Love&Sex

Ovo je idealna dob za vjenčanje, tada je najmanja vjerojatnost da će se brak raspasti

  • Doista, kada je pravo vrijeme za sudbonosno „Uzimam!“
  • Je li to možda u ranim dvadesetima ili možda bolje kasnije?
  • Jedno nedavno provedeno istraživanje otkrilo je koja je idealna dob za stupanje u brak

Bezbrojnim mladim parovima poznato je sljedeće: čim se spomene riječ vjenčanje, uslijedi zabrinuto pitanje roditelja: „Zar ne želite još malo pričekati?“ Iza toga čuči pomisao da mladi par još nije dovoljno star za trajnu vezu te bi trebao pričekati s brakom. Što su stariji partneri, manje je razvoda brakova – takva je barem pretpostavka.

via GIPHY

Međutim, prema istraživanju sociologa Nicholasa H. Wolfingera sa Sveučilišta Utah, rano sklopljeni brakovi nisu jedini koji se često razvrgnu: tko se vjenča sa 20 godina ima 50 posto veću vjerojatnost da se rastane od osobe koja je ušla u brak sa 25 godina, tvrdi Wolfinger. Sa svakom godinom koja ide dalje pada vjerojatnost rastave braka. I to tako traje do 32 godine – od te godine ponovno raste rizik od rastave.

Dakle, znači li to da osobe koje nisu vjenčane do 32 godine nisu sposobne za dugotrajne veze? Općenito naravno da ne. Međutim, brojni partneri iz prošlosti mogu navesti na nevjeru i djeca koja su eventualno nastala iz toga mogu otežati trajni brak s drugom osobom, tvrdi znanstvenik.

via GIPHY

I još je jedan razlog za pojavu tog fenomena: Wolfinger vjeruje da osobe koje čekaju do kraja 30-ih s brakom pripadaju onima koji su karakterno manje skloni sretnim vezama. Pošto je takvim ljudima teže pronaći nekoga tko se trajno želi vezati s njima, kasnije se vjenčaju te se njihov brak češće raspadne.

Možda vas zanima Mladenke, pozor! 2020. ovo će biti 5 najvećih trendova u frizurama za vjenčanje Rubrika Beauty Beauty
 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.


Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0