Love&Sex 13. veljače 2022.

Recept za savršen brak uključuje barem dvije velike svađe mjesečno!

Shutterstock.
  • Da sretan brak uključuje i dvije velike svađe mjesečno potvrdilo je nedavno istraživanje
  • Ipak, važno je da na spavanje ne odemo ljuti
  • Osim toga, otkriveno je i što to još čini brak doista sretnim...

Uspješan brak sastoji se i od svađa, potvrdilo je to nedavno istraživanje. Ipak, važno je da parovi na spavanje ne odlaze posvađani i da se nakon svađe mogu dobro i nasmijati.

Recept za savršen brak uključuje šest značajnih razgovora, tri duge šetnje i dvije velike svađe - svakog mjeseca.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Pokazalo je to istraživanje provedeno na 2000 vjenčanih parova u Ujedinjenom Kravljevstvu, a oni su također otkrili i da uživaju u barem dva kraća i dva dulja odmora na koje zajedno odlaze u godini. Osim toga, najsretniji parovi potvrđuju i da imaju spolne odnose pet puta tjedno i kažu "volim te" do 20 puta u dva tjedna. Ljube se dva ili tri puta dnevno i maze točnih 11 puta tjedno.

U najvažnijih 50 stvari za svaki sretan brak nalazi se i interes za vlastite hobije. Uz to, važno je partneru dopustiti i da nas vidi u najgorem izdanju baš kao i to da parovi zajedno "izvode gluposti". Također je od velike važnosti međusobno slušanje dok se partneri žale na probleme na poslu, pokazivanje da smo na partnera ponosni i da ga poštujemo pred drugima.

Parovi koji se najčešće svađaju Možda vas zanima... Ova 3 para horoskopskih znakova najviše se svađaju, kod njih su uvijek "Ratovi zvijezda" Rubrika Love&Sex Love&Sex

"Mnogi parovi kažu da se osjećaju povezaniji nakon vikenda zajedničkog opuštanja, a pomaže i to kad nijedno ne treba obavljati kućanske poslove", rekao je Simon Thompson, direktor hotelske gupe koja je naručila istraživanje putem OnePolla, kako piše Mirror. No, istraživanje je pokazalo i da si sretni parovi opraštaju loše navike, nikada ne odlaze na spavanje ljuti i blago ignoriraju partnera kad je razdražljiv ili naporan.

Mnogi kažu da ih zajedno održava isprobavanje novih stvari i iznenađivanje partnera neočekivanim poklonima. Drugi pak ističu da ih spašava to što izabiru svoje bitke, a neki važnim smatraju podržavanje partnera u interakciji s drugima bez obzira je li u pravu ili nije. Jednako im je tako važno da se s partnerom nakon svađe mogu i smijati.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Osim toga, istraživači su otkrili da 63 posto ispitanih smatra važnim da se njihov partner ponaša romantično. I i dok je većina istaknula da ih oduševi zajedničko putovanje, njih oko 30 posto je apsolutno zadovoljno i gestom kao što je večera van kuće. A zanimljivo je i da polovica ispitanih romantičnim smatra i kad partner - iznosi smeće.

Pet neugodnih pitanja koja svaki par mora postaviti jedno drugom nakon što su zajedno 10 godina Možda vas zanima... 5 neugodnih pitanja koja si par mora postaviti nakon 10 godina veze Rubrika Life&style Life&style

"Neki su zadovoljni redovitim i malim gestama, drugi pak žele srca i cvijeće. Što god pregerirate, ključ sretnog braka je vrijeme - vrijeme koje provedete zajedno, koje provedete odvojeno, vrijeme za oprost i za smijeh te vrijeme za razumijevanje", rekao je Thompson.

Komentari 0