Love&Sex

Ovo su najgluplji muški izgovori za seks bez kondoma

Kad je riječ o izgovorima na temu „zašto ne staviti kondom“, muškarci su nerijetko vrlo maštoviti. Međutim – ništa im neće proći! Imamo dobre protuargumente

„Zar baš moram staviti kondom? Pazit ću, ne brini! Pa uvijek pazim!“ To je jedan od najčešćih i najglu…, pardon, najnemaštovitijih muških spika o (ne)korištenju kondoma. Međutim, ima ih još (čak i puno gorih) – i na sve imamo protuargumente na koje neće imati odgovor! 

„Toliko mi je velik da na njega ne stane kondom!“ 

Da, a ako bude dobar, možda će vidjeti Štrumpfove! Kondom se može navući preko NOGE! Tko to ne vjeruje, pokaži mu ovu fotku! 

 | Autor: Instagram Instagram

„Seks s kondomom nije toliko dobar“

Seks s kondomom je puuuno bolji od genitalnog herpesa!
 | Autor: Reci ovo svom muškarcu - zahvaljujući revolucionarnoj heksagonalnoj strukturi, LELO HEX™ je izdržljiv i tanak kondom koji ne umanjuje osjetljivost

 

„Pa uzimaš pilulu!“ 

Čak i kad ste u vezi te imate povjerenja jedno u drugo, neke bolesti koje se prenose spolnim odnosom (poput HPV-a) dugo su vremena bez simptoma ili kod nekih osoba ni ne izbiju – ali kod drugih da! A to znači sljedeće: ako je tvoj partner prije tebe imao seksualne veze, može te zaraziti. 

„Izvadit ću ga na vrijeme“

Coitus interruptus, kako se stručno kaže, nikako nije siguran način sprječavanja neželjene trudnoće. Naime, od sto žena, u prosjeku zatrudni njih osam do 27! Radije ga pitaj je li spreman postati otac! 

„Upotrebom kondoma može se dobiti upala mjehura“ 

Ta urbana legenda tvrdoglavo traje, ali je potpuna besmislica! Istraživanja su pokazala da je upotrebom kondoma čak smanjena (a nikako ne povećana!) mogućnost nastanka upale mjehura! Naime, upala ne nastaje od bakterija muškarca. Kretnjama za vrijeme seksa bakterije iz vagine žene dospiju do mokraćne cijevi, što uzrokuje upalu!

 

Kad već razgovaramo o seksu, uzmi još malo vremena i ispuni našu anketu - bit ćemo ti zahvalni! 

 | Autor:

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0