Love&Sex

Stalne svađe s mužem u izolaciji? Postoji način da se lakše podnosite

  • Zajedničko vrijeme kod kuće, prisilna karantena, prekid društvenog života…
  • To nije, kao što se vidjelo u Kini, baš najsjajnije za svaku vezu
  • Pogledaj što možeš napraviti za svoju vezu u vrijeme koronavirusa

Postotak razvoda brakova je nakon korona-krize u Kini naglo porastao. Tako je nakon 24. veljače 2020. više od 300 zahtjeva za razvod braka došlo kod službene osobe u Dazhou u provinciji Sichuan, kaže Lu Shijun, voditeljica odjela za brakove. I druge kineske provincije prijavile su isti fenomen.

Jedan od mogućih razloga: mnogi parovi su zbog karantene bili prisiljeni provoditi puno više vremena zajedno nego inače. Da je to izazvalo neke nesuglasice, to je jasno. Pa tko inače 24 sata non-stop sa svojim partnerom?

 

Možda vas zanima Ovih 12 jednostavnih pravila za uspješan brak trebali bi slijediti svi koji žele sreću i sklad Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

„Zaključana“ si sa svojim partnerom – što napraviti?

Za početak je dobro smiriti se te sačuvati mir. Dajte si međusobno prostora koliko god je to moguće – koliko oboje trebate. Ostavi ga navečer nakon što je završio sav posao da surfa na Internetu (na primjer) ili igra igrice ako to želi – bez da okrećeš očima. Za to vrijeme si nađi neku zanimaciju – na primjer, čuj se s frendicom, vježbaj u spavaćoj sobi… Priušti si dugotrajnu kupku – dok se on bavi svojim hobijem - te ga zamoli da te ne smeta dok ti u kuhinji ili spavaćoj sobi telefoniraš s prijateljicom.

Ili: sjeti se vremena kad ste bili svježe zaljubljeni. Kad niste željeli ništa raditi jedno bez drugoga. Kako bi bilo da jogu radite u dvoje? Ili radite nešto drugo zajedno? Možda bi to čak bilo dobro za vašu vezu?

A što ako dođe do svađe?

Učinite si međusobno uslugu i nemojte se uzbuđivati oko svake sitnice. Još važnije: nemojte odmah razmišljati o rastavi braka! U krajnjoj liniji, niste ostali zajedno u istom stanu, nego – kakva je sada situacija – u istom čamcu. Radije zatvori oči i uši ako je potrebno. Naime, sada je puno važnije od svađe da čuvaš sebe i druge od zaraze koronavirusom. A za to je trenutačno ipak najbolje – ostati kod kuće!

 

Možda vas zanima Tako dirljivo: Odvojenost zbog koronavirusa nije ih spriječila da proslave svoju 67. godišnjicu braka, pogledaj video Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0