživanja.

Prema rezultatima istraživanja, razlog za to je da parovi kasnije – možda kad djeca odu iz kuće – imaju više zajedničkih aktivnosti te se međusobno više poštuju. To se slaže s rezultatima australskog istraživanja Sveučilišta Deakin iz 2012. godine – tako je otkriveno da su parovi koji su 40 godina zajedno znatno zadovoljniji sa svojim brakom od onih koji su svježe vjenčani.

 

Možda vas zanima Ovo je idealna dob za vjenčanje, tada je najmanja vjerojatnost da će se brak raspasti Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0